Secretele istoriei

Secretul rusinos al marilor genii

Publicat: 31 ian. 2020

Secretul rusinos al marilor genii Albert Einstein, unul dintre cei mai pretuiti fizicieni din lume, a fost căsătorit de două ori.

Potrivit zvonurilor vremii de ambele soții s-a despărțit pentru că le-a înșelat cu cel puțin zece femei. Primei soții i-a înaintat un contract, înainte de nuntă, în care i-a scris „sa nu se aștepte la inimitate fizică sau fidelitate”.

A doua soție i-a devenit verișoară sa primară, Elsa. Einstein ar fi vrut să se însoare cu fiica acesteia, în vârstă de 22 de ani. Până la urmă s-a mulțumit și cu soră Elsei. Între timp, fiică să vitregă a devenit mesagerul sau, ducându-i scrisorile catre amantele sale.

Secretul rusinos al marilor genii

Wolfgang Amadeus Mozart a fost un copil supradotat. A început să compună primele simfonii la vârsta de doar cinci ani. În tinerețe, când nu compunea opere, îi scria scrisori de amor verișoarei sale, în versuri.

În misivele de dragoste îi spunea femeii cât de mult și-ar dori „sa își facă nevoile pe față ei și să îi simtă mirosul flatulentelor”. Pe scurt, marele compozitor a fost un mare scatofil.
Mai șocant este că Mozart îi trimitea și mamei sale scrisori asemănătoare, iar ea, fiind amuzata de versurile sale, îi răspundea în aceeași manieră.

Scriitorul irlandez James Joyce avea aceleași plăceri că și Mozart. Cât timp a locuit departe de soția să, cei doi comunicau prin scrisori. Scrisori foarte perverse, în care își exprimau candid cele mai obscene plăceri.
De la palme și lovituri pe bici peste fundul gol, la amor sălbatic. James Joyce așternea totul pe hârtie. Era indragostit de… flatulențele soției sale. Scrisorile au fost publicate în circuit închis, pentru fanii artistului.loading...

Adauga un comentariu