Local

Școala „Alexandru Ioan Cuza”, din comuna Ruginoasa, județul Iași, va fi reabilitată cu 1 milion de euro

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Școala Alexandru Ioan Cuza din comuna Ruginoasa județul Iași va fi reabilitată cu 1 milion de euro
Aproape 1 milion de euro pentru școala gimnazială din comuna Ruginoasa

Aproape 1 milion de euro, pentru modernizarea Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, din comuna Ruginoasa, județul Iași. Licitația este programată la începutul lunii februarie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

În comuna Ruginoasa, județul Iași, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” va fi modernizată și extinsă. Primăria din localitate va organiza licitația pentru execuția lucrărilor pe data de 10 februarie 2022. Unitatea școlară este situată în satul Dumbrăvița. Valoarea estimată a investiției este de 4.506.686 de lei, aproape 1 milion de euro.

„Investițiile în educație, în îmbunătățirea infrastructurii educaționale, reprezintă o permanentă preocupare a autorităților publice locale. Pe lângă numeroasele considerente importante ce contribuie la o educație de calitate, condițiile unităților de învățământ în care copiii învață au o importanță majoră. De aceea se impune un interes considerabil în modernizarea și extinderea unității educaționale corespunzătoare desfășurării activităților didactice. Interesul față de dezvoltarea infrastructurii educaționale există atât din partea conducerii școlii gimnaziale, cât și din partea conducerii comunei”, se arată în caietul de sarcini.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru mai multe investiții din județul Iași.

Școala „Alexandru Ioan Cuza”, din comuna Ruginoasa, va fi reabilitată într-un termen prestabilit

Conform Primăriei Ruginoasa, lucrările vor fi realizate în termen de 18 luni de la semnarea contractului. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Modernizarea și extinderea școlii gimnaziale din sat Dumbrăvița presupune crearea unui cadru adecvat desfășurării activităților educaționale de calitate, atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic. Astfel, modernizarea și extinderea școlii din punct de constructiv, crearea măsurilor de accesibilizare a mijloacelor de informare și comunicare între elev și personalul didactic, pregătirea suplimentară a personalului didactic ce va lucra în infrastructura educațională (acțiune ce face obiectul unui alt proiect pe care îl va depune unitatea administrativ-teritorială), implementarea Programului «Școala după școală», sunt măsuri care duc la îndeplinirea obiectivului general”, se arată în documentația procedurii.

De precizat este faptul că Primăria Pașcani reabilitează o creșă și o grădiniță după ce a alocat fonduri  pentru mai multe investiții.

Primăria Valea Lupului va avea grădiniță modernă cu 400.000 de euro

Nu în ultimul rând, o nouă grădiniță va fi construită și în Valea Lupului. La finalul anului 2021, Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru.

Societatea a declarat o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, profit de 381.520 lei, datorii de 349.597 lei și un număr de 15 angajați. Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 lei, aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Școala „Alexandru Ioan Cuza”, din comuna Ruginoasa, va fi reabilitată după ce, în anii trecuți, au fost anunțate și alte investiții.

Adauga un comentariu