Prima pagină » Local » Șefa de la Bismobil Kitchen care a țepuit zeci de persoane din Iași și alte județe a fost băgată în arest la domiciliu
Șefa de la Bismobil Kitchen care a țepuit zeci de persoane din Iași și alte județe a fost băgată în arest la domiciliu

Șefa de la Bismobil Kitchen care a țepuit zeci de persoane din Iași și alte județe a fost băgată în arest la domiciliu

30 mart. 2023, 10:14,
în Local

Rețeaua de țepari care a controlat lanțul de magazine Bismobil începe să fie destructurată. După ce Mihail Șaran, patronul firmei de mobilă Bismobil, a fost prins în Republica Moldova, a venit rândul asociatei, Andriana Brașoveanu. În cursul zilei de 29.03.2023, asociata afaceristului a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind adusă în fața judecătorilor de la Tribunalul Iași. Propunerea pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă a fost respinsă de magistrați. Astfel, Andriana Brașoveanu își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Reamintim, că patronii firmei sunt cercetați după ce au înșelat sute de persoane. Clienții comandau mobilă de bucătărie de la firma amintită, achitau avansuri consistente, dar comenzile nu mai erau onorate. Majoritatea firmelor prin care Mihail Șaran opera pe teritoriul României aveau sediul social în Iași.

„În urma perchezițiilor efectuate, ieri 28 martie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei femei bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, la aceeași dată, femeia a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Arestul I.P.J. Iași.

Astăzi, 29 martie a.c., aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași cu propuneri legale”, a transmis IPJ Iaşi.

Șefa de la Bismobil Kitchen, arest la domiciliu pentru 30 de zile

Miercuri, 29 martie 2023, Andriana Brașoveanu a fost plasată în arest la domiciliu.

„Solutia pe scurt: DISPUNE: În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul nr.158/P/2023, privind pe inculpata BRAȘOVEANU ANDRIANA.

În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1, 3 şi 4 lit. d) Cod procedură penală, art.218 Cod procedură penală și art.221 Cod procedură penală raportat la art.223 alin.2 Cod procedură penală, ia față de inculpata BRAȘOVEANU ANDRIANA, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înșelăciune în forma participaţiei improprii prev. de art.52 alin.3 Cod penal raportat la art.244 alin.1 și 2 Cod penal raportat la art.256 ind.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (134 acte materiale), măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2023 până la data de 27.04.2023, inclusiv, constând în obligația impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza și de a se supune obligațiilor stabilite de acesta.

În baza dispozițiilor art.227 alin.1 teza finala Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatei, dacă nu este reținută sau arestată în altă cauză, în vederea deplasării la adresa unde va executa arestul la domiciliu.

În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu impune inculpatei următoarele obligaţii:

să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat;

să nu comunice, direct sau indirect, prin niciun mijloc de comunicare (telefon fix sau mobil, internet sau orice alt mijloc de comunicare sau prin intermediul altor persoane) cu coinculpatul Şaran Mihail şi cu martorii Leşan Cosmin, Ghemu-Andrei Radu, Dorin Robert Gabriel, Martea Adrian, Mangalagiu Georgiana şi Mardari Natalia precum şi cu orice alte persoane care au cunoştinţă de fapte, sau care vor fi audiate sau propuse spre audiere în dosarul de urmărire penală nr.158/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În baza art.221 alin.4 şi 11 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor stabilite în sarcina sa prin prezenta încheiere sau în cazul existenţei unei suspiciuni rezonabile în sensul că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune, pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art.221 alin.5 şi 7 Cod procedură penală, aduce la cunoștință inculpatei că pe durata măsurii poate părăsi imobilul în care locuieşte doar pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, precum şi că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul unde este plasată în arest la domiciliu fără încuviinţarea organelor judiciare pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta organul desemnat cu supravegherea sa și organul judiciar în faţa căruia se află cauza.

Desemnează ca organ de supraveghere Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, organ ce va supraveghea respectarea măsurii preventive a arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta încheiere în sarcina inculpatei. Organul desemnat cu supravegherea va verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpată și, în cazul în care constată încălcări ale acestora, va sesiza, de îndată, organul judiciar în faţa căruia se află cauza, conform art.221 alin.9 Cod procedură penală.

Pentru supravegherea respectării măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a obligaţiilor impuse inculpatei pe durata acesteia, organul desemnat cu supravegherea poate pătrunde în imobilul unde se execută măsura fără învoirea inculpatei sau a persoanelor care locuiesc împreună cu acesta.

Conform art.221 alin.8 Cod procedură penală, copie de pe prezenta încheiere se va comunica de îndată inculpatei, organului desemnat cu supravegherea acestuia, organului de poliţie în circumscripţia căruia locuieşte inculpata, Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor sector 1 Bucureşti, Poliţiei de Frontieră Române, în vederea respectării de către inculpată a obligaţiilor care îi revin, organele în drept urmând a dispune darea inculpatei în consemn la punctele de trecere a frontierei.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpata a fost asistat de avocat ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronun?are pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Soluţionată și pronunțată în camera de consiliu, azi, 29.03.2023, ora 23,10.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 85/2023 29.03.2023″, este precizat în decizie.

Comentarii
  • Drept recompensa, va primi pizza si bere din partea ministerului Justitiei. Bineinteles, din banii nostri. Si cafea, cornuri si gem.

  • Mai bine excroaca de la Bismobil Kitchen trebuia arest la domiciliul păgubiților…

  • Astia trebe spanzurati ca la arabi.

  • Mircea Gramada

    Eu am vrut sa da-u comanda de la ei acum un an. Imi trebuia pentru camera de la camin doua paturi si niste mese cu scaune. Ma sucit un unchi deal meu care se pricepe sa lucreze in lemn. Am adunat cioate de prin padure, pe la Barnova, pe unde ia spus unul Alexe ca se poate lua lemnul uscat, ca asa face si el.
    In loc sa dau 6.000 de euroi la astiea am facut un pat taranesc si cu doua buturugi meam rezolvat treaba! Recomand si altora, ca daca ai o drujba si imagenatie, poti face orice! Me-am mai facut din resturi si niste scobitori reutilizabile, sunt foarte apreciate in camin la mine.
    Acum, cine a dat baniii la astiea, pacat de el. Va spun, se poate face cu mana ta lucruri frumoase si fara multi bani, trebuie doar sa stii cum sa te descurci!
    Power!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`