Local

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași! Se vor acorda noi titluri de cetățean de onoare. O stradă din oraș va primi un nou nume – LIVE VIDEO

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași Se vor acorda noi titluri de cetățean de onoare. O stradă din oraș va primi un nou nume - LIVE VIDEO
O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc la Primăria Iași la finalul săptămânii în curs

O nouă ședință de Consiliu Local la Primăria Iași va avea loc la finalul acestei săptămâni. Aleșii municipiului Iași se vor reuni în format fizic la Palatul Roznovanu, vineri, 26 februarie 2021, de la ora 10:00, pentru a dezbate câteva zeci de proiecte pe ordinea de zi

Finalul săptămânii va aduce o ședință ordinară a aleșilor locali la sediul municipalității. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local (CL) de la Primăria Iași vor figura circa 30 de proiecte de hotărâre. Consilierii locali vor discuta atât aprobarea unor planuri urbanistice zonale, cât și proiecte legate de nominalizarea unor persoane în structurile subordonate. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței vor mai figura o serie de proiecte privind demararea unor parteneriate alături de alte instituții publice. Executivul Primăriei Iași a decis ca ședința de plen să se desfășoare în sistem față în față în ciuda pandemiei COVID-19. În perioada următoare ar trebui să fie inițiate și discuțiile pe bugetul Iașului pe 2021. CL Iași a analizat acest aspect doar la nivel declarativ până în prezent.

UPDATE 26 februarie 2021. Ședința a început la ora 10.00 .

 

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Noi cetățeni de onoare în municipiu

Pe ordinea de zi a ședinței de plen sunt prezente mai multe proiecte privind acordarea unor titluri de cetățeni de onoare ai municipiului Iași. Conform proiectelor de hotărâre, este vorba despre acordarea titlului de cetățean de onoare lui Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Ellie Wiesel”. Un alt titlu îi va fi acordat lui Josef Wasserman, rabinul Comunității Evreilor originari din România. Acesta este inițiatorul „Marșului Vieții”, eveniment organizat în amintirea evreilor uciși în 1941 în Pogromul de la Iași. Un alt proiect de hotărâre prevede acordarea unor titluri de cetățeni de onoare unor membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR), filiala Iași. Este vorba despre Ioan Holban, Mircea Radu Iacoban, Ștefan Afloarei, Ioana Diaconescu, Eugen Munteanu, Elvira Sorohan.

O nouă stradă va apărea în municipiul Iași

În ședința de Consiliu Local de la Primăria Iași va figura un proiect privind atribuirea unei denumiri pentru o stradă din oraș. Porțiunea de drum cuprinsă între strada Vladimir Buțureanu și intersecția cu pârâul Vămășoaia din Bucium va purta denumirea de Arhitect Nicolae Porumbescu. Reprezentanții primăriei au explicat în proiectul de hotărâre și de ce a fost luată această decizie.

„Arhitectul Nicolae Porumbescu s-a născut la București în 1919. Din anii studenției lucrează la atelierele unor arhitecți recunoscuți, cel mai apropiat fiind de Gh. Simotta. Ca arhitect lucrează la instituții de profil din București până în 1965, când pleacă la Suceava. În 1970 se înființează secția de Arhitectură a Facultății de Construcții din Iași, la cârma căreia vine secondat alături de soția sa, Maria Porumbescu”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de Consiliul Local.

Noi proiecte pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

Pe ordinea de zi a ședinței va mai figura un proiect de hotărâre legat de desemnarea reprezentanților CL Iași în consiliul de administrație de la Spitalul „Sf. Spiridon”. De asemenea, pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind nominalizarea reprezentanților CL în consiliile de administrație ale unităților școlare de stat și cele particulare în anul școlar 2020-2021. La ultima ședință a plenului CL Iași din urmă cu câteva zile, aleșii orașului au analizat acordarea unor burse pentru elevi. Totodată, pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai figura un proiect de hotărâre referitor la avizarea proiectului pentru iluminarea arhitecturală a Mănăstirii Frumoasa. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Adauga un comentariu