Business în România

Se deschide o nouă fabrică în România. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se deschide o nouă fabrică în România. Câte locuri de muncă vor fi disponibile
O companie germană ce este specializată pe producție de tehnologii în industria textilă și mașini urmează să deschidă două puncte de lucru în România.

Se deschide o nouă fabrică în România. Un gigant german va investi în țară 500 milioane de euro pentru crearea mai multor locuri de muncă. Compania va crea două puncte de lucru în România și se anunță a fi un proiect de succes. Iată câte locuri de muncă vor fi disponibile.

Se deschide o nouă fabrică în România

Karl Mayer, o companie germană ce este specializată pe producție de tehnologii în industria textilă și mașini, urmează să deschidă două puncte de lucru în România. Fabricile vor fi construite în Baia Mare, în comuna Groși.

Roland Kohn, managerul de investiții al companiei consideră că vor există numeroase beneficii și are multă încredere în investiția făcută în România. Patrick Mock, directorul companiei din România a anunțat că s-a închiriat o fostă hală industrială pentru ca fabrica să funcționeze și au început deja angajările.

Disponibilizări la o fabrică de componente auto

Deși românii au primit o veste bună, aceea că se va deschide o fabrică importantă în România, o altă fabrică se va închide, iar sute de angajați vor rămâne fără loc de muncă. Este vorba despre un punct de lucru al fabricii Leoni. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. În prezent, compania operează un total de 10 fabrici în România, cu o suprafaţă totală de producţie de 180.000 mp. Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia.

,,Din dorinţa de a afecta cât mai puţin salariaţii noştri şi pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea la fabricile din Bistriţa. Până când fabricile de la Bistriţa vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajaţii spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajaţii au posibilitatea detaşării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaţilor noştri prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaţilor nostri se va relua la fabricile din Bistriţa. Compania va pune la dispoziţie transportul gratuit până la locul de muncă şi retur.”, spun oficialii în comunicat.

O altă veste proastă vine și de la compania Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft şi unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile, care va închide studioul din Cluj-Napoca și va concedia toate persoanele care lucrează la acest sediu. Angajații sunt disperați. Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999, iar studioul din Cluj a fost deschis în august 2010. Producătorul va închide studioul din Cluj şi va concedia toţi cei 136 de angajaţi care lucrau acolo.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, a transmis Gameloft.

Pe 13 mai, toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca au fost înștiințați că studioul se va închide definitiv. ,,Pe data de 10 iunie vom primi preavizele. Data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajați”, a declarat un angajat.

Adauga un comentariu