Eveniment-Social

Școlarii, elevii și profesorii mai au o săptămână de vacanță! În primă fază, cursurile se vor relua tot în regim on-line, luni, 11 ianuarie 2021

Publicat: 04 ian. 2021
Elevi la ore în fața calculatorului
Ministrul Educației, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen "mult prea scurt" pentru a fi redeschise fizic școlile. Acesta spune însă că instituția pe care o conduce "își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor", dar asta "în măsura în care situația epidemiologică o va permite"

Anul acesta, pe 11 ianuarie 2021, cursurile pentru școlari, elevi și profesori se vor relua tot în regim on-line! Ministrul Educației, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile. Acesta spune însă că instituția pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”. O variantă posibilă, pentru reluarea orelor „față în față” este, fie finalul lunii ianuarie, fie data de 8 februarie 2021

Pe 11 ianuarie 2021, cursurile pentru școlari, elevi și profesori se vor relua tot în regim on-line! Ministrul Educației, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen prea rapid pentru a fi redeschise fizic școlile. Acesta spune că „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”. Așadar, o variantă posibilă și realistă pentru reluarea orelor „față în față” este, fie finalul lunii ianuarie, fie data de 8 februarie 2021.

Redeschiderea școlilor va fi decisă în funcție de situația epidemiologică, iar prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie

Momentul redeschiderii școlilor se va face în funcție de situația epidemiologică. Prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie. Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de iarnă, este de o săptămână. Va începe pe 30 ianuarie 2021 și durează pâna în 7 februarie 2021.
La acest moment începe semestrul al II-lea. Vacanța de primăvară are loc în funcție de: Paștele Catolic (2 – 11 aprilie) și Paștele Ortodox (30 aprilie – 9 mai). Vacanța de vară va începe pe 18 iunie 2021. Elevii din clasele terminale din învățământul liceal încheie cursurile mai devreme, în data de 4 iunie 2021, iar cei din clasa a VIII-a, în data de 11 iunie 2021.

Unitățile școlare vor identifica și raporta, până la 11 ianuarie 2021, numărul elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I

Unitățile școlare vor identifica și raporta, până la 11 ianuarie 2021, numărul elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem on-line.

„În vederea informării corecte a personalului din învățământ cu privire la campania națională de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educației va solicita tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și universităților publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, informațiile puse astfel la dispoziție vor constitui o contribuție la educația pentru sănătatea elevilor și studenților”, a conchis prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Comentarii
Adauga un comentariu