Eveniment-Social

„Săptămâna Educației Globale”, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Săptămâna Educației Globale la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a demarat proiectul „OUT OF THE BOX”, în parteneriat cu Wantsome IT, Academia Prietenoasă de IT, cu scopul dezvoltării libertății de exprimare a tinerilor prin cultivarea valorilor morale, necesare mai ales în această perioadă

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a organizat o serie de interesante și valoroase activități în cadrul „Săptămânii Educației Globale”. Cu acest prilej, profesorii Liceului „Grigore Moisil” au considerat că este important să-i sprijine emoțional mai mult ca oricând pe elevi. „«Săptămâna Educației Globale» a fost la liceul nostru despre dăruire, bunătate, fericire, implicare, prin conectarea la noi înșine și la ceilalți, prin intermediul artei, dezvoltării personale și formării profesionale”, a subliniat prof. dr. Adina Romanescu, directorul de la „Moisil”

Noi evenimente speciale organizate de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Acestea au fost organizate în cadrul „Săptămânii Educației Globale”. Cu acest prilej, profesorii Liceului „Grigore Moisil” au considerat că este important să-i sprijine emoțional mai mult ca oricând pe elevi.

„Să predai fericirea, să cultivi o stare generală de bine înseamnă să oferi oportunitatea ca sufletele frumoase să se întâlnească și, mai mult, ca acestea să trimită mesaje pozitive celor din jur. Doar câteva secunde durează să transmiți căldură celor din jur, să-i încurajezi, să le construiești o atitudine pozitivă. În aceste vremuri dificile, profesorii Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași au considerat că este important să-i sprijine emoțional mai mult ca oricând pe elevi”, a subliniat prof. dr. Adina Romanescu, directorul de la „Moisil”.

Dialogurile cromatice cu impresioniști, un intro și repere pentru aprofundări artistice, dar, mai ales, postarea galeriei virtuale de tablouri reprezentative

O activitate în cadrul „Săptămânii Educației Globale” a fost reprezentată de dialogurile cromatice cu impresioniști, un intro și repere pentru aprofundări artistice, dar, mai ales, postarea galeriei virtuale de tablouri reprezentative a conferit un tonus pozitiv.

„Ne-am delectat în continuare cu tablourile pictate de profesor doctor Anișoara Munteanu și profesor doctor Violeta Țuțui, expuse în ediția on-line a evenimentului «Identități ieșene», organizat de profesorul de Educație tehnologică – Carmen Sîrbu. Elevii clasei a VI-a C au realizat o galerie virtuală a lucrărilor pictate de ei în această lună sub îndrumarea profesorului de Educație plastică Anișoara Munteanu, iar Tudor Popescu, elev în aceeași clasă, a realizat un filmuleț de prezentare a acesteia”, a completat prof. dr. Adina Romanescu.

Participarea la evenimentul „Cea mai mare lecție din lume” cu ocazia sărbătoririi „Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor”, la invitația UNICEF

Mai departe, elevii de la „Moisil” au oferit mereu motivația de a fi creatori de frumos, de învățare eficientă și interactivă. În acest context, a putut fi admirată întreaga comunitate virtuală a liceului, prin intermediul platformei Microsoft Teams. Asta prin intermediul fotografiilor excepționale ale elevului Tudor Teșcu din clasa a XII-a B din cadrul expoziției „Tinerețe fără bătrânețe” – o reprezentare a purității naturii sălbatice din Delta Dunării și a asemănării lumii animalelor cu cea umană. Tudor a reușit să surprindă natura și viața în toată splendoarea sa.

„Muzica influențată de impresionism a compozitorului Aaron Copland, pe care am fost invitați să o ascultăm de Eduard Șchiopu – profesorul de Educație muzicală, prin care s-a dat startul la «Calendarul compozitorilor», ne-a umplut sufletele de bucurie. Participarea la evenimentul «Cea mai mare lecție din lume» cu ocazia sărbătoririi «Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor», la invitația Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite a elevilor clasei a VI-a B, sub coordonarea profesorului de religie Floricica Morariu, a avut un real succes. Elevii au fost deosebit de încântați de materialele realizate pe tema diminuării schimbărilor climatice, prin intermediul resurselor digitale Jamboard și Padlet. Toate acestea au fost momente interesante din această săptămână”, a conchis prof. dr. Adina Romanescu.

Adauga un comentariu