Actualitate

Scandal monumental la marginea Iașului. Localul unui candidat la primărie este plin de lume. Totul a fost mușamalizat – FOTO

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Situație total scandaloasă la marginea municipiului Iași. În plină pandemie de COVID-19, unii patroni de localuri au ajuns să vândă produse de alimentație fără nicio reținere. Este și cazul unui politician din Valea Lupului, candidat USR la primăria din localitate. Acesta comercializează produse de tip fast-food, fără a respecta însă măsurile impuse de autorități. Culmea, conducerea USR Iași, prin deputatul Cosette Chichirău, a încercat să acopere gestul și să șteargă informația

Gest inconștient făcut de un politician din zona metropolitană a Iașului. Candidatul USR la Primăria comunei Valea Lupului, Cătălin Vătămănelu, și-a văzut liniștit de propria afacere cu produse alimentare în timp ce o țară întreagă caută să ia măsuri pentru reducerea pandemiei de COVID-19. Vătămănelu are o afacere în Valea Lupului unde comercializează clătite și băuturi. În seara de 19 martie, cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a ordonanței prin care autoritățile au interzis astfel de practici, Vătămănelu vindea liniștit produsele. Culmea, la acesta era coadă, iar lumea nu respecta deloc indicațiile autorităților de a se feri de aglomerație. Totul a fost făcut public de un localnic din zona Valea Lupului.

„Nu e timp pentru politică, ci pentru unitate și responsabilitate, dar astfel de comportamente trebuie sancționate drastic și imediat! Starea de urgență a stabilit clar: nu ai voie să stai la povești în cafenele, restaurante, activități și street food. Ce face dl Vătămanelu pe timp de pandemie și stare de urgență? Pune în pericol oamenii și încalcă legea. Oameni buni, imaginile au fost făcute în această seară (joi, 19 martie -n. r.)! E revoltător să vezi cum atâția oameni fac eforturi să stea izolați, să fie responsabili și să respecte recomandările autorităților, iar unul dintre cei care spune sus și tare că vrea să fie primar al comunei Valea Lupului- adică Vătămănelu- încalcă legea conștient de dragul banilor”, a susținut Liviu Dulgheru, consilier local în comună.

Autoritățile au fost sesizate

Sesizarea a fost făcută către instituțiile abilitate, însă Vătămănelu a fost acoperit de situație. Practic, ordonanța care oprește localurile să vândă clienților la fața locului a intrat în vigoare noaptea de la ora 00:00, iar cadidatul USR făcea comerț cu câteva ore înainte de acest lucru.

„Viața nu are preț! România e în stare de urgență, nu în vacanță! Dacă cei care azi sunt în Consiliul Local Valea Lupului și care afirmă că vor să își asume și mai mult responsabilitatea de a avea grijă de destinele oamenilor încalcă legea, ce să mai înțeleagă cetățenii? Să vă fie rușine! Vom anunța și autoritățile pentru că nu ne permitem să ne batem joc de viața oamenilor!”, a mai spus Liviu Dulgheru.

Informația a fost ștearsă de Cosette Chichirău

O altă situație scandaloasă în acest sens ține și de atitudinea deputatului USR Cosette Chichirău. Ceea ce a făcut Cătălin Vătămănelu a ajuns și la Ziarul de Iași, fițuica condusă de Constantin Hrițac. Informația aceasta a stat însă foarte puțin în fițuica respectivă. După ce Cosette Chichirău a intervenit și probabil a contribuit cu o sumă importantă, materialul a fost scos instantaneu. Se vede cum textul nu mai poate fi găsit pe pagina Ziarului de Iași, lucru care arată că Hrițac și Chichirău au bătut palma și au făcut ca situația să persiste, iar lucrurile să fie mai grave în cazul în care candidatul USR continuă nestingherit să-și vadă de afacere în astfel de situații, fără să ia măsuri de precauție pentru clienții lui.

Adauga un comentariu