Local

Scandal în plină stradă, la Iași! Un șofer a fost tras pe dreapta, iar polițiștii au avut o surpriză! La audieri, tânărul a recunoscut totul! (Exclusiv)

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în plină stradă la Iași Un șofer a fost tras pe dreapta iar polițiștii au avut o surpriză La audieri tânărul a recunoscut totul Exclusiv
Un bărbat, la volanul unei mașini

Un șofer din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a urcat la volan fără a avea acest drept. Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Marian Alexandru Curteanu la 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Întreg scandalul a izbucnit după ce șoferul a fost tras pe dreapta de polițiștii ieșeni

Scandal în plină stradă, în județul Iași! Un șofer a fost tras pe dreapta, iar polițiștii ieșeni au avut o surpriză! La audieri, bărbatul a recunoscut totul! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Marian Alexandru Curteanu.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani și inculpatul Marian Alexandru Curteanu. În consecință, stabilește pedeapsa de 4 luni de închisoare în sarcina inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de conduce i-a fost suspendată, cu amânarea aplicării pedepsei”, au precizat judecătorii. De rema

rcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Marian Alexandru Curteanu, trimis în fața judecătorilor după o oprire în trafic

Procesul lui Marian Alexandru Curteanu a început pe 16 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au trimis atunci la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu ieșeanul de 24 de ani. Acuzația adusă în cazul acestuia: conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat.

„În fapt, se reține că, pe data de 3 octombrie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Opel pe drumul public din localitatea Lungani, în condițiile în care acestuia îi fusese suspendat dreptul de a conduce vehicule”, au menționat procurorii ieșeni.

Șoferul a recunoscut totul la audieri

După ce a fost tras pe dreapta de polițiștii ieșeni, Marian Alexandru Curteanu a fost dus la audieri.

„A fost audiat inculpatul. Acesta recunoaște săvârșirea infracțiunii reținută în sarcina sa, așa cum a fost descrisă prin rechizitoriu. Inculpatul a declarat că dorește să încheie acord ca urmare a recunoașterii vinovăției. Având în vedere că în interesul urmăririi penale este necesară încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției de către inculpat, fiind acceptată încadrarea juridică, procurorul ierarhic superior a avizat încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției, stabilindu-se o pedeapsă de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condițiile legii, de 2 ani de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri. La încheierea acordului s-a avut în vedere lipsa antecedentelor penale și posibilitățile de îndreptare a inculpatului”, au afirmat magistrații pășcăneni.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată de către șofer sau de către anchetatori. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare după scandalul de pe străzile din Iași. Totuși, având în vedere că este vorba despre un acord de recunoaștere a vinovăției, cel mai probabil hotărârea judecătorilor nu va fi contestată.

Adauga un comentariu