Local

Se alege praful de clanul Corduneanu, din Iași! Magistrații au dat sentința! Pedeapsă totală de peste 20 de ani de pușcărie, într-un dosar care i-a stresat ani întregi! VIDEO

Publicat: 05 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se alege praful de clanul Corduneanu din Iași Magistrații au dat sentința Pedeapsă totală de peste 20 de ani de pușcărie într-un dosar care i-a stresat ani întregi VIDEO
Plante de canabis descoperite în două sate din județul Iași

Unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost condamnat din cauza drogurilor. După o acțiune organizată în urmă cu aproximativ 8 ani, oamenii legii au descoperit ogoare de canabis. În total, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași le-au aplicat o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare celor 7 inculpați din acest dosar

Un membru al clanului Corduneanu a fost pedepsit de magistrații ieșeni, pentru că ar fi făcut parte dintr-o rețea de trafic de droguri. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Mihai Silviu Corduneanu (35 de ani), zis „Bulă”, la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. În același dosar, Cezar Marin și Daniel Petru Donciu au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare, cu suspendare, Ionuț Munteanu – la 2 ani și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare, în timp ce Andrei Iulian Tîrnoveanu a fost achitat pentru trafic de droguri, dar a fost condamnat la 2 ani și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, Ion Marius Doboș a primit o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de pușcărie, iar Ștefan Octavian Horobeț a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare. În plus, judecătorii au dispus desființarea unei cărți de identitate falsă.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpați a drogurilor de risc (canabis și plante care aparțin genului canabis). Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ion Marius Doboș a unui pistol marca Rohm”, au pecizat magistrații ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Rețea de trafic de canabis: beneficiarii – copiii de bani gata din Iași!

Procesul celor 7 a început în urmă cu peste 6 ani. În fapt, procurorii DIICOT Iași i-au luat în vizor pe cei 7 din 2012. Anchetatorii au afirmat că Mihai Silviu Corduneanu, cumnat al fraților care conduc clanul ieșean, ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional al cărui scop era distribuirea de droguri în municipiul Iași.

„În fapt, se reține că Mihai Silviu Corduneanu, Ion Marius Doboș și Ștefan Octavian Horobeț au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, având drept scop obținerea de beneficii financiare substanțiale din cultivarea, producerea și comercializarea fără drept de droguri de risc”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Două culturi de canabis, în satele Comarna și Butea

Anchetatorii au mai afirmat că, în perioada aprilie – mai 2012, membrii grupării au înființat două culturi de canabis, în două locuri situate pe raza județului Iași, respectiv în satele Comarna și Butea.

„Pe data de 3 august 2012, procurorii DIICOT au efectuat 17 percheziții domiciliare pe raza județului Iași, ocazie cu care au fost descoperite plantațiile ilegale de canabis, 350 de plante de canabis, diferite cantități de droguri de risc, suma de 20.000 de euro, precum și aparatură specială folosită pentru amenajarea și îngrijirea culturilor, fertilizanți etc. Drogurile de risc erau destinate comercializării, cu predilecție către consumatorii din județul Iași. La sediul DIICOT au fost aduse 10 persoane în vederea audierii”, au mai afirmat la acea dată anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași.

Ulterior, 7 persoane au fost trimise în judecată. Printre acuzațiile aduse de anchetatori se numără traficul de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat.

Adauga un comentariu