Economic Local

Salubris SA cumpără piese de schimb pentru parcul auto! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Publicat: 08 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris SA cumpără piese de schimb pentru parcul auto Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Parcul auto al companiei Salubris va beneficia de un nou lot de piese de schimb

O nouă achiziție este programată de firma de salubritate la mijlocul lunii iunie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În total, vor fi achiziționate peste 300 de tipuri de piese de schimb. Piesele vor fi furnizate pe parcusul unui an

Firma de salubritate din subordinea Primăriei Iași continuă programul anual de achiziții. Astfel, pe data de 18.06.2021, Salubris SA organizează o licitație pentru achiziția de piese schimb pentru autogunoierele marca MAN. Valoarea estimată a procedurii este de 442.100 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Produsele solicitate sunt piese și consumabile auto pentru autovehicule și perii pentru automăturători. Obiectivul specific îl reprezintă desfășurarea în condiții corespunzătoare a activităților în cadrul Secției III ATA. Produsele solicitate sunt piese auto pentru autovehicule tip MAN. Livrarea produselor se va face pe riscul și cheltuiala contractantului. Livrarea se va face cu respectarea termenului de livrare. Ofertele care nu vor prezenta termenul de livrare maxim solicitat vor fi declarate neconforme”, se arată în caietul de sarcini.

Durata de derulare a contractului este de 12 luni. În trecut, Salubris a încheiat contracte cu mai mulți furnizori de piese.

Firma de salubritate a stabilit un necesar pentru sesiunea de achiziții

În total vor fi achiziționate 330 de tipuri de piese: plăcuțe de frână, amortizoare, filtre, pernă de aer, kit pivoți, bobină magnetică, cilindru ambreiaj, electromotor etc.

„Contractantul va ambala și eticheta produsele furnizate astfel încât să prevină orice daună sau deteriorare în timpul transportului acestora către destinația stabilită. Dacă este cazul, ambalajul trebuie prevăzut astfel încât să reziste, fără limitare, manipulării accidentale, expunerii la temperaturi extreme, sării și precipitațiilor din timpul transportului și depozitării în locuri deschise. În stabilirea mărimii și greutății ambalajului, contractantul va lua în considerare, acolo unde este cazul, distanța față de destinația finală a produselor furnizate și eventuala absență a facilităților de manipulare la punctele de tranzitare. Transportul și toate costurile asocitate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se arată în documentația procedurii.

Salubris SA cheltuie 500.000 de euro pe 1.000 de tone de clorură de calciu

Recent, Salubris SA a încheiat altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de material antiderapant. Conform necesarului, Salubris va achiziționa clorură de calciu, inhibitor coroziune și nisip. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Strungariu & Co Rigams LM SNC, din Iași, este câștigătoare. Valoarea finală a contractului este echivalentă cu cea din prevederea bugetară. Societatea este controlată de afaceristul Dumitru Strungariu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane lei, profit de 724.426 lei, datorii de 4.234.171 lei, cu un număr de 14 angajați. Cantitățile constau în 1.000 de tone de clorură de calciu (granule), sare -1.000 tone, nisip – 50 mc, inhibitor coroziune – 5 tone. Valoarea estimată a contractului este de 2.450.000 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 euro. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant.

Adauga un comentariu