Eveniment-Social

Săptămâna viitoare au loc ceremonii pentru deschiderea de an academic la marile universități din Iași

Publicat: 26 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Săptămâna viitoare au loc ceremonii pentru deschiderea de an academic la marile universități din Iași
Săptămâna viitoare au loc ceremonii pentru deschidere de an academic pentru studenții de la 4 mari universități

Săptămână viitoare sunt programate ceremonii pentru deschiderea de an academic la patru mari universități din Iași. Este vorba de: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, respectiv Națională de Arte „George Enescu” și de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Acestea vor avea loc în condiții speciale, într-un format restrâns și cu respectarea normelor sanitare contra infecțiilor cu COVID-19

La Iași, săptămâna viitoare, sunt programate ceremonii pentru deschiderea de an academic la patru mari universități din Iași. Evenimentele vor avea loc la: „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi”, respectiv Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) și de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”. Pe de altă parte, formulele de reluare a cursurilor la cele patru instituții de învățământ superior sunt mixte, anume parțial on-line și față în față.

Ceremonii aparte, în condiții speciale, pentru deschiderea de an academic la patru mari universități din Iași

În acest context, Senatul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a stabilit modalitatea de reluare a cursurilor la cele 15 facultăți, printr-un scenariu mixt, într-o ședință la care a participat și prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector.

„În ședința Senatului UAIC din Iași a fost stabilită modalitatea mixtă de desfășurare a activităților didactice, la toate cele 15 facultăți, cu unele particularități, în funcție de specializări, nivel de studiu, număr de studenți, etc. Senatul a aprobat propunerile făcute de către Consiliul de Administrație, propuneri venite de la facultăți. Toate activitățile se vor desfășura cu stricta respectare a normelor sanitare și legale!”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Cuza” din Iași.

Cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice, privind reluarea cursurilor din noul an academic

De reamintit că, cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice, privind reluarea cursurilor din noul an academic. Astfel, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a propus varianta de cursuri față în față, iar Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Litere, Filosofie și Științe Social Politice, respectiv exclusiv on-line. Pe de altă parte, celelalte zece facultăți au propus o variantă mixtă (on-line și față în față). În plus, ceremonia oficială pentru deschiderea anului universitar este programată pe 30 septembrie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Deschiderea anului universitar 2020 – 2021, programată în Campusul „Tudor Vladimirescu” de Universitatea Tehnică din Iași

Cu acest prilej, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii ieșene a transmis un mesaj special.

„Indiferent de contextul pe care nu l-a dorit niciunul dintre noi, ne apropiem de un moment festiv. Un moment festiv, care răzbate dincolo de răceala biților și a pixelilor și dincolo de prea puțin empatica comunicare on-line. Fascinația și emoția debutului unui nou an universitar nu pot fi alterate de niciun context. Pentru boboci, dar deopotrivă pentru noi toți, această zi este irepetabilă, deși o trăim an de an. Dar, de fiecare dată o trăim altfel. Și cu cât, noi, dascălii, avem mai mulți ani în spate, cu atât bucuria este mai mare. Doresc tuturor colegilor, studenților și tuturor celor care veghează la mersul firesc al Educației, un an universitar cât mai bun, plin de reușite și protejat de tot ceea ce acum ne împinge într-o lume virtuală”, a transmis prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Echipele de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice din Iași au lucrat toată vara ca anul universitar 2020-2021 să înceapă în condiții de maximă siguranță pentru studenți

Echipele de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice au lucrat toată vara ca anul universitar 2020-2021 să înceapă în condiții de maximă siguranță pentru studenți. Senatul TUIAȘI a validat propunerea Consiliului de Administrație (CA), stabilindu-se un sistem hibrid de organizare a cursurilor. Astfel, în primul semestru al noului an universitar vor veni la Iași pentru a desfășura activități didactice on-site (în amfiteatrele și laboratoarele Universității) studenții tuturor facultăților proaspăt înmatriculați în anul I licență, toți studenții din anul al II-lea și studenții din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Aceștia vor continua activitatea didactică, în același regim, pentru toată durata anului universitar. Ceilalți vor desfășura activități didactice exclusiv on-line.

Adauga un comentariu