Actualitate

SCANDALOS! Dovada ca la E.ON platesti fara sa consumi nimic. Clienti furati cu acte in regula. Si tu poti fi victima lor! FOTO, VIDEO

Publicat: 26 sept. 2016

@ Situatie cu adevarat revoltatoare in cazul operatorului de energie electrica pe zona Moldovei @ Un client al E.ON care a observat neregulile din consum a filmat cum un contor de curent decuplat si fara niciun consumator s-a invartit in gol pana a atins un consum in valoare de 1.500 lei intr-o singura luna @ Reclamatiile si sesizarile facute catre E.ON au primit raspunsuri in batjocura, reprezentantii companiei germane sustinand odata faptul ca contorul este conform, iar in alta situatie sustinand faptul ca acelasi contor este defect

Un iesean a cumparat un teren in urma cu aproximativ zece ani. A preluat terenul cu tot cu contor si abonament de la E.ON, care au fost trecute pe noul proprietar. In 2014, la inceputul lunii aprilie, ieseanul a inceput constructia unei case in regie proprie, cu toate autorizatiile in regula. Inainte de inceperea constructiei, acesta a facut solicitare catre E.ON pentru un bransament de 380V, in vederea alimentarii eventualelor necesitati de santier.

„Nu am primit niciun raspuns, am revenit cu solicitarea, dar tot fara niciun efect. Am inceput constructia, care a fost stopata in anul 2015, din lipsa de fonduri. In tot acest interval s-au platit facturile la curent fara nicio intarziere. Pe data de 31.10.2015, am primit o factura de 1552,26 RON pentru acel punct de consum, in conditiile in care nu au existat consumatori in anul 2015, activitatea de constructie fiind stopata de 10 luni in acel moment. Cand am primit factura, pe 27.11.2015, am verificat vizual contorul si instalatia aferenta, am banuit imediat ori un bransament ilegal ori defectiunea aparatului de masura”, a povestit Ionut L, client E.ON din Iasi.

Obligat sa plateasca facturi fara sa consume nimic

Acesta a facut o sesizare catre E.ON, pentru verificarea contorului si a eventualelor bransamente ilegale, in data de 27.11.2015.
„Ca si prima data, nu am primit niciun raspuns, a fost nevoie de inca o sesizare pe 3.12.2015 ca sa primesc raspuns ca se va deplasa o echipa in vederea schimbarii contorului si trimiterii lui la verificari. Am efectuat filmari ale contorului care inregistra consum, roata se invartea, indexul se modifica, fiind debransat de la retea si actionand heblul instalat de E.ON. Astfel, intre 3.12.2015 si 23.12.2015, cand s-a demontat, contorul acesta s-a invartit in gol, fiind debransat de la retea, si a inregistrat 52KW, de la 4611 kw in 3.12.2015, la 4663 kw in 23.12.2015.

Clientul E.ON a realizat o serie de filmari si poze care dovedesc ca nu exista consumatori in santier, neexistand nici macar prize montate, doar un panou electric temporar cu sigurantele comutate pe inchis. Practic, de la sesizarea din 27.11.2015 a trecut aproape o luna pana la schimbarea contorului, pe 23.12.2015.

„Echipa care e venit sa schimbe contorul nu a respectat procedurile si nu a folosit sac sigilat pentru trimiterea la expertiza. In momentul in care au incercat montarea noului contor, conexiunea la reteaua stradala a facut scurt, scantei, fum, zgomot, undeva sus pe stalp. Conform comentariilor membrilor echipei, acel bransament, care este in proprietatea E.ON, este foarte vechi si periculos si trebuie schimbat de urgenta. Nici pana in ziua de azi nu s-a intamplat asta”, a mai explicat Ionut L.

Rezultate diferite pentru acelasi contor

La sesizarile efectuate catre E.ON, raspunsurile operatorului au fost diferite unul de celalalt. Fiind convins ca este contorul defect, clientul E.ON a studiat graficele de consum afisate pe site-ul mylineeon, acestea confirmand banuiala, si anume faptul ca aparatul inregistra o abatere masiva incepand cu luna mai pana in august 2015. Contorul a fost ridicat pentru verificari in 23.12.2015, si cum era de asteptat, a fost nevoie de o noua sesizare catre E.ON. Abia in data de 28.02.2016 a fost comunicat rezultatul, adica la peste 2 luni de la ridicare.

„Expertiza a fost efctuata pe 15.01.2016 si dupa sesizarea mea din 28.02.2016 mi-a fost comunicat, de domnul Nechita Adrian Laurentiu, scris, via email, cum ca rezultatul expertizei metrologice este pozitiv, contorul fiind declarat fara defecte conform buletinului de expertiza 2016/15.01.2016. In tot acest timp, factura contestata inregistra penalizari”, a mai explicat acesta.

Fiind contrariat de raspunsurile obtinute din partea celor de la E.ON, au fost solicitate documentele aferente, buletinul metrologic si datele firmei care a efectuat controlul. „Pe data de 22.03.2016, acelasi domn, Nechita Adrian Laurentiu, mi-a comunicat datele solicitate si noul verdict in baza aceluiasi buletin metrologic 2016/15.01.2016, acum acelasi contor era neconform, dar in avantajul E.ON. Adica a inregistrat un consum mai mic decat trebuia. Repet, contor deconectat de la retea, filmat cum inregistreaza in gol”, a explicat clientul E.ON din Iasi.loading...

Comentarii
  • IESENI NAIVI HABAR NU AVETI CA SUNT MII DE CONSUMATORI DE GAZ SI CURENT IN IASI CARE NU PLATESC 1 LEU , DE ANI DE ZILE PT CONSUM ..MII DE CONTOARE ARANJATE DE ANGAJATII EON MANA IN MANA CU CEI DE LA CONDUCEREA EON PT NEAMURILE SI CUNOSCUTII ACESTORA ,MAJORITATEA CAZURILOR CARE AU FOST DEPISTATE DE O SOCIETATE PT DEPISTAREA FURTURILOR /FRAUDELOR AU FOST MUSAMALIZATE MANA IN MANA CU CEI DE LA ANRE- PROBLEMA E CA TOATE PIERDERILE ,FRAUDELE ARANJATE DE ANGAJATI SI FURTURILE FACUTE DE TAGANI SI MAFIA DIN IASI NE SUNT IMPUTATE NOUA CETATENILOR CORECTI CARE PLATIM CA NISTE NAIVI ….AICI SE REGASESTE MARIREA DE PRET AL GAZULUI SI CURENTULUI …PANA CAND ACESTI ESCROCI DIN EON OR SA-SI BATA JOC DE IESENI ???

  • nu mai trebuie fratilor sa mai stam cu mainile in buzunar, faceti fiecare sesizari, pana cand o sa dispara de tot de pe Moldova, poate la un moment dat sarim pe ei, chiar suntem asa de prosti?
    si eu am fost deconectat de la reteau lor spunand ca nu mi-am platit factura si a trebuit sa platesc reconectarea cu 130 lei, noroc ca nu am fost eu proprietarul apartamentului, sunt ginerele proprietarului, nu primea nimic de la mine. Nu am primit nici o sesizare pe acest subiect din partea lor si m-am trezit ca-mi taie gazul, cu toate ca factura spusa de ei era de cateva luni in urma neplatita. Am fost la ei si le-am dovedit ca am facut transfer bancar, le-am aratat dovada clara ca pe data spusa de ei era platit tot si intr-un final a verificat si era ok, dar banii de debransare au spus ca nu se pot returna. Urmeaza sa le facem plangere mai departe pana cand banii aceia sa revina.

  • Este strigator la cer de cate ori s-au prezentat in presa neregulile celor de la E-ON, miile de reclamatii ale clientilor si totusi, nimeni din cei care ar trebui, nu se autosesizeaza. Oare sunt favorizati de E-ON?

Adauga un comentariu