Eveniment-Social

Se demolează clădirea Compan din Moara de Foc. Poluare uriaşă pentru a se face loc unui supermarket Lidl – FOTO/ VIDEO

Publicat: 29 iul. 2020
Se demolează clădirea Compan din Moară de Foc. Poluare uriaşă pentru a se face loc unui supermarket Lidl - FOTO/ VIDEO
Se demolează clădirea Compan din Moară de Foc

Profesorul și fizicianul ieșean Silviu Gurlui atenționează că municipiul Iași este acoperit de un nor de praf. Poluarea uriașă are loc pentru a se face loc unui supermarket Lidl, astfel demolându-se clădirea Compan din zona Moara de Foc.

Poluare în municipiul Iași pentru a face loc unui supermarket Lidl

Fizicianul Silviu Gurlui a publicat astăzi, 29 iulie 2020, pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj în care este ilustrat că aceste particule de praf au fost înghițite de oameni și sunt nocive. Populația ar trebui avertizată, iar autoritățile ieșene să acționeze în consecință pentru a remedia problema și a nu se mai repeta. Totodată, profesorul susține că mediul ideal de transmitere al noului coronavirus este mediul poluat.

„Moara de Foc, Iaşi, România. Dau adresa completă pentru traducerea completă în SUA, în Africa, în Japonia. Acest zid de particule e nociv?! Sigur, este. Aceste particule au fost înghiţite şi de oameni. La pachet cu Covidul, „tratament minunat”. Fie din neglijenţă, fie că este un accident, aşa ceva nu trebuie să se mai repete. Iar populaţia să fie avertizata, iar autorităţile să vadă „în a second” ce se întâmplă şi să acţioneze rapid în concordanţă cu dimensiunea problemei: concentraţie, tip poluare, parametri de trafic, parametri meteo. Aşa ceva nu trebuie să se mai repete! Trebuie investiţii radicale privind preîntâmpinarea lor. Rog medicii specialişti de pe pagina mea să-şi spună punctul de vedere legat de efectul asupra sănătăţii a ceea ce se vede în imagini. Să nu uităm că mediul ideal de transmitere SARS-COV-2 este mediul poluat. Mulțumesc Mihail.”, a publicat prof. Silviu Gurlui.

Forme ciudate descoperite de cercetătorul Silviu Gurlui! Au fost găsite la Girov

Cercetătorul Silviu Gurlui a atras atenția cu privire la un fenomen îngrijorător. Mai mulți pești de peste patru kilograme au fost găsiți morți pe malul lacului Ezăreni din județul Iași. Acesta a menționat că nu cunoaște momentan cauzele care au produs la moartea atâtor pești însă mizeria pe care a găsit-o în proximitatea lacului este de-a dreptul revoltătoare.

„M-au chemat pescarii sa vad grozavia. Zeci de pesti de peste 4 kg si-au dat sfirsitul la mal. Asta a inceput sa apara de joi. Primii pesti inca vii aveau ochii neobisnuit de mariti. Nu stiu daca e de la poluarea aerului, a apei, daca e oxigenul lipsa, daca e temperatura sau multe altele ce pot fi invocate. Cert e ca șalăul asa mare cum il vedeti nu a mai rezistat. Iar acolo pe apa pareau mai multi care luceau in larg. E clar ca este un factor de stres important. Ce e inca mai clar e mizeria de peste tot. Imaginile nu mai trebuie traduse. Locul: Lacul Ezareni, spre baraj”, a declarat Silviu Gurlui.

Formele descoperite de Silviu Gurlui, cercetător şi profesor în cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt foarte simetrice încât seamănă cu cercurile folosite la Jocurile Olimpice. Conform cercetătorului, formele au diametre diferite, cel mai mare cerc are un diametru de 4 metri, iar restul ajung până la 1 metru. Formele au apărut la poalele unui deal pe o pajişte în care sunt foarte multe muşuroaie de furnici.

”Ieri am colectat probe de sol din aceste forme circulare apărute la Girov. Sunt aşa simetrice că par cercurile de la Jocurile Olimpice! Ele au diametre diferite, cel mai mare are 4 m şi restul ajung pună la 1 m. Ele apar la poalele unui deal, pe o pajişte inundată de multe muşuroaie de furnici. Zona din centrul cercului este uscată şi solul devine din ce în ce mai umed spre exterior.” explica Silviu Gurlui.

Comentarii
  • Iar ciuma rosie convertita la penelepra galbena, chirica cel pupator de kur iohanist, vrea reales! La vilele lui probabil ca nu a ajuns acest praf.

  • Cine sa il aleaga pe acest gunoi care pune gazon si spăla străzile???? Oricum nu a fost ales de nimeni, a ajuns primar din greselile lu nichita si sa speram ca vom scapa de asa jigodie ( mafia autorizațiilor de construcție ilegale) sa ii puna sechestru pe toată averea si pe afacerile din centru si zona de agrement ciric!!!!

  • Dam in judecata Garda de mediu si Primaria toate cele 550 de apartamente din Moara de Foc.
    Suntem super sufocati de poluarea aerului din zona, peste linia ferata doua statii de betoane care ne polueaza minut de minut si ora de ora, iar acum ne polueaza astia.
    Demisia directorului de la Garda de Mediu dar si a celor de la Primarie.
    Avem regulament pentru santiere cum se respecta el cei ce demoleaza cladirea, dar si cum li aplica Primaria, vreau sa vad reactia lui Chirica fata de aceasta POLUARE care ne afecteaza sanatatea.

Adauga un comentariu