National

Scrisoarea emoționantă a unui copil din Târgoviște pentru Moș Crăciun: „Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi”

Publicat: 23 nov. 2020
Scrisoare pentru Moș Crăciun
Scrisoare pentru Moș Crăciun

Președinta Asociației Give & Help din Târgoviște, Nicoleta Ioniţă, a primit o scrisoare tulburătoare din partea unui băiețel de 8 ani. Acesta îi cere lui Moș Crăciun mâncare pentru el, dar și pentru părinți și bunică. Mai mult, copilul l-a amintit și pe cățelul său, Bobiță, cerându-i „un os ca la televivizor”.

„Dragă Moş Crăciun, Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. Mulţumesc, Cu drag, Matei”, este scrisoarea scrisă de Matei.

„Ca el sunt foarte mulţi copii în România, doar că sunt prea mici să îşi strige durerea”

Pe pagina sa de socializare, Nicoleta Ioniță a precizat că sunt mulți copii în situația lui Matei, acesta fiind un băiețel educat diferit de mama sa. Ea face apel la bunătatea tuturor, pentru a-l ajuta pe Matei să aibă Crăciunul mult dorit.

„Matei este altfel, poate şi pentru că mama l-a educat într-un mod diferit, în pofida calvarului pe care l-a trăit timp de zece ani. „Cum să nu îţi vină să urli când vezi atâta nepăsare în jurul tău? Matei are şi el vecini, rude. Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul Nicoletei, pe Facebook.

Despre mama copilului, Nicoleta Ioniță precizează că ea era singura care aducea bani în casă, din salariul de vânzătoare la supermarket. Cu toate acestea, suma modică de bani pe care o primea, era cheltuită de fostul său soț la jocurile de noroc. În cele din urmă, mama băiețelului nu a mai suportat situația și a mers la autorităţi să îl reclame pe bărbat. Acum două săptămâni, a obţinut un ordin de restricţie asupra soţului, potrivit Adevărul.

„Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători.

A făcut toate demersurile legale pentru a avea siguranţa că individul nu se mai apropie de ei, dar încă se tem. În ceea ce priveşte adresa, am fost rugată să nu o dau nimănui”, a precizat Nicoleta Ioniţă.

Mama lui Matei şi-a abandonat locul de muncă de frică să nu fie căutată de către fostul soţ

„Eu îi ştiu de doi ani. I-am ajutat cu diferite bunuri şi cadouri de sărbători. Problemele au apărut încă de acum 10 ani de când s-au căsătorit. El nu a muncit niciodată şi are patima jocurilor de noroc. Acum mama e hotărâtă să îşi găsească de muncă în altă parte. Are ordine de protecţie şi tot ce trebuie din partea Poliţiei”, precizează Nicoleta Ioniţă.

Comentarii
  • Doamne ,ce trist este sa vezi ce lucruri simple isi doreste acel copilas si cel mai mult pentru cei din jurul lui.Sper sa se implineasca cel mai repede dorintele lui.

Adauga un comentariu