Prima pagină » Titlurile zilei » Se retrage Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Municipiului Iaşi? După ce a fost trimis în judecată în trei dosare penale, ieșenii cer demisia edilului – FOTO

Se retrage Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Municipiului Iaşi? După ce a fost trimis în judecată în trei dosare penale, ieșenii cer demisia edilului – FOTO

22 apr. 2024, 02:00, 25 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Ieşenii au început să îi ceară demisia edilului Mihai Chirica, după ce a fost trimis în judecată în trei dosare penale. Primarul nu mai are timp să se ocupe şi de dezvoltarea oraşului

Mihai Chirica nu ar mai trebui să ocupe funcția de primar al Iașului în condițiile în care prin prisma ultimelor evenimente petrecute nu mai are timp de dezvoltarea municipiului, fiind preocupat de dosarele penale pe care le are deschise. Ieşenii vor ca acesta să părăsească funcţia chiar înainte de alegerile electorale.

Mihai Chirica a fost trimis în judecată în trei dosare penale. Ieşenii cer demisia edilului chiar înainte de alegeri

Chiar înainte de alegeri, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un nou dosar, al treilea la număr. Primarul este acuzat de fapte de corupție alături de un om de afaceri din Iaşi, privind condițiile în care a fost efectuată construcția unui restaurant. Practic, este o problemă a supraetajării. Procurorii au deschis dosarul, susținând că ar fi fost construit un etaj suplimentar la o galerie comercială din centrul orașului.

Astfel, în contextul în care Mihai Chirica a fost trimis în judecată în 3 dosare, este lesne de înțeles că edilul nu mai are timp să se ocupe şi de îndatoririle pe care le are la Palatul Roznoveanu. Ieșenii apelează la bunul simț și onoarea lui Chirica şi îl îndeamnă chiar înainte de alegeri să îşi dea demisia, să se ocupe de propria familie, de dosarele pe care le are şi să lase Iaşul pe mâinile unor oameni capabili.

„De ce mai stă? La ce mai stă să fie primar? Să se ducă acasă, să se ocupe de ce are de ocupat, pe la tribunale, pe la judecătorii, să lase Iaşul ăsta în pace că şi aşa nu a făcut nimic bun. Oricum, la câte probleme are cu justiţia, nu îi mai stă lui capul la problemele din oraş şi la ce are de făcut. E prea ocupat cu alte lucruri personale”, a spus un ieşean.

Unii oameni susţin faptul că edilul nici nu ar mai trebui să candideze pentru încă un mandat la Palatul Roznovanu.

„Eu nu ştiu de ce mai candidează, să nu mai candideze. Oraşul ăsta e vai de steaua lui, la ce îi mai trebuie un mandat? Mai bine ne-ar lăsa de tot, să lase pe alţii în locul lui”, a mai spus un ieşean.

Menţionăm faptul că oamenii nu au dorit să îşi facă publice numele din motive lesne de înţeles. Aceştia i-au rugat pe reporterii BZI să le păstreze anonimatul, fiindu-le teamă că orice problemă pe care o vor avea cu Primăria Iaşi nu va mai fi rezolvată din cauza declarațiilor făcute la adresa edilului Mihai Chirica.

Angajaţii Primăriei Iaşi aşteaptă demisia primarului Mihai Chirica

Reporterii BZI au aflat, pe surse, atmosfera din Palatul Roznovanu după ce a fost aflată vestea cu privire la faptul că Mihai Chirica este trimis în judecată în trei dosare. Angajaţii vorbesc tot mai des despre o eventuală demisie a edilului.  Mai mult decât atât, surse din cadrul instituţiei au povestit reporterilor BZI faptul că Mihai Chirica se arată din ce în ce mai neliniştit, stresat şi nervos. Acesta vorbește doar de problemele personale şi nu mai este focusat pe atribuţiile pe care le are din postura de primar al Iaşului. Aceştia au mai spus şi faptul că edilul are episoade de panică, în care înjură pe oricine nu se supune cerinţelor sale.

Candidaţii la Primăria Iaşi susţin că Mihai Chirica ar trebui să îşi dea demisia

Reporterii BZI au luat legătura cu candidaţii la Primăria Iaşi, iar aceştia susţin faptul că Mihai Chirica nu mai are ce căuta în funcţia de primar.

„Ştim că Mihai Chirica, de 10 ani, nu a făcut nimic semnificativ pentru Iaşi, doar ne-a transformat în capitala dosarelor penale la nivel european. Nu există niciun primar la nivel european care să aibă un astfel de număr de dosare penale, iar ieşenii pot să aleagă între mine, care am făcut ceva, am avut foarte multe realizări atât în Parlamentul României, cât şi în Parlamentul European (n.r. – proiecte precum Planul de luptă împotriva cancerului şi Spitalul Regional de Urgenţă), şi un primar cu cătuşe”, a transmis Tudor Ciuhodaru, candidatul AUR la alegerile locale.

Bogdan Balanişcu, candidatul PSD la Primăria Iaşi, a transmis faptul că Mihai Chirica nu are niciun gram de respect faţă de ieşeni.

„Dacă ar fi avut un gram de respect pentru noi, ieșenii, edilul penelist Mihai Chirica ar fi trebuit să-și dea demisia de la prima trimitere în judecată. Din păcate, acesta a încercat să se ascundă de dosare penale în Palatul Roznovanu, singura preocupare a sa fiind aceea de a scăpa de lațul justiției, care a început să se strângă din ce în ce mai mult în jurul acestuia!

Da, Mihai Chirica trebuie să își dea demisia pentru că este campion național la dosare penale, trebuie să facă un pas în spate și să se retragă din cursa electorală, fiind inculpat în 3 dosare! Este o dovadă de egoism fără margini să ceară ieșenilor un nou vot de încredere, fără ca el să știe cât mai este în libertate! Nu poți juca soarta Iașului la noroc, numai dintr-o ambiție personală, de a-ți face ascunzătoare dintr-o instituție emblematică, Palatul Roznovanu”, a spus Bogdan Balanişcu, candidatul PSD la Primăria Iaşi.

Cosette Chichirău a transmis faptul că Mihai Chirica ar fi trebuit să îşi dea demisia de la primul dosar penal.

„Mihai Chirica a demonstrat de foarte mult timp că nu are onoarea necesară să îşi dea demisia. Dacă avea onoare, îşi dădea demisia de la primul dosar sau de la al doilea dosar, nu trebuiau să se adune atâtea dosare. Deci nu am nicio speranţă că este un om de onoare. Nu mai am nicio speranţă nici de la PNL, pentru că şi PNL a avut ocazia să îl dea jos sau să nu îl susţină. În continuare, PNL s-a pus în spatele lui Mihai Chirica şi în aceste alegeri, aşa că singurul lucru pe care îl putem face este să ieşim la vot şi să îl batem la vot. De aceea candidez la Primăria Iaşi şi sper să îl înving democratic. Lumea este sătulă de Mihai Chirica”, a spus Cosette Chichirău, candidatul din partea partidului Curaj la Primăria Iaşi.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura şi cu Marius Bodea, candidatul USR la Primăria Iaşi, Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la Consiliul Judeţean, şi Petru Movilă, candidatul Alianţa Dreapta Unita la Consiliul Judeţean, însă aceştia nu au răspuns apelurilor.

După ce a fost trimis în judecată în trei dosare penale, ieşenii cer demisia primarului Mihai Chirica înainte de alegeri.

Comentarii
  • Și cine să vină?
    Bodea , Chichirau, Blăjuț , Balăniscu, niște habarnisti care își văd doar de interesele lor toți iau bani de la personaje controversate să își facă campanie și apoi le restituie pe spatele ieșenilor dându-le proiecte, avize care vor continua nenorocirea ieșenilor. Chirica este sub vizorul procurorilor și nu mai face, ăștia vor rupe , intră deja corupți în primărie.

  • Un primar penal, fauritorul urinii, primarele care este Chirică..

  • Chirica,Denisa Ionascu,Carp,Fanaru,Juravle sunt ca niste cancere ptr aceasta institutie!

  • Bă Neghina!
    Cine sa vina?
    Sa vina altul bă! Ce zici?

    Stii cum definea Einstein nebunia?
    „Sa faci acelasi lucru zilnic si sa astepti sa se schimbe ceva!”

    Lasa frate sa vina si altii. Sa vedem ce si cum!

  • Din primărie

    Toți funcționarii și directorii de societăți se aliniază în spatele primarului fac coadă ca să își aducă omagiile și să bage mâna vârtos în banul public după cum le dictează primarul. Așa au făcut la Simirad, la Nichita și acum s-au orientat spre Chirica care îi cunoștea f bine deoarece împreună l-au făcut pe Nichita. Dacă nu va mai fi Chirica se orientează rapid spre următorul care va fi izolat și marginalizat. Orașul e condus de mafia imobiliară , funcționarii corupți și directorii șpăgari și coarde !

  • singura soluție este schimbarea culorii politice a primărieii

    Chiar dacă ar pleca Chirica sau l-ar aresta, caracatița corupției și incompetenței din primărie și serviciile subordonate este prea mare. Dacă l-au arestat pe Nichita, s-a întâmplat ceva? Niște ordinari șpăgari, acolo trebuie schimbat tot de sus până jos.

  • M.I

    Eu sunt iesean si NU am cerut demisia primarului Chirica. Dimpotriva i voi vota din nou , iar pentru ieseni am un singur ” sfat ” …. votati un iesean de-al nostru.

  • Cei care il huiduie pe primar sunt prea putini. Doar cei care candideaza impotriva lui…. Cateva sute sa zicem. Restul prostimii, iesni prosti, moldofeni infometati ( ca setra a fost stinsa cu bere de Boca Florin) vor vota cu Chirica….. pai Baciu Cezar Alexandru care a vandut ciorapi si chiloti cu ata-n cwr abia asteapta un nou mandat pt Chirica ca sa fie mentinut la Termoservice!!!!!

  • cand plecaca sa si ia si gasca de interpusi andrei a il urmezi

  • Bodea amicul lui Chirica

    cu o intentie de vot de 45% sigur sunt „multi” ieseni cu buletine de valea lupului, horpaz ciurea si visani care cer demisia

  • Eu nu voi vota PNL – UL lui johannis , presedintele Ucrainei, eu nu voi vota pnl- istul Chirica din nou, am gresit data trecuta, un primar cu dosare penale nu trebuie sa ocupe o functie publica sau sa candideze . Este valabil si pentru Pnl – istul Alexe Tabla ,alt penal. Pentru mine exclus de la vot la locale si europarlamentare PSD,PNL , USR ( acum USR in alianta cu PRM si FORTA DREPTEI – cica Alianta Dreapta Unita).

  • Vasile Grigor

    demisia penalule
    ti-au batut joc de Iasi l-ai distrus inclusiv cu aceptarea constructiilor ilegale

  • veniti cu propunere concreta de numire a altei persoane daca eista la ora actuala in orasul nostru. Toti sunt o apa si un pamant, nu ai pe cine, toti sunt murdariti si cu interese meschine personale. Dupa votare uita de noi la fel ca si pana acum deoarece nu le mai este frica de nimic. dar in final trebuie distrusa intreaga mafie nu numai capul.

  • SA PLECE ACASA ! NU A FACUT NIMIC PENTRU STRAZILE DIN IASI !
    -NU SE PRICEPE DECAT LA PUS IARBA !
    -IASUL ESTE UN ORAS PLIN DE GROPI ,CARPIT SI PLIN DE GLOD !
    -SA FACA O EXCURSIE LA BRASOV SI SA IA EXEMPLU !
    -PROSTESTE NAIVII CU RASUL LUI NESIMTIT !
    -SI-A BATUT JOC DE B-DUL POITYERS !
    ACASA INCOMPETENTULE !

  • ORCARE ALTCINEVA,DAR EL NU !

  • Putregaiul a pornit de la partidul care la propulsat, si sustinut de otrava PNL. Nu este singurul profitor uitati va cu atentie la cei trei Bogdani din partid , oameni instruiti sa stea la cutie si sa raporteze. Fiecare are in maneca doua, trei firme de constructii ale caror interese le reprezinta in CL. Surdule si cat l ai carat cu tine prin vacante in Spania!

  • Chirica se retrage din Primarie doar cu mainile pe piept, vata in nas si cu picioarele inainte, vedeti-va de treaba, nu lasa piticul atomic scaunul din mana in viata vietilor voastre!

  • E buba mare acum la primărie și Cj.Astia când merg la Bucale sa mai ceara ceva sint niște melci au pete penale Mai sunt trompete care măcăie pentru ei pe online

  • Va fi inaintat din joben Toader Tudorel, proaspatul ramas fara sinecura UAIC.

  • Numai trei dosare, e putin! Judecati daca ar fi fost dat in judecata de toti locatarii carora le-a facut blocuri la cativa metri, incalcand legea! Cat a luat de la dezvoltatori ca acestia sa-si continue constructiile?

  • la vremuri noi, oameni noi

    Un primar bun pentru Iași nu trebuie să fie din camarila de partid a PSD-PNL, partidele care au căpușat Iașul atâția ani formând o monstruoasă mafie în administrația locală. Dacă va fi unul dintre ai lor va trebui să răspundă în continuare la comenzi și să facă în continuare jocul corupției, trândăviei și incompetenței. Singura soluție este un om independent sau dintr-un partid nou, neimplicat în scandaluri, cu pregătire și viziune, cunoscut și iubit de ieșeni.

  • eu nu am cerut demisia primarului, ba dimpotriva ii voi da votul meu. Probleme domnilor?

  • Chirica să-și rezolve problemele cu legea și mai apoi să candideze! Retrage-te șmechere, îti ajunge câte șmecherii pe față ai făcut, la pușcărie cu hoții.

  • Chirica poate candida, nimeni nu-l opreste. Justitia ieseana ar trebui analizata si desfiintata pe toate planurile pentru tergiversarea dosarelor individului, iar demisia ar trebui sa si-o dea cei ce i-au lungit trimiterea in judecata, iar daca sunt vinovati sa raspunda penal daca se confirma.Lor de ce nu le cereti demisia? Iar despre candidatura lui sa va vedem la vot!

  • un grup de pensionari Iasi

    -Lingaul penalul si curva de chirica doar a furat timp de 10 ani incontinuu ,in alexandru pe str bistrita 4,2 in spatele sc a3a4 a facut un gunoi de parc comunist pt copii dar dupa ora 16 unde se aduna in fiecare zi drogati ,betivi si tineret oligofren de 17 ani ce se drogheaza ,consuma stupefiante ,alcool de nici politia nu se baga ,ce facem cu acesti derbedei daca politia nu se baga si nu face patrule ? ne facem dreptate si ii educam daca parintii lor sunt la fel de idioti ca acesti tineri ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024