National

Şapte români din Germania au murit din cauza COVID-19

Publicat: 03 iul. 2020
Şapte români din Germania au murit din cauza COVID-19
Şapte români din Germania au murit din cauza COVID-19

Şapte români din Germania au murit din cauza COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a dezvăluit vineri, 3 iulie, în raportul de la ora 13.00 faptul că încă şapte romani care au contactat coronavirus şi se aflau pe teritoriul Germaniei au murit.

Şapte români din Germania au murit din cauza COVID-19

Veşti nu tocmai bune pentru rudele celor care s-au infectat cu COVID-19. Se pare că încă şapte romani au murit, în Germania din cauza coronavirusului. Numărul total al persoanelor, din România, care au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus, pe alt teritoriu decât ţară de origine, a ajuns la cifra de 122.

Potrivit GCS, 4.995 de cetăţeni români din diaspora au fost confirmaţi că fiind infectaţi cu SARS-CoV-2: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina şi Suedia.

Conforma raportărilor Grupului de Comunicare Strategică, romanii decedaţi se aflau în Germania, Suedia, Belgia, Spania, Marea Britanie, Franta, SUA şi Brazilia.

Italia – 31 de români
Franta – 19 romani
Marea Britanie – 43 români
Spania – 9 români
Germania – 14 români
Belgia 2 romani
Suedia, Elveţia, SUA şi Brazilia – un român

Din totalul de aproape 5000 de romani infectaţi în altă ţară, au fost declaraţi vindecaţi 72 de persoane, persoanele vindecate provin din Franţa, Luxemburg, Germania,

**** Aceste date sunt obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autorităţile competente din statele de reşedinţă, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetăţenii români din străinătate, mai arată GCS.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Conform statisticii date publicării de către Grupul de Comunicare Strategică, până vineri, 3 iulie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 747.592 de teste

COVID-19, surprins la microscop de medicii legiști din Iași!

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași au efectuat până în acest moment 23 de necropsii, toate pe cadavre infectate cu COVID-19. În urma analizelor specifice, medicii au observat schimbări ale oraganelor, însă cele mai vizibile, la microscop, sunt modificările din plămâni

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași au observat anumite schimbări în urma necropsiilor efectuate pe cadavre infectate cu COVID-19.

„Au fost găsite modificări caracteristice pulmonare. Macroscopic, au fost observate zone întinse de condensare pulmonară, uneori dopuri de puroi în țesutul pulmonar. Examinarea macroscopică trebuie întotdeauna confirmată de cea microscopică, ce a pus în evidență leziuni, ca urmare a unei supra-infecții bacteriene”, au precizat medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML).

Adauga un comentariu