Prima pagină » Actualitate » Se taie sporul de sâmbete şi duminici! Cine a primit vestea proastă
Se taie sporul de sâmbete şi duminici! Cine a primit vestea proastă

Se taie sporul de sâmbete şi duminici! Cine a primit vestea proastă

15 mai 2024, 13:43,
BZI.ro, în Actualitate

Se taie sporul de sâmbete şi duminici pentru angajații CE Oltenia. Totuși, salariații care vor îndeplini criteriile vor urma să încaseze o valorare medie brută de 200 de lei din acest fond. Valoarea majorării salariale nu poate fi, însă mai mare, de 700 de lei brut de persoană.

Se taie sporul de sâmbete şi duminici

Angajaţii de la CE Oltenia primesc bonusuri substanţiale în fiecare an de Paşte şi Crăciun, dar acum au parte de o pierdere substanţială la leafă.

Liderii federațiilor și administrația Complexului Energetic Oltenia au decis, în ședința comisiei mixte cum va fi repartizat în schimb fondul de promovare \ armonizare salarială, prevăzut în contractul colectiv de muncă. Salariații care vor îndeplini criteriile vor urma să încaseze o valorare medie brută de 200 de lei din acest fond. Valoarea majorării salariale nu poate fi, însă mai mare, de 700 de lei brut de persoană.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că mare parte din fondul de promovare/avansare va fi direcționat către veniturile salariaților companiei care lucrează la tură continuă şi pierd sporul de weekend.

“Dacă la momentul introducerii sporurilor în salariu, toată mișcarea sindicală a înțeles că scopul acestor introduceri în salariu este păstrarea veniturilor, a câștigurilor salariale pe care le au colegii mei mineri și energeticieni, totuși, o mică parte din colegii mei din termocentrala Rovinari au alte așteptări de la introducerea sporurilor în salariu, pentru că procentul de sâmbete, duminici pe care colegii mei care au o calificare mai înaltă în interiorul termocentralei Rovinari riscă să nu-și păstreze aceste venituri. Ieri, prin hotărârea care a fost luată de către comisia mixtă, asta s-a și încercat, s-a și înțeles, s-a și bătut în cuie să ne îndreptăm o mare parte din acest fond de avansare/promovare către salariații care, prin introducerea acestor sporuri, sunt în pericol de a pierde din venituri“, a spus liderul SMEO.

Pensionarii care lucrează în CE Oltenia nu primesc bani în plus

Pensionarii din cadrul CE Oltenia care cumulează pensia cu salariul nu vor primi bani în plus la leafă. La termocentrala Rovinari, este vorba de 40 de angajați care se află în această situație.

Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card în Săptămâna Mare, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei

“Până la urmă, colegii care sunt în această situație, și în termocentrala Rovinari sunt undeva la 40 de colegi cărora eu le mulțumesc pentru faptul că au venit să ne ajute să ne putem desfășura activitatea în parametrii normali. Dar, în același timp, îi rog să și înțeleagă faptul că dumnealor au venit, în această perioadă, la noi să ne ajute să funcționăm, și-au luat salariile și-și iau salariile, și-au luat toate drepturile care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, îi rog să înțeleagă că nici pe dumnealor nu-i ajută acești 200 de lei, în mare parte, să înțeleagă că acești 200 de lei trebuie să-i îndreptăm către colegii noștri care vor rămâne în această companie și care-și desfășoară pe locurile de muncă, poate, la una cu dumnealor care sunt pensionari și care au un venit, totuși, mai mare, în această perioadă. Trebuie să găsim înțelegere și vom găsi înțelegere și la colegii în această situație”, a adăugat sindicalistul, care a precizat se taie sporul de sâmbete şi duminici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *