Actualitate

Şeful DSU, Raed Arafat, despre incendiul de la metroul din Bucureşti: „Au fost evacuate 172 de persoane, iar 21 au avut nevoie de asistență medicală”

Publicat: 24 mai 2022
Raed Arafat vorbeste despre incendiul de la metroul din Bucureşti
Raed Arafat susține că în urma incendiului de la metroul din Capitală nu s-au înregistrat victime

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a menţionat astăzi, 24 mai 2022, cu privire la incendiul de la metroul din Bucureşti că a fost un incident nefericit. Medicul a transmis, de asemenea, ca în momentul de faţă nu mai sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Vă aducem aminte că la Metrorex s-au înregistrat tot mai multe incidente în ultima perioadă.

Ce spune dr. Raed Arafat despre incendiul de la metroul din Bucureşti

Dr. Raed Arafat a menţionat ca din fericire nu s-au înregistrat decese, ci doar 21 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Şeful DSU a transmis că incendiul a fost lichidat şi 172 de călători au fost evacuaţi.

”Din păcate a fost un incident la metrou între Piața Romană și Piața Universității. Au fost evacuate 172 de persoane, iar 21 au avut nevoie de asistență medicală (…) Au fost persoane care au fost asistate de către specialiștii SMURD, jos, în stația de metrou. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate și nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri suplimentare”, a spus Raed Arafat, şeful DSU.

„La acest moment, în momentul în care intervenția e terminată se va lua decizia să se repună în circulație ambele linii, se va scoate trenul cu probleme. În cel mai scurt timp se va relua traficul la nivelul metroului. Am ținut legătura personal cu domnul ministru Bode și Grindeanu. Nu au fost victime”, a mai adăugat Raed Arafat.

Metrorex a precizat faptul că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate, iar trenul care a înregistrat defecţiuni va fi retras din metrou pentru a se desfăşura o analiză.

”În jurul orei 8:50 circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificate la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 de metrou să se poată relua în condiții normale”, spunea Metrorex.

Panică totală printre călători. ”Ne-a fost frică să nu murim axfisiați!”

În urma degajărilor mari de fum din garnitură de tren care circulă intre staţiile Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, călătorii s-au panicat şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Martorii susţine că înainte de a fi degajările de fum, s-au auzit o serie de bubuituri.

”În vagonul în care mă aflam eu era mult fum. Mi s-au înmuiat picioarele. A durat 15-20 de minute până am ieșit. Am fost foarte panicată și am ieșit mai repede. Ne-a eliberat imediat poliția”, povestește o femeie care se afla în metrou.

De asemenea, călătorii au suferit atacuri de panică de frică să nu moară asfixiaţi.

”Între Romană și Universitate a luat metroul foc, oamenii s-au panicat, ne-am dus toți în ultimul vagon. Ne-a fost frică că murim asfixiați. Acum văd că ne-a evacuat, au venit pompierii și o luăm toți pe jos, prin tunel. Eram în drum spre ANAF, să îmi plătesc impozitele, și ce credeți? Cu gândul să îmi plătesc impozitul în România, mori asfixiat întru-un vagon de metrou. Asta este ideea!”, povestește speriată o femeie în timp ce merge pe jos prin tunelul de metrou pentru a se evacua în siguranță.

Reamintim faptul că în această dimineață a izbucnit un incendiu la o garnitură de tren, zeci de persoane au fost evacuate și 8 echipaje de intervenție s-au deplasat la fața locului.

Pe lângă intervenția lui Raed Arafat cu privire la incendiul de la metroul din București și prefectul Capitalei, Toni Greblă, a avut o reacție.
Adauga un comentariu