Economic Local

Salubris SA pune la dizpoziție un contract pentru închirierea utilajelor! Ora va fi plătită cu 244 de lei

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris SA pune la dizpoziție un contract pentru închirierea utilajelor Ora va fi plătită cu 244 de lei
Sediul Salubris SA, de pe șoseaua Națională din Iași

O firmă din Iași este singura participantă la licitația pentru închirierea unor utilaje cerute de Salubris SA, firma de salubritate a Primăriei Iași

Firma de salubritate a Primăriei Iași a demarat licitația pentru închirierea unui număr de două buldozere pentru activitatea de la Depozitul Ecologic Țuțora. La procedura organizată recent de Salubris SA a participat o singură societate, Vam Sofi Trans SRL, din Iași. Firma este deținută de Ionuț Andrei Vlad. Firma, cu obiect de activitate „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 7,7 milioane lei, profit de 512.398 lei, datorii de 1,8 milioane lei, cu un număr de 35 de angajați. Contractul are o valoare estimată de 367.250 lei, fără TVA, aproape 76.000 euro.Trebuie asigurat un maximum de 1.500 de ore de lucru cu utilajul. Astfel, pentru o singură oră, Salubris va achita 244 de lei.

Firma furnizoare trebuie să respecte o serie de condiții

Autoritatea contractantă a impus o serie de condiții participanților la procedură.

„Buldozerele se vor închiria cu personal deservent și carburant asigurat de către prestator. Prestatorul va asigura toate cheltuielile aferente funcționării în condiții optime a utilajelor. Buldozerele trebuie să fie în stare tehnică corespunzătoare, să aibă combustibil necesar unei funcționări normale de minimum 10 ore pe zi. Buldozerele, precum și personalul deservent aferent nu trebuie să părăsească zona de lucru fără înștiințarea și acordul prealabil al autorității contractante. Închirierea buldozerelor se va face în urma unor comenzi emise de către autoritatea contractantă. Autoritatea contractantă va solicita închirierea buldozerelor numai în funcție de necesitățile curente ale acesteia. Prestatorul se obligă să asigure utilajele în termen de maximum 24 de ore de la solicitarea achizitorului. Buldozerele închiriate vor fi destinate unor lucrări ce nu pot fi executate de către autoritatea contractantă, fie pentru că cele din dotare prezintă diverse defecțiuni și nu pot fi utilizate temporar”, sunt condițiile Salubris SA.

Salubris SA cumpără autogunoiere de 1,4 milioane de euro

Totodată, Salubris SA a demarat licitația pentru achiziția de autogunoiere, procedură cu o prevedere bugetară de 6.619.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane euro. Procedura este împărțită în 3 loturi: autogunoiere cu echipament de compactare 9 metri cubi – 3 bucăți, autogunoiere cu echipament de compactare 15 metri cubi – 6 bucăți și vehicule multifuncționale cu accesorii – 2 bucăți.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților, folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului, eficientizarea procesului de desfășurare a unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu