Titlurile zilei

Scandal la un salon de lux din centrul Iașului! O clientă a plătit o căruță de bani pentru o simplă vopsire. I-a venit să plângă după ce și-a spălat părul

Publicat: 04 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la un salon de lux din centrul Iașului O clientă a plătit o căruță de bani pentru o simplă vopsire. I-a venit să plângă după ce și-a spălat părul

Un salon de înfrumusețare din centrul Iașului a fost reclamat de către o clientă nemulțumită. Simon I. susține că și-a vopsit părul, iar în câteva zile culoarea a dispărut. A plătit 580 de lei. „În ciuda nemulțumirii mele legate de serviciile prestate, agentul economic a postat pe pagina sa de Facebook fotografii realizate imediat după vopsire, ducând în eroare și alți potențiali clienți cu privire la rezultate”, povestește tânăra. Pe de altă parte, patronii salonului, unde vedetă este un hairstylist italian, spun că totul e o făcătură. „Domnișoara a fost agresivă și în mesaje. Cred că este vorba de răutate. Am rămas surprinsă pentru că este vorba despre un salon de top. Valentino a primit atâtea premii în țară și străinătate. Nu este un salon de bloc, de cartier”, a explicat Alina Iosub.

Panică printre clientele salonului de înfrumusețare Valentino Hair Salon de pe strada Armeană, nr.2. Ieșeanca Simona I. a apelat la serviciile salonului, convinsă și de reclama făcută de patronii afacerii, unul dintre ei fiind italianul Valentino Beltrano. Serviciile oferite constau în coafor, make-up, cosmetică. Tânăra și-a propus să mai scape de monotonie și a apelat la italian ca să-și vopsească părul. După ce a plătit și un preț destul de piperat, clienta s-a arătat foarte deranjată de noul look, care nu ar fi avut nicio legătură cu promisiunile hairstylist-ului. În consecință, a formulat o plângere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, în speranța că-și va recupera banii.

Clienta: „După prima spălare, totul s-a dus”

Simona I. a povestit pentru BZI că părul s-a degradat în scurt timp, iar prețul plătit nu a fost cel din reclamă.

„Am beneficiat de un serviciu de vopsit ce utilizează tehnica «degrade», tehnică care presupune întrepătrunderea culorii naturale la rădăcină cu aceea de blond pe lungime. După prima spălare, totul s-a dus, efectul fiind pe o perioadă foarte scurtă. La momentul programării, cât și în momentul prezentării la salon, pe pagina de facebook a salonului era prezentă o ofertă care presupunea că același serviciu poate fi oferit la prețul de 380 lei, fapt de care nu am fost informată, solicitându-mi de la început prețul de 560 lei. Pe bon a mai apărut și serviciul «tuns lung», de care nu am beneficiat. Pe data de 31 ianuarie, în ciuda nemulțumirii mele legate de serviciile prestate, agentul economic a postat pe pagina sa de Facebook fotografii realizate imediat după vopsire, ducând în eroare și alți potențiali clienți cu privire la rezultate”, a precizat Simona I.

Varianta patronilor: „Este vorba de răutate”

Reporterii BZI au obținut un punct de vedere din partea Alinei Iosub, soția italianului, asociată în firmă. Aceasta a precizat că Simona I. nu a respectat sfaturile legate de întreținerea părului.

„I s-a spus totul de la început că nu va dura foarte mult. Fiind blond, se duce foarte repede. I s-a spus ce se întâmplă, cum să-l întreții. Domnișoara a plecat cu părul bun și după câteva zile a venit cu el distrus. A cerut o anumită nuanță și i s-a transmis că nu are cum să iasă. Trebuie întreținut cu un anumit șampon și creme. Așa a făcut domnișoara. A folosit șampon din comerț, care este foarte acid. La salon, noi avem produse profesionale. Nu ajunge doar să te duci la salon, dacă acasă nu-l întreții. Nu pot să dau o garanție de 3 luni. Domnișoara a fost agresivă și în mesaje. Cred că este vorba de răutate. Am rămas surprinsă pentru că este vorba despre un salon de top. Valentino a primit atâtea premii în țară și străinătate. Nu este un salon de bloc, de cartier”, a explicat Alina Iosub.

Afacerea merge

Conform utimelor date financiare, în 2018, societatea Valentino Hair Studio SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 250.378 lei, profit de 67.917 lei, datorii de 110.808 lei, cu un singur angajat. Firma este administrată de către Valentino Beltrano, care are și calitatea de asociat (95 la sută) alături de soția Alina Brîndușa Iosub (5 la sută). Sediul social al societății este înregistrat în municipiul Pașcani, de unde este și soția italianului.

Adauga un comentariu