Actualitate

Se întoarce pandemia? Numărul cazurilor Covid-19 în ultima perioadă crește alarmant. Ministrul Alexandru Rafila: „Cazurile s-au dublat”

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Se întoarce pandemia Numărul cazurilor Covid-19 în ultima perioadă crește alarmant. Ministrul Alexandru Rafila Cazurile s-au dublat
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declaraţii despre un nou val de COVID-19

Pandemia de COVID-19 nu s-a terminat. România depășește pragul de 10.000 de cazuri, iar masca ar putea revine. În acest context, ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, face declarații de presă.

Conform unor surse guvernamentale, România ajunge în această săptămână să depășească 10.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Astfel, de la nivelul Guvernului, s-ar putea recomanda purtarea măștii în mijloacele de transport în comun și în spațiile închise. Nu va fi o impunere, o obligație, ci o recomandare.

Cele mai importante declarații:

Trebuie să informăm oamenii pentru că succesul a fost condiţionat de comunicare şi de participarea cetăţenilor. În ultima săptămână au fost înregistrate aproape 8000 de cazuri, peste 1000 de cazuri sunt pacienţi reinfectaţi. În unităţile sanitare de profil sunt 900 de persoane. La AŢI sunt internate 50 de persoane, jumătate sunt vaccinate, jumătate nu sunt. Numărul de decese, din fericire, rămâne mic. Sunt 16 decese pe parcursul unei săptămâni. În această perioadă s-au efectuat peste 70.000 de teste. Acum trebuie să vedem cum vor evolua cazurile. Am plecat de la 2000 de cazuri de la sfârşitul lunii mai, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în 20-26 iunie, şi cu 80% 27 iunie – 3 iulie. În aceea ce priveşte evoluţia deceselor, nu sunt cifre îngrijorătoare, acest lucru reflectă un virus mai slab. Trebuie să urmărim perioada următoare. Decesele sunt puţine, este vorba despre valori săptămânale nu zilnice. Rata de pozitivare a crescut, este de peste 7% cu o creștere cu 50% față de săptămâna trecută. Când am avut probleme, aveam o rată de pozitivitate de 25%, iar în perioadele mai puțin incărcate aveam o rată de 1%. Numărul de UAT care înregistrează cel puțin un caz este în creștere. Tulpina Omicron este dominantă, 100% dintre secvențieli sunt Omicron. Avem suspiciuni de altă tulpină, dar nu sunt confirmate. Nu există dovezi de severitate mai mare pentru tulpina BA5. Reinfecțiile cu BA5 sunt mai frecvente inclusiv în rândul persoanelor care au trecut prin Omicron. Având în vedere că au trecut 5 luni de la valul inițial, iar majoritatea celor vaccinați cu trei doze, au cel puțin 6 luni, este clar că există o eludare a răspunsului imun, iar această subvariantă a Omicron, BA5 produce infectări și la persoanele infectate sau vaccinate. Estimăm o creștere. Avem două scenarii, pentru perioada următoare. Unul este în care vârful acestui minival, sau val, va fi în august, 6-7, iar cea dea doua variantă, mai puțin optimistă, în septembrie cu 10.000 de cazuri pe zi. Din ceea ce am citit pentru alte state, prezumția pentru val va fi pentru luna iulie. Un scenariu rezonabil va fi între 14-16 august, dar aceste scenarii sunt pur informative pentru că nimeni nu poate prezice ce se întâmplă. Este un virus care și-a modificat transmisibilitatea. O să vă spun cea am făcut noi.

O persoană care are simptome COVID-19 trebuie să se testeze, vom repune în funcționare centrele de testare. Fie merg la un centru de evaluare, fie rămân sub supravegherea medicului de familie. Dacă situația este gravă se va prezenta la spital.

 

Utilizarea măștii este recomandare, nimeni nu impune această măsură. Este ideal să o folosim pentru a avea o vară cu concedii. Evitarea aglomerației, igienizarea mâinilor, igienizarea mijloacelor de transport în comun. Încă un lucru foarte important este asigurarea spațiilor publice. Este una dintre cele mai bune măsuri și nu costă nimic. Apropo de ceea ce am făcut astăzi, noi am contactat DSP-urile pentru pregătirea unei eventuale creșteri a numărului de cazuri, am făcut o teleconferință încât să asigurăm condițiile pentru spitalizarea persoanelor infectate, indiferent de patologie. Lucrul acesta nu trebuie să afecteze în niciun fel accesul la sănătate pentru populația generală. Încercăm să oferim copiilor care sunt mai sensibili, care stau în grija părinților, este bine să poată avea o opinie medicală din partea specialiștilor. Ne gândim la mai multe centre de evaluare pentru copii pentru a evita presiunea pe spital. Când ești în spital există riscul de a lua și alte infecții. Există un ordin de ministru din 2016, ordinul 1001 care prevede utilizarea măștii în interiorul spitalului pentru evitarea transmiterii infecțiilor. Dacă cineva vine în spital în vizită și îmbolnăvește un pacient, sau se îmbolnăvește, există un risc. Măsurile trebuie aplicate de managementul spitalelor. De asemenea am făcut un inventar al tuturor centrelor ambulatorii din țară și București. Au cantități suficiente de antivirale, sunt centre care administrează și Remdesivir. Este important să avem unde să ne tratăm, fără să creem panică. Eu cred că abordarea responsabilă este cheia succesului. În a doua jumătate a lunii august putem considera că vom trece de vârful acestui minival al pandemiei, sunt măsuri normale pe care dorim să le luăm ori de câte ori sunt probleme. Vaccinarea este recomandată în special persoanelor vulnerabile. Așteptăm cu interes dacă cei doi producători de vaccin reușesc să își valideze produsele pentru vaccina Omicron. România va beneficia de un nou vaccin care să oprească infectarea cu Omicron.

 

Comentarii
  • A inceput propaganda prapastioasa????/ Cu gura lui a spus ca Romania are cateva milioane de doze de vaccin care expira si trebuie gasita o solutie si ca UE va mai trimite alte cateva milioane. Nu se face altceva decat a se urma cardul de mulgatori ai UE, propagandu-se iar si iar prostiile cu parintii, bunicii, etc. Sa se spuna de ce vaccinul nu iti ofera imunitate. Domnule doctor, lasati prostiile ca oricum nimeni nu va mai asculta si va veti trezi cu milioane de oameni in strada.

  • Nu,este nici o pandemie ci o plandemie una facuta de ministrul sanatatii ca sa mai faca cedva profit societatile care fac afaceri cu ministerul sanatatii voi habar nu aveti ce profit au facut escrocii astia din vinzarea de masti de unica folosinta combinizoane sanitare manusi de latex dezinfectanti etc ceea ce incearca,guvernul sa faca este sa ii bage in sperieti pe romani cu pandemia nu a fost nici acum 2 ani si 4 luni pandemie ca ei au bagat stare de urgenta pe intreg teritoriul tarii ca oaqmenii nu puteau iesi,din case decit cu declaratia pe propria raspundere altii au fost tinuti inchisi la domiciliu iar ei si-au pierdut mintile ce urmareste guvernul?Sa va prosteasca asa ca peste 2 ani la viitoarele alegeri parlamentare si prezidentiale nu mai votati cu PSD.

  • Lasa ca incep scolile pe 5 septembrie si iar vor colcăi colectivele de elevi de covid.
    Si cu inconstienta specifica, ministrul Scrooge va spune cu demnitate :”Scolile se inchid ultimele”(cand dupa ce crapă de covid toți profesorii, ca deh, au comorbiditati, crapa tot de covid si directorii școlilor

  • NU EXISTA NICIUN VIRUS !!! Opriti GENOCIDUL facut cu antenele 5G !

    Satanistii vor acum sa continue GENOCIDUL cu radiatiile 5G ca sa-i prosteasca pe PROSTI sa se vaccineze ca sa moara cat mai multi. Cum poate un virus sa apara in Africa si dupa cateva zile in Italia sau in alta tara ? Calatoreste cu avionul ? Antenele si satelitii sunt peste tot si Cabala ordona unde sa creasca frecventa pentru a mai imbolnavi si ucide oameni. Criminalii care ucid cu legea sau cu siringa primesc de la Cabala cate 1000 de dolari pentru fiecare vaccinat. Ce cauta antenele 5G in statiile subterane de metrou si la marginea satelor la nivelul caselor ? Orice antena care are ca scop transmiterea unui semnal se monteaza la inaltime nu in subsol. Mastile contin OXID de GRAFEN ca sa fie inspirat de cei care le poarta, pentru a se imbolnavi sub influenta radiatiilor 5G. Variantele Alpha, Beta, Gama, Delta, Omicron si alte astfel de inchipuiri satanice reprezinta doar o frecventa mai crescuta fata de precedenta, in plaja de 70 – 300 GHz, si nimic altceva. Sangele fierbe in oameni formand cheaguri care infunda venele si opresc transportul oxigenului la creier si in organism, si omul se sufoca si moare.
    Cabala este pe duca si isi joaca ultima carte : CRESTE LA MAXIM FRECVENTA RADIATZIILOR 5G, dar MOR NUMAI VACCINATII, care au in ei tot felul de mizerii care se activeaza cu aceste frecventze 5G.
    Cei nevaccinati déjà s-au imunizat, organismul s-a adaptat la radiatziile 5G si la o noua frecventa au doar gura uscata, dureri de spate si transpiratie dimineatza, tuse 3,4 zile, apoi totul este normal.
    Este bine sa luati cate o aspirina pe zi, si sa consumati maxim 5 Vitamania C pe zi.
    Vaccinatii se vor duce la loc de verdeatza si loc de odihna in maxim 5 ani.
    Dar ATENTIE LA VACCINATI pentru ca poarta boala injectata prin vaccin si o transmit celor de langa ei prin transfuzii, transpiratie, saliva, sex, urina.

    ,,…Am avut trei pandemii în ultima sută de ani. Prima pandemie a fost în 1918, care a fost numită pandemia de gripă spaniolă. Acesta a fost momentul în care au implementat undele radio la nivel global și a crescut electrificarea universului nostru. Milioane de oameni au murit șase luni mai târziu în urma unei pandemii. Dupa al doilea război mondial, o altă pandemie, care a fost implementarea echipamentelor radar. La nivel global, sateliții s-au dezvoltat și au ieșit o mulțime de sateliți diferiți. Când a fost implementat sistemul au existat o serie de decese din cauza pandemiei. Ultima pandemie majoră a fost în 1968, care a fost numită gripa Hong Kong. Acum au lansat 5G și acest lucru afectează viețile oamenilor.
    Ucid oameni din întreaga lume și ei acoperă cu ,,virusul Corona’’.
    Una dintre țări, care este o țară uriașă ce are milioane de oameni, Rusia, nu a avut multe decese în zona virusului Corona, pentru că nu au implementat încă 5G pentru uz public. L-au implementat doar pentru uz exclusiv de către armată.
    Atunci când sunteți testat vă contamineaza cu SIDA, pentru că vor să acopere faptul că milioane de oameni vor muri din cauza frecvenței radio excesive… Vaccinurile au toxine. Iți dau boala…

  • Pt Alexandru.

    Tu esti un retardat care poarta masca la 40 grade celsius, vaccinat de 4 ori.

    Mars la stapan sa intrebi daca ai voie sa iesi din casa.

Adauga un comentariu