Eveniment-Social

Seminarul Mare Diecezan „Sfântul Iosif” din Iași își deschide pentru a doua oară porțile! O nouă sesiune de admitere va avea loc între 6 și 8 septembrie 2021

Publicat: 30 aug. 2021
Institutul teologic romano catolic iasi
Seminarul Mare Diecezan "Sfântul Iosif" din Iași își deschide pentru a doua oară anul acesta porțile pentru a primi tineri dornici să înceapă un itinerariu de formare la Sfânta Preoție. A doua sesiune de admitere la Seminarul Mare Diecezan din Iași va avea loc între 6 și 8 septembrie 2021. "De-a lungul timpului, chemarea Bunului Pastor a răsunat în sufletele oamenilor și mulți au răspuns cu generozitate la invitația de a-L urma. Îi mulțumim Bunului Pastor că în continuare cheamă tineri care să-L urmeze pe calea slujirii preoțești. Inițiativa este a Lui, a lui Dumnezeu".

A doua sesiune de admitere la Seminarul Mare Diecezan din Iași va avea loc între 6 și 8 septembrie 2021. Asta pentru primii tineri dornici să înceapă un itinerariu de formare la Sfânta Preoție. „Îi mulțumim Bunului Pastor că în continuare cheamă tineri care să-l urmeze pe calea slujirii preoțești. Inițiativa este a Lui, a Lui Dumnezeu. Omul este cel care răspunde și primește darul chemării la dăruirea de sine întru Sfânta Preoție”, arată pr. dr. Ștefan Lupu, rector al instituției

La Seminarul Mare Diecezan „Sfântul Iosif” din Iași, în perioada 6 și 8 septembrie 2021, este programată o nouă sesiune de admitere. Asta pentru a primi tineri dornici să înceapă un itinerariu de formare la Sfânta Preoție.

„De-a lungul timpului, chemarea Bunului Pastor a răsunat în sufletele oamenilor și mulți au răspuns cu generozitate la invitația de a-L urma. Îi mulțumim Bunului Pastor că în continuare cheamă tineri care să-l urmeze pe calea slujirii preoțești. Initiativa este a Lui, a Lui Dumnezeu. Omul este cel care răspunde și primește darul chemării la dăruirea de sine întru Sfânta Preoție. Urmând exemplul lui Iisus, Bunul Pastor, preotul diecezan este chemat să fie un om al milostivirii și al compasiunii, apropiat de popor și slujitor al tuturor. Cu aceste cuvinte descrie Papa Francisc misiunea și identitatea preotului”, arată pr. dr. Ștefan Lupu, rector al instituției.

În perioada 6-7 septembrie 2021 va avea loc înscrierea la Seminar. Aceasta se va putea face telefonic sau printr-un e-mail trimis pe adresa secretariatului Seminarului

De precizat că în perioada 6-7 septembrie 2021 va avea loc înscrierea la Seminar. Aceasta se va putea face telefonic sau printr-un e-mail trimis pe adresa secretariatului Seminarului. Pe de altă parte, miercuri, 8 septembrie 2021, va avea loc un colocviu vocațional pe care fiecare candidat îl va susține în fața unei comisii alcătuite din corpul formativ la Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, începând cu ora 12:00. După susținerea colocviului vocațional, cei care au fost admiși se vor înscrie la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, întrucât pregătirea intelectuală a seminariștilor are loc în cadrul acestei instituții de învățământ. Pentru colocviul vocațional, candidații vor trebui să pregătească tematicile prezente în Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri – „Youcat”, Editura „Sapientia”, Iasi, 2012.

Drum de formare pentru slujirea preoțească în Seminarul Mare Diecezan din Iași

Pe de altă parte, pr. prof. Ștefan Lupu arată că o asemenea alegere în viață reprezintă un drum de formare pentru slujirea preoțească în Seminarul Mare Diecezan din Iași. Acesta le mulțumește tuturor persoanelor laice, familiilor, comunităților parohiale și preoților care se îngrijesc de creșterea vocațiilor la slujirea preoțească și care sprijină Seminarul.

„Dacă simțiți și voi o sămânță a chemării în sufletele voastre, nu ezitați să îi spuneți «Da» lui Iisus care a privit la voi și v-a îndrăgit. Privirea lui Iisus nu judecă, nu condamnă, ci invită la a împărtăși milostivirea Sa. Privirea lui Iisus i-a interpelat și chemat pe apostoli și pe urmașii lor, pe Sfinții Bisericii, de-a lungul secolelor, pe preoții pe care îi cunoașteți și care v-au oferit sacramentele. Iisus I-a privit, I-a îndrăgit și I-a atras la Sine. Dacă doriți și voi să cunoașteți mai mult despre misterul acestei priviri și chemări din partea lui Iisus, puteți începe un drum de formare pentru slujirea preoțească în Seminarul Mare Diecezan din Iași. Spuneți «Da» lui Iisus.”, a conchis pr. prof. Ștefan Lupu.

Adauga un comentariu