Calatorii

Se reiau zborurile către destinații de city-break. Companiile aeriene au oferte pentru toate buzunarele

Publicat: 26 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se reiau zborurile către destinații de city-break. Companiile aeriene au oferte pentru toate buzunarele
Odată cu relaxarea condițiilor de protecție sanitară se reiau zborurile către destinații de city-break sau de vacanțe în majoritatea statelor din Europa

Odată cu relaxarea condițiilor de protecție sanitară se reiau zborurile către destinații de city-break sau de vacanțe în majoritatea statelor din Europa. Atât companiile aeriene cât și consultanții din turism dau asigurări că preturile biletelor de avion sunt pentru toate buzunarele.

Faptul că întreaga campanie de vaccinare de la nivel mondial dă semne că merge pe drumul cel bun, dar și încheierea a mai multor acorduri între statele din Europa, face ca mulți romani să își facă planuri de călătorie pentru perioada următoare.

Se reiau zborurile către destinații de city-break

Valul de relaxări ale condițiilor de protecție sanitara vine cu reluarea zborurilor către destinații de city-break sau de vacanțe mai lungi în mai toate statele europene.

Iar preturile biletelor de avion sunt destul de mici, cam ca înainte de pandemie din ce au trasmis consultanții în turism dar și companiile aeriene.

„Acum asistăm la o creștere a curselor aeriene pentru că au început să crească vertiginos și cererile pentru vacanțe. Din ce în ce mai multe state intră pe listele verzi sau cel puțin galbene. S-au relaxat, în foarte multe state, și condițiile de călătorie, dar cu toate acestea, rezervările nu se fac pe termen lung, ci doar pe termen scurt sau mediu”, a declarat consultantul în turism, Traian Badulescu.

Acesta spune că sunt și călători curajoși care fac rezervări pe termen lung, adică pentru toamnă, gandindu-se că nu vor mai fi probleme ca anul trecut.

„Preturile sunt flexibile, ca de obicei, și depinde foarte mult de cerere și te deprioada când se fac rezervările, pentru perioada rezervată. Dar sunt companii care au introdus și tarife promoționale pe anumite rute tocmai pentru a încurajă călătoriile, dar depinde foarte mult de companie”, a mai afirmat Badulescu.

În acest sens, Wizz Air va redeschide gradual, până la data de 6 iunie, 27 de rute operate de pe unele aeroporturi din Romania către Germania, Italia, Spania, Elveția, Marea Britanie, Portugalia, Olanda, Franța și Malta.

„În contextul relaxării treptate a restricțiilor Covid-19 în Europa, Wizz Air face noi pasi, anunțând redeschiderea unor rute prin care își va transporta pasagerii către destinații europene diversificate. Începând cu 21 mai, oricine va putea rezerva bilete și se va putea bucura de o vacanță binemeritată sau va putea vizita rude și prieteni de pe continent în timpul verii către mult mai multe destinații Wizz”, a anunțat compania.

Wizz Air reia câteva rute din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Bacău, Craiova și Suceava către destinații populare precum Roma, Torino, Pisa, Cagliari, Bologna, Veneția Treviso, Catania și Milano sau Memmingen și Frankfurt-Hahn.

Compania Blue Air vine cu oferte pentru români

În timp ce Wizz Air a anunțat reluarea acestor rute către destinații europene, o altă companie aeriană, respectiv Blue Air, a lansat o nouă rută din România la prețuri ce pornesc de la 19,99 euro/segment, cu taxe incluse. Blue Air a introdus noua ruta București – Praga în Orarul de Vara 2021.

„Blue Air va opera până la cinci servicii săptămânale intre București și Praga, prețurile biletelor începând de la 19,99 euro / segment, taxe incluse. Toate rezervările includ opțiunea de schimbare gratuită a datelor de zbor o dată, în cazul în care intervin modificări ale planurilor de călătorie”, a informat Blue Air. Blue Air va opera 3 servicii pe săptămână intre București – Praga, urmând ca, începând din luna iulie 2021, frecvența serviciilor să crească la 5 zboruri pe săptămână.

Potrivit celor de la Vola.ro, în ultima lună, a crescut exponențial cererea către destinațiile estivale europene cum ar fi Grecia, Italia, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie. Preturile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, la un nivel similar cu perioada post-pandemie.

Ca urmare a accelerării procesului de vaccinare desfășurat la nivel global, dar și a încheierii mai multor acorduri între statele europene, tot mai mulți români plănuiesc să reia călătoriile cu avionul în următoarele săptămâni, fie pentru a merge în vacanțe, fie pentru a reveni la lucru sau pentru a-și vizita familiile din alte tari.

Cât plătesc românii pe un zbor rezervat pentru următoarele 2 luni

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pe Vola.ro în această perioadă a fost numai 7.49 euro, zborul fiind operat de pe ruta Londra Luton – Bacău, cu plecare de astăzi (25 mai n.r.).

Românii care doresc să călătorească în Grecia în această vară își pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru prețuri ce pornesc de la 64 euro / zbor dus-întors. Pentru Roma prețurile pentru această vară încep de la 54 euro și pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, prețurile încep de la 50 euro / zbor de persoană.

Așadar, odată cu reluarea zborurilor către destinații de citi-break, dar și cu relaxarea restricțiilor de călătorie de la nivel mondial, românii dau năvală la rezervări pentru următoarele săptămâni.

Adauga un comentariu