BZI LIVE

LIVE VIDEO – TOP SPECIAL! Fostul ministru al Educaţiei şi actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu într-un dialog de interes şi actualitate pentru întreg mediul educaţional din România doar în Studioul BZI LIVE

Publicat: 04 nov. 2020

Joi, 5 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este programată o interesantă producţie media! Fostul ministru al Educaţiei şi actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu într-un dialog de interes şi actualitate (via Skype) pentru întreg mediul educaţional din România! Alături de domnia sa vor fi abordate cele mai fierbinţi şi importante probleme şi aspecte din învăţământul superior autohton, realităţi şi schimbări din Educaţia publică, învăţământ în plină pandemie, proiecte şi măsuri pentru îmbunătăţirea Şcolii din România, decizii ale CNR, finanţarea acestui domeniu!

De asemenea, perspectivele şi planurile pregătite pentru învăţământul românesc, viziunea sa pe acest plan, relaţiile internaţionale vor fi alte puncte abordate cu fostul ministru al Educaţiei şi actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu.

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu este președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România și rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

După absolvirea Factultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Sorin Mihai Câmpeanu a obținut diploma de doctor în agronomie, ocupând ulterior diferite poziții până la cea de profesor. În același timp s-a implicat în activități de cercetare științifică, prin participarea în cadrul unei serii de proiecte naționale și internaționale, în calitate de manager de proiect sauexpert consultant.

Ca urmare a vastei sale experiențe în domeniul educației, ocupă poziția de decan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului și devine rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București în 2012. În perioada 2000-2003 a ocupat poziția de expert coordinator la Centrul Național „Leonardo da Vinci”, iar între 2003 și 2004 a ocupat o poziție similară în cadrul Agenției Naționale pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico-social (APART) din Ministerul Educației.

Sorin Mihai Câmpeanu a ocupat funcția de Ministru al Educației și Cercetării Științifice, Prim-Ministru Interimar al Guvernului României și Ministru Interimar al Afacerilor Interne
Din 2016 este deputat, membru al Parlamentului României.Prof. univ. dr. Mihai Sorin Câmpeanu este președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România, la al doilea
mandat și deține titlul de Doctor Honoris Causa acordat de două universități din România.

Sorin Mihai Câmpeanu a primit dinstincția „Year Personality for an European România” acordată de European House, a fost decorat de către Președintele României cu medalia „Meritul pentru Învățământ” în 2004 (Decretul nr. 1097/10 dec. 2004) și a primit premiul național „În Hoc Signo Vinces” acordat pentru activitatea de cercetare de către Consiliul Național al Cercetării Științifice.De asemena, preşedintele CNR Câmpeanu a fost ales președinte al Agence Universitaire de la Francophonie (Francophone University Association) pentru un mandat, între anii 2017-2021.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu