Titlurile zilei

Schimbare majoră în circulația de pe bulevardul Independenței din Iași! Se va modifica tot traficul rutier din zona Spitalului „Sf. Spiridon” – Foto

Publicat: 29 sept. 2021
Trecerea pentru pietoni de la statuia-monument istoric din bulevardul Independenței, municipiul Iași
Trecerea de pietoni de pe bulevardul Independenței, de lângă statuia-monument istoric, ar urma să fie desființată de autoritatea locală

Decizie radicală luată în calcul pentru traficul rutier de pe bulevardul Independenței din municipiul Iași. Autoritatea locală a luat în calcul desființarea unei treceri pentru pietoni din dreptul statuii Independenței, aproape de Spitalul „Sf. Spiridon”. Astfel, traficul spre unitatea medicală din centrul Iașului ar urma să se schimbe complet pentru a nu se mai aglomera intersecția respectivă

Una dintre cele mai aglomerate zone rutiere din municipiul Iași ar urma să se schimbe radical. Recent, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a luat în calcul o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului rutier. O astfel de decizie ține de desființarea unei treceri pentru pietoni din dreptul Statuii Independenței, de pe bulevardul cu același nume. La ultima ședință a Comisiei de Circulație a fost luată în calcul o asemenea măsură, pentru ca traficul rutier pe bulevard și cel spre strada Nicolae Bălcescu (Spitalul „Spiridon”) să nu mai fie aglomerat. În cadrul comisiei au mai fost luate și alte decizii.

Trecerea de la statuia Independenței va fi desființată

Decizia discutată de autoritatea locală a ținut și de faptul că trecerea este folosită de puțină lume și astfel se ajunge la un număr mai mare de autoturisme ce așteaptă la semafor. Prin desființarea trecerii respective se vor adapta și semafoarele pentru a permite șoferilor să facă stânga de pe Independenței spre Spitalul „Sf. Spiridon”. În aceste condiții, pietonii vor avea la dispoziție trecerea din dreptul spitalului, dar și cea de la pasajul „Mihai Eminescu”. Totuși, o decizie finală în ceea ce privește desființarea trecerii de pe bulevardul Independenței va fi luată într-o altă ședință a Comisiei de Circulație. Această zonă se numără printre cele mai aglomerate din municipiul Iași.

Semaforizare sau limitatoare de viteză la Piața „Doi Băieți”

Comisia din cadrul primăriei a luat în calcul o serie de variante pentru o intersecție din municipiu, unde cei din zonă au cerut luarea unor măsuri pentru a nu mai permite circulația cu viteză. Astfel, fie se va trece la semaforizarea intersecției de la „Doi Băieți”, din zona cartierului Tătărași, fie vor fi montate limitatoare de viteză. Decizia finală va aparține Biroului Rutier din cadrul poliției municipale. O altă solicitare a vizat desființarea trecerii pentru pietoni de la intersecția Bucium – Poitiers – Trei Fântâni și aplicarea unui marcaj „cedează trecerea”.

Decizia a fost amânată pentru o altă ședință a Comisiei de Circulație. Cel mai probabil, trecerea respectivă va fi mutată spre șoseaua Bucium. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au solicitat și semaforizarea intersecției dintre strada Sărărie și strada M. Costăchescu, intersecție în care se află chiar sediul Inspectoratului Județean de Polițe (IPJ) Iași.
În calcul a intrat și modificarea timpilor de semaforizare din dreptul complexuluI Carrefour Felicia, pentru fluidizarea traficului spre strada Bucium.

Bandă unică în Nicolina pentru transportul public

Comisia de Circulație a luat recent și alte decizii pentru traficul rutier din Iași. O astfel de măsură ține de prelungirea benzii unice de transport public din Nicolina până la capăt CUG. Astfel, în această perioadă, banda unică din zona Nicolina va fi extinsă până spre Tehnopolis, la capătul liniei 9 de tramvai din CUG, măsură care a stârnit deja nemulțumiri printre conducătorii auto din oraș.

Comentarii
 • deci mai pe scurt ne kkm in capul pietonilor sa poata trece masinile… probabil sta vreun smecher pe acolo si e deranjat ca trebuie sa dea prioritate sarakilor pe jos.. ia-ti nene Q8 ca c10ara aia din ciurea si spor la treaba

 • Superb si genial! De rute adiacente, de parcari subterane, de sosea de centura, nici vorba! Solutii la limita inteligentei si in stilul caracteristic unei mare oras administrat de „genii”!

 • Pai de ce sa fie treceri semaforizate cand la cateva zile a fost un accident mortal grotesc. La cat mai multe, in conditia in care de trecere se foloseau multi, dar multi! oameni veniti din alte localitati la spitalul asta retardat.
  Numai decizii impotriva oamenilor sunt capabili sa debiteze?

 • Daca ar fi obligati ilustrii astia sa faca macar o zi pe jos in viata lor, ar lua cu totul alte decizii. Sunt oameni care stau in zonele respective, cum sunt eu, si nu am nevoie de masina ca sa merg unde am treaba intr-un oras 3*4. Dar pe langa ca trebuie sa traversez prin Podu Iloaiei, pentru ca imi place sa o fac regulamentar mai si desfiinteaza treceri?
  Dar radare fixe cand? Limitatoare de viteza inainte de trecere cand?
  Nici nu miroase a UE in orasul asta inapoiat. Singura tara din Europa cu salarii mai mari la stat decat la privat..

 • Mafia din primarie „incurajeaza” mersul pe jos prin desfiintarea trecerilor de pietoni! 😀
  Bai sarakilor, ia nu mai mergeti voi cu mijloacele de transport in comun si folositi masinile, pentru ca la Iasi masinile au prioritate, nu pietonii!

 • Oras de rahat condus de infractori si tepari….
  Cum sa indrepti tot traficul pietonal din ditamai esplanada cu un punct vital ca Spitalul Sf Spiridon spre o singura trecere de pietoni???

 • Este din gindirea geniala a ,,vesnicul deputat” actualmente ,,city manager” Movila si Petru taran sadea din Glodenii , ajuns pe jos si descult la Iasi , acum ,,domn mare ” cu multa carte ! ha..ha…haa !

 • Pentru Mario: este o rusine sa mergi pe jos? este o rusine sa vii „descult”,acum 40 de ani, in Iasi? este o rusine sa fii taran?? Se vede ca esti un orasean fara 7 ani de acasa!

 • Da da da, bravo tovarasi! Bandă unică vreau, cu acces și pentru taxiurile mele, să facă și burta mea olecuță de bani. Sclavii care nu au bani de taxi, perpedes apostolorum săracilor, sau la grămadă, cu celelalte sărăcii din avtobus sau trainaivai! :)))))

Adauga un comentariu