Local

Se poate și la Iași! Un bărbat acuzat că și-a terorizat soția a fost condamnat la pușcărie! Totul după ce nu a respectat ordinul de protecție impus

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se poate și la Iași Un bărbat acuzat că și-a terorizat soția a fost condamnat la pușcărie Totul după ce nu a respectat ordinul de protecție impus
Petronel Ignat, ieșeanul condamnat la închisoare după ce nu a respectat ordinul de protecție impus de judecători

Un individ a fost condamnat cu executare de judecătorii ieșeni, după ce și-a terorizat fosta nevastă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Petronel Ignat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni de închisoare, pentru neexecutarea sancțiunilor penale și amenințare. „Instanța constată că partea vătămată Maria G.D. nu a solicitat despăgubiri civile în cadrul procesului penal”, au menționat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Petronel Ignat se numește ieșeanul care a fost condamnat după ce nu a respectat ordinul judecătoresc. Problemele cu legea pentru Ignat sunt vechi, însă procesul său a început pe 16 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru neexecutarea sancțiunilor penale și amenințare. Conform anchetatorilor, ieșeanul a comis aceste infracțiuni pe 22 octombrie 2019, respectiv pe 10, 22 și 24 octombrie 2019. De altfel, pe 24 octombrie 2019, individul a și fost reținut de oamenii legi pentru 24 de ore. Decizia a venit ca urmare a comiterii infracțiunilor amintite.

Acuzat că a încălcat ordinul de protecție

În urmă cu aproximativ 2 ani, Petronel Ignat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Individul a fost acuzat că a încălcat de 8 ori ordinul de protecție și și-a bătut soția, de care nu avea voie să se apropie. Ieșeanul de 44 de ani a fost acuzat atunci de lovire, violare de domiciliu și nerespectarea hotărârilor judecătorești.

„Inculpatul a încălcat de 8 ori hotărârea judecătorească prin care fusese emis ordinul de protecție împotriva sa. Mai mult, acesta a lovit-o pe victimă, soția lui, iar aceasta a avut nevoie de 1 – 2 zile de îngrijiri medicale în urma incidentului”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Anchetatorii au mai precizat că Petronel Ignat s-a căsătorit în anul 2002, dar că, pe parcursul mariajului, au intervenit diverse conflicte între acesta și soția lui. Astfel, în luna august 2017, femeia a cerut și a obținut în instanță un ordin de protecție, prin care ieșeanul a fost obligat să nu se apropie la mai puțin de 200 de metri de femeie și de fiul lor, să nu se apropie de domiciliul din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, dar și să nu se apropie de locul de muncă al soției. Bărbatul a încălcat acest ordin. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Petronel Ignat cu suspendarea executării pedepsei.

Ce au spus procurorii ieșeni despre faptele individului

Anchetatorii au afirmat că, pe 17 noiembrie 2017, Petronel Ignat a mers la locuința victimei, din satul Valea Adâncă, unde a făcut scandal și a lovit cu picioarele în ușa de acces, deși avea obligația de a nu se apropia de fosta lui soție. Mai mult, pe 6 și 7 februarie 2018, individul a mers la locul de muncă al fostei neveste, din municipiul Iași. Totodată, pe 15 februarie 2018, acesta a mers iarăși la locuința femeii, unde i-a adresat amenințări cu acte de violență și a spart un geam de la casă.
Oamenii legii au adăugat că individul a încălcat ordinul de protecție și pe 11 martie, 15 și 16 aprilie 2018. Conform anchetatorilor, ieșeanul și-ar fi agresat fosta nevastă și ar fi amenințat-o. Astfel, individul a fost condamnat cu suspendare, dar, pentru că nu a respectat sentința, acum a primit o pedeapsă cu executare.

Adauga un comentariu