Sport

Șapte echipe se „bat” pe ultimele trei locuri de play-off! Calculele și programul finalului de sezon regular

Publicat: 18 mart. 2021
Sepsi - FC Botoșani
Sepsi,aproape sigură de calificare, având 43 de puncte, șapte, din nouă rămase în joc în finalul sezonului regular, peste ocupanta poziției a șaptea, FC Argeș.

UTA Arad a fost învinsă cu 0-2 de Universitatea Craiova în primul meci al rundei a 28-a și a rămas doar cu șanse teoretice la calificarea în play-off. Cu 33 de puncte acumulate în meciuri, arădenii sunt la patru lungimi în spatele Academicii Clinceni, formația de pe locul șase, care are și un meci mai puțin disputat.

Astfel, în cursa pentru ultimele trei poziții de play-off, podiumul fiind deja stabilit, cu FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova având deja calificarea asigurată, urmând să se stabilească ordinea în ultimele runde, au rămas șase formații, Sepsi, Clinceni, Botoșani, surpriza FC Argeș, Astra Giurgiu, Chindia Târgoviște și chiar Viitorul.
Sepsi este în acest moment aproape sigură de calificare, având 43 de puncte, șapte, din nouă rămase în joc în finalul sezonului regular, peste ocupanta poziției a șaptea, FC Argeș.
Programul lui Sepsi din ultimele trei etape ale sezonului regular:
Sepsi – Gaz Metan
UTA – Sepsi
Sepsi – FCSB

Ultimele două locuri de play-off se vor disputa până la final

În schimb, de la locul 5 în jos, până la locul nouă, diferența în clasament este de doar două puncte, astfel că ultimele două poziții de play-off se vor disputa foarte probabil până în ultima rundă.
Evident, Academica Clinceni și FC Botoșani depind doar de propriile rezultate, având un avans de un punct față de FC Argeș, respectiv două în fața Chindiei și Astrei, dar forma din acest an a celor cinci echipe poate duce la răsturnări de situație pe final de sezon regular.

Programul Academicii Clinceni din finalul sezonului regular:

FC Argeș – Academica Clinceni
Academica Clinceni – Poli Iași
Dinamo – Academica Clinceni

Programul lui FC Botoșani din finalul sezonului regular:

Astra – FC Botoșani
FC Botoșani – Viitorul
Voluntari – FC Botoșani

FC Argeș poate urca pe loc de play-off din această etapă

FC Argeș este surpriza plăcută a acestui an calendaristic și evoluțiile echipei de când a fost preluată de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi îi oferă speranțe că poate prinde un loc de play-off, deși la un moment dat părea condamnată la retrogradare. Etapa viitoare, piteștenii pot urca pe locul șase, dacă vor învinge Academica Clinceni, formație în scădere de formă, cu patru remize și o înfrângere în ultimele cinci etape.

Programul lui FC Argeș în ultimele trei etape ale sezonului regular:

FC Argeș – Academica Clinceni
Hermannstadt – FC Argeș
FC Argeș – Chindia

Astra Giurgiu și Chindia Târgoviște, două dintre ultimele trei echipe care mai speră la play-off, au avut parcursuri diametral opuse în acest sezon.
Astra a avut un start modest de stagiune, însă în ultimele luni, cu Eugen Neagoe pe bancă, formația a reușit să iasă din subsolul clasamentului și, iată, să spere la o prezență în play-off, pe care nu au ratat-o niciodată de la trecerea la actualul format competițional.
Giurgiuvenii au avantajul meciului direct cu Botoșani, programat chiar în această etapă, pe care o poate devansa în clasament dacă o învinge, dar pentru prezența în play-off depinde de rezultatele contracandidatelor.

Programul Astrei din finalul sezonului regular:

Astra – FC Botoșani
Gaz Metan – Astra
Astra – UTA Arad

De partea cealaltă, Chindia a stat o bună perioadă din campionat pe poziție de play-off, dar scăderea de formă din acest start de an calendaristic au dus-o pe locul nouă.
Totuși, trei victorii în ultimele runde, cumulate cu rezultate favorabile ale contracandidatelor, pot readuce formația lui Emil Săndoi în top 6.

Programul Chindiei în finalul sezonului regular:

Viitorul – Chindia
Chindia – FC Voluntari
FC Argeș – Chindia

Viitorul speră, dar are șanse mici să se califice în play-off

Ultima, conform actualului clasament, echipă care mai are speranțe, chiar declarate de antrenorul Mircea Rednic, de play-off este Viitorul.
Formația constănțeană are un meci mai puțin disputat, restanța cu Poli Iași, care, în cazul unei victorii, ar duce-o la 33 de puncte, patru în spatele ultimului loc de play-off.
Viitorul are avantajul de a juca cu Chindia și Botoșani în ultimele etape, aflate, de asemenea, în plutonul echipelor care speră la play-off, însă evoluțiile din acest an și rezultatele, două victorii în cele 12 meciuri jucate în 2021, par, mai degrabă, conducă la ideea că șansele accederii în top 6 sunt doar teoretice.

Programul Viitorului în ultimele trei etape ale sezonului regular:

Viitorul – Chindia
FC Botoșani – Viitorul
Viitorul – Gaz Metan

Adauga un comentariu