Coronavirus

Secția ATI a Spitalului de Urgență din Petroșani a fost închisă din cauza unui focar de COVID-19

Publicat: 02 oct. 2020
Secția ATI a Spitalului de Urgență din Petroșani
Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani a fost închisă după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani a fost închisă după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, situaţie în care pe secţie nu mai pot fi primiţi, de vineri, alţi pacienţi.

Întreg personalul de pe secţie şi pacienţii care sunt internaţi în zona respectivă vor fi testaţi pentru COVID-19, rezultatele fiind aşteptate la sfârşitul săptămânii. Decizia a fost luată de conducerea unității medicale.

„Am considerat că este mai bine să testăm pe toată lumea, pacienţi şi personal. Până vor veni rezultatele, secţia rămâne închisă. Pacienţii sunt acolo, personalul îşi face treaba echipat corespunzător, dar nu mai putem primi urgenţe sau alţi pacienţi din exterior”, a declarat managerului spitalului, Alin Vasilescu.

Secția ATI a Spitalului de Urgență din Petroșani a fost închisă din cauza unui focar de COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a început, vineri, o anchetă epidemiologică la spitalul din Petroşani, din primele informaţii apreciindu-se că este vorba despre o transmitere comunitară.

„Se pare că a venit din comunitate, de la o asistentă care preluase virusul. Acum s-a testat întreg personalul, cât şi persoanele aflate în secţia de ATI. Medicii epidemiologi din cadrul DSP Hunedoara s-au deplasat acolo pentru o anchetă mai riguroasă. Secţia nu mai primeşte bolnavi din exterior”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.

Spitalul din Petroşani este singura unitate medicală din judeţul Hunedoara în care s-a depistat un focar de COVID-19, în ultimele luni.

Două noi focare Covid-19, în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în județul Iași. Astfel, o societate comercială cu punct de lucru în Iași are 7 salariați confirmaţi cu noul coronavirus. În această firmă s-a decis ca persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infecţionist şi s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru și s-au luat măsurile de prevenire a infecției.

La Aeroportul Iaşi, sunt 3 salariați confirmaţi cu noul coronavirus. Îm acest caz, s-a decis ca persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infecţionist şi s-a decis izolarea  la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Un număr de 30 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, din care 4 sunt internaţi, iar ceilalţi sunt în izolare, urmând să fie testaţi toţi angajaţii.

„Având în vedere transmiterea comunitară şi creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaţilor, personal medico-sanitar, dar şi tehnic economic şi socio-administrativ. Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici”, se menţionează în comunicat.

Cadrele medicale prezintă forme uşoare sau sunt asimptomatice

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale prezintă forme uşoare sau sunt asimptomatice.

„Patru angajaţi ai SJU, cu forme uşoare, sunt internaţi, în prezent, pentru supraveghere şi evaluări medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se află în izolare.

La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajaţi, într-o perioadă scurtă de timp, ţinând cont şi de numărul zilnic de pacienţi care necesită testare”, se precizează în comunicat.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu COVID-19, dar nu la amploarea celui actual. De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate pozitiv 1.788 de persoane.

Adauga un comentariu