Actualitate

Se majorează salariul minim de la 1 aprilie. Ce categorie de români va beneficia de mărire

Publicat: 26 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se majorează salariul minim de la 1 aprilie. Ce categorie de români va beneficia de mărire
Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite.

Se majorează salariul minim de la 1 aprilie. Oamenii vor primi cu 40 de euro mai mult la salariu, totalul ajungând la 705 euro net. Vestea este valabilă pentru angajații din Grecia, dar se aplică și pentru cetățenii străini care lucrează în această țară. Iată ce categorie de români va beneficia de mărire.

Se majorează salariul minim de la 1 aprilie

Vin vești bune pentru aproximativ 600.000 de angajați din Grecia. Se majorează salariul din 1 aprilie la aproximativ 830 de euro brut, adică 705 euro net.

Noua majorare va facilita obiectivul ca salariul minim să ajungă la 950 de euro până la finalul mandatului de patru ani al Guvernului, iar salariul mediu să se situeze la 1.500 euro. De mărirea salarială vor beneficia și românii care lucrează în Grecia. Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii.

Cât a ajuns să fie salariul minim pe economie în România

Salariul minim în România este de 3.300 de lei brut. A fost majorat în octombrie 2023 cu 300 de lei brut, ceea ce înseamnă că un angajat cu salariul minim ia în mână 2.079 de lei. O parte dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite și condiții bune de lucru. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună.

Pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Mulți români au căutat la începutul anului 2024 pe platformele de specialitate locuri de muncă bine plătite. Salariul mediu net al celor angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă este vorba despre șoferi de tir care operează curse internaționale.

Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Un alt domeniu care ar putea oferi cele mai bune salarii in 2024 este cel al afacerilor și finanțelor.

Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date.

Un loc important îl ocupă și locurile de muncă ce permit lucrul de acasă. În luna februarie a acestui an au fost peste 9000 de căutări. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial de interogări pe platforma de specialitate pentru termenii „acasă” și „remote.”

Cert este că viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare și domenii.

Adauga un comentariu