Local

Scandal cu șpăgi la o primărie din Iași! Procurorii vor să o vadă după gratii pe șefa de la Urbanism! Femeia a fost lăsată deocamdată în libertate! (Exclusiv) – Update

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal cu șpăgi la o primărie din Iași Procurorii vor să o vadă după gratii pe șefa de la Urbanism Femeia a fost lăsată deocamdată în libertate Exclusiv - Update
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins la finele săptămânii trecute propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de anchetatori pe numele Ginei Sînziana Agapi, sub acuzațiile de luare de mită și fals intelectual

Șefa de la Urbanism din cadrul Primăriei Podu Iloaiei a scăpat deocamdată de pușcărie. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins la finele săptămânii trecute propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de anchetatori pe numele Ginei Sînziana Agapi, sub acuzațiile de luare de mită și fals intelectual. Totuși, scandalul continuă, iar procurorii au contestat decizia primei instanță în acest caz

UPDATE: Curtea de Apel Iaşi a respins contestaţia formulată de procurori în cazul Ginei Sânziana Agapi. Astfel, aceasta rămâne în libertate.

Continuă scandalul cu șpăgi la o primărie din județul Iași! Procurorii vor să o vadă după gratii pe șefa de la Urbanism, însă femeia a fost lăsată deocamdată în libertate!
Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea făcută de anchetatori pe numele Ginei Sînziana Agapi.

„Instanța respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ceea ce o privește pe inculpata Agapi Sînziana Gina, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual. Dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpata Agapi Sînziana Gina, pentru o perioadă de 30 de zile”, au afirmat magistrații ieșeni.

Totuși, decizia nu este definitivă, aceasta fiind contestată de către anchetatori.

Gina Sînziana Agapi, suspectată de anchetatorii ieșeni că ar fi luat mită

Pe lângă controlul judiciar dispus în cazul ei, Gina Sînziana Agapi nu are voie să se apropie și să comunice cu denunțătoarea din cauză sau cu martorii audiați de anchetatorii ieșeni.
Șefa Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Podu Iloaiei a intrat în vizorul procurorilor în urmă cu o săptămână. Astfel, luni, 12 aprilie 2021, anchetatorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Iași au descins la sediul Primăriei, în biroul Ginei Agapi, cea care coordona Serviciul de Urbanism din instituție. Anchetatorii au verificat mai multe aspecte privind emiterea unor autorizații de construcție neconforme, având și suspiciuni de luare de mită. Plângerea a fost făcută de o persoană care s-a trezit în fața faptului împlinit în momentul în care a cerut documentele pentru autorizarea unor lucrări. Anchetatorii au mers la Primăria Podu Iloaiei pentru a verifica toate aceste aspecte. Au fost ridicate unele documente, iar mașina femeii a fost percheziționată.

Funcționarul de la Podu Iloaiei Gina Sînziana Agapi nu a vrut să comenteze

Surse judiciare au precizat că femeia ar fi primit niște bani de la o persoană pentru a favoriza emiterea unor documente. După ce totul a fost dat în vileag, funcționarului de la Urbanism i s-ar fi propus să dea banii înapoi pentru a scăpa basma curată. În acel moment, Gina Agapi a fost prinsă de oamenii legii. Din câte se pare, ancheta vizează și fapte petrecute în mandatul anterior de la Primăria din Podu Iloaiei.
Contactată telefonic de redactorii „BZI” la finele săptămânii trecute, Gina Sînziana Agapi nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la situație. După această poveste, Gina Sînziana Agapi a cerut transferul la Serviciul de Urbanism al Primăriei orașului Târgu Frumos. Numai că cei de acolo nu i-au mai aprobat solicitarea odată cu ancheta celor de la Direcția Generală Anticorupție.

Adauga un comentariu