Local

Scandal în care a fost implicată o cunoscută casă de modă din Iași! Societatea care deține brandul Dames, dată în judecată de o companie din Bihor – FOTO (Exclusiv)

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în care a fost implicată o cunoscută casă de modă din Iași Societatea care deține brandul Dames dată în judecată de o companie din Bihor - FOTO Exclusiv
O cunoscută casă de modă din Iași, care deține brandul Dames, a fost chemată în judecată de o societate din județul Bihor pentru neplata unei facturi

O cunoscută casă de modă din Iași a fost implicată recent într-un scandal care s-a desfășurat în instanțele de judecată. Astfel, societatea All Cio Invest SRL, controlată de afaceriștii Aurelian și Simona Ciobotaru, ce dețin brandul Dames, a fost dată în judecată de o companie din Bihor. Firma Cameleon Textil SRL a cerut în instanță achitarea contravalorii parţiale a unei facturi fiscale de pe 28 ianuarie 2016

O cunoscută casă de modă din Iași a fost implicată recent într-un scandal ce s-a desfășurat în instanțe. Așadar, societatea comercială All Cio Invest SRL, controlată de afaceriștii Aurelian și Simona Ciobotaru, ce dețin brandul Dames, a fost dată în judecată de o companie din Bihor. Firma Cameleon Textil SRL a cerut în instanță achitarea contravalorii parţiale a unei facturi fiscale din data de 28 ianuarie 2016.

Recent, magistrații din cadrul Tribunalului Bihor au luat o decizie în acest caz.

„Instanța admite apelul formulat de apelanta All Cio Invest SRL în contradictoriu cu intimata Cameleon Textil SRL, împotriva sentinţei civile din 12 iulie 2021, pronunţată de Judecătoria Oradea, pe care o schimbă în parte, în sensul că respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanta Cameleon Textil SRL împotriva pârâtei. Respinge ca nefondat apelul incident formulat de apelanta Cameleon Textil SRL în contradictoriu cu intimata All Cio Invest SRL împotriva sentinţei civile pronunţate de Judecătoria Oradea. Menţine celelalte dispoziţii al sentinţei civile”, au precizat judecătorii.

Scandal în care a fost implicată o cunoscută casă de modă din Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Oradea au admis în parte acțiunea formulată de reprezentanții SC Cameleon Textil SRL.

„Instanța admite în parte cererea principală formulată de reclamanta SC Cameleon Textil SRL, în contradictoriu cu pârâta SC All Cio Invest SRL. Obligă pârâta la plata sumei de 5.530 de lei, reprezentând contravaloarea parţială a facturii fiscale nr. 11218/28.01.2016, la care se adaugă penalităţi de 0,1 la sută pe zi de întârziere, calculate de la data formulării cererii, 28 august 2017, până la plata efectivă a debitului. Respinge ca nefondată cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţională SC All Cio Invest SRL în contradictoriu cu reclamanta-pârâtă reconvenţională SC Cameleon Textil SRL. Dispune compensarea cheltuielilor de judecată”, au menționat judecătorii.

Scandalul în care a fost implicată firma din industria textilă din Iași, care deține brandul Dames, a început pe 28 august 2017. Atunci, SC Cameleon Textil SRL a dat în judecată firma controlată de afaceriștii ieșeni Aurelian și Simona Ciobotaru.

All Cio Invest SRL, firma care deține brandul Dames, a refuzat plata unei facturi

Reclamanții au precizat în instanță că între părţi a fost încheiat un contract de colaborare pe data de 20 martie 2015, având ca obiect vânzarea de către Cameleon Textil SRL către firma controlată de afacerista ieșeană Simona Ciobotaru de materiale textile, livrate de vânzător pe baza comenzilor cumpărătorului.

„Pe baza acestui contract, am emis facturile nr. 11218/28.01.2016, în valoare de 7.901,35 lei, scadentă pe 28 ianuarie 2016, şi nr. 11658/9.03.2016, în valoare de 2154,88 lei, scadentă pe 9 martie 2016”, au afirmat reprezentanții companiei Cameleon Textil SRL.

Instanța a constatat că factura din 9 martie 2016 a fost achitată de firma ieșeană, dar că cealaltă factură, de pe 28 ianuarie 2016, nu a fost plătită pe motiv că marfa nu ar fi fost corespunzătoare din punct de vedere calitativ. Contactată telefonic de reporterii cotidianului BZI, afacerista Simona Ciobotaru a refuzat să comenteze pe marginea litigiului.

„Dar de ce vă interesează pe dumneavoastră acest litigiu? Nu înțeleg ce treabă aveți dumneavoastră! Noi suntem o firmă privată! Nu e prima oară când se pronunță instanța. Nu am ce să comentez!”, a precizat Simona Ciobotaru.

Pe de altă parte, reporterii cotidianului BZI au încercat să îi contacteze telefonic și pe șefii firmei Cameleon Textil SRL, dar fără succes.

Ce au spus reprezentanții societății All Cio Invest SRL

În urma unor discuţii telefonice, pe 18 aprilie 2016, reprezentanta firmei ieșene All Cio Invest SRL i-a trimis reprezentantului societății Cameleon Textil SRL poze cu o rochie în care ar fi fost încorporată ţesătura achiziţionată de la reclamantă, după o singură purtare.

„Din cantitatea totală de ţesătură, am confecţionat aproximativ 170 de rochii şi în stoc mai avem 80 de metri de ţesătură. Rochiile sunt listate şi se vor livra în magazinele Selgros în luna august, dar, dată fiind calitatea ţesăturii, acestea vor fi returnate la magazine după prima purtare”, a subliniat în instanță reprezentanta firmei ieșene All Cio Invest SRL, care deține brandul Dames.

Judecătoria Oradea a apreciat că firma ieșeană nu poate fi obligată la plata integrală a sumei de 7.901,35 lei, reprezentând contravaloarea facturii fiscale din 28 ianuarie 2016, deoarece marfa care face obiectul acestei facturi nu ar fi fost corespunzătoare din punct de vedere calitativ. În schimb, luând în calcul diminuarea valorică cu 30 la sută, propusă de expert, instanţa de fond a apreciat că societatea controlată de afaceriștii ieșeni Aurelian și Simona Ciobotaru poate fi obligată la plata sumei de 5.530,94 lei.

Mai apoi, cunoscuta casă de modă din Iași care deține brandul Dames, implicată în acest scandal, a contestat decizia.

Adauga un comentariu