Local

Scandal în familia angajatei unui spital ieșean! Soțul femeii, trimis la închisoare după ce s-a apropiat de ea! Fusese trimis de magistrați la dezintoxicare!

Publicat: 11 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în familia angajatei unui spital ieșean Soțul femeii trimis la închisoare după ce s-a apropiat de ea Fusese trimis de magistrați la dezintoxicare

Un ieșean a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani și trei luni de închisoare. Bărbatul a fost acuzat că a încălcat ordinul de protecție emis de instanță pe numele lui. Individul ar fi trebuit să pătreze distanța față de consoartă, care lucrează în cadrul unui spital din Iași

Show de zile mari în familia angajatei unui spital din municipiul Iași! Soțul femeii a fost trimis la închisoare de către judecătorii ieșeni, după ce s-ar fi apropiat de aceasta.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Petru H. la trei luni de închisoare, pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, respectiv încălcarea ordinului de protecție emis pe numele său. Numai că această pedeapsă a fost contopită cu o alta, primită de bărbat pentru furt calificat, astfel că sentința rezultantă este de trei ani și trei luni de închisoare.

„Instanța ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Judecătorii au emis un ordin de protecție

În urmă cu aproximativ un an, judecătorii ieșeni au emis un ordin de protecție pe numele bărbatului. Așadar, instanța a emis un ordin de protecție pe o perioadă de patru luni, prin care a menținut măsura evacuării individului din locuința situată în județul Iași, obligarea lui de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de fosta nevastă, precum și față de cei cinci minori, precum și față de locuință și de locul de muncă al reclamantei, respectiv un spital din Iași.

Mai mult, judecătorii i-au interzis individului de a avea orice contact cu reclamanta, iar domiciliul minorilor a fost stabilit la domiciliul mamei.

„Se va dispune obligarea pârâtului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie, respectiv de a efectua un tratament în special în scopul dezintoxicării”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Bărbatul a contestat decizia la instanța superioară, care i-a respins apelul, soluția rămânând definitivă.  În fața instanței, individul a invocat excepția autorității de lucru judecat și a arătat că, pentru această situație de fapt, s-au mai judecat o dată și a detaliat toată situația avută în vedere.

Relația dintre cei doi s-a deteriorat din cauza consumului de alcool

La rândul ei, femeia a afirmat în instanță că, din cauza consumului excesiv de alcool al bărbatului, relația dintre ei doi s-a deteriorat.

„El face scandal zilnic, în prezența minorilor, iar, din cauza violențelor verbale și fizice și a terorii la care sunt supuși, am fugit cu minorii de la domiciliul comun. El ne-a amenințat cu moartea sau că se va omorî el, a aruncat cu diverse obiecte prin casă, le-a adresat fetelor minore diverse cuvinte jignitoare. În urmă cu un an, pârâtul le-a făcut avansuri sexuale minorelor. Deși împotriva pârâtului a fost instituit un ordin de protecție, acesta neavând voie să se apropie de locuința mea, el a încălcat frecvent măsurile dispuse, a intrat în curtea casei și a dormit în verandă, a venit la gardul locuinței, strigând la mine și la copii că se va întoarce el acasă și «va face legea»”, a povestit femeia.

La rândul său, individul a recunoscut că a încălcat ordinul de protecție, motivat de faptul că a vrut să vadă în ce condiții locuiesc cele două minore al căror tată este, având în vedere că, în ziua respectivă, femeia ar fi organizat o petrecere în curtea casei, invitând diferite persoane, cu care ar fi consumat în exces băuturi alcoolice.

Adauga un comentariu