Actualitate

Semnal de alarmă tras de prof. dr. Şerban Bubenek, președintele Societăţii Române de Terapie Intensivă! Ce spune despre situaţia paturilor de la ATI

Publicat: 28 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă tras de prof. dr. Şerban Bubenek președintele Societăţii Române de Terapie Intensivă Ce spune despre situaţia paturilor de la ATI
prof. dr. Şerban Bubenek, președintele Societăţii Române de Terapie Intensivă trage un semnal de alarmă

Prof. dr. Şerban Bubenek, președintele Societăţii Române de Terapie Intensivă trage un semnal de alarmă spunând că situaţia din aceste momente este una gravă. Totuşi, medicul dă asigurări că situaţia nu este la fel de alarmantă cum era în Spania, Franța sau Italia.

Medicul a vorbit despre faptul că situaţia este mai greoaie decât în valul al doilea de COVID-19 și că, totuşi, există o scăpare din această situaţie

Prof. dr. Șerban Bubenek, coordonatorul ATI România, despre valul al treilea pandemic

Într-o declarație făcută de prof. dr. Șerban Bubenek, coordonatorul ATI România, s-a vorbit despre al treilea val pandemic dar şi despre faptul că situaţia din România nu este la fel de apocaliptică precum era în Franța, Spania sau Italia. Totuşi, situaţia actuală este una gravă, mai gravă decât în perioada de septembrie 2020- decembrie 2020.

„Nu am văzut în România acele scene apocaliptice din Franţa, Spania, Italia, cu cozi de ambulanţe în curtea spitalului sau pe strada spitalului, ori bolnavi care să stea pe bordură legaţi de o butelie de oxigen”, a declarat prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI, sâmbătă, la Antena 3.

În prezent, suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, cu acest al treilea val al pandemiei, având în vedere că s-a ajuns la peste 1.000 de bolnavi care au populat secţiile ATI.

Legat de paturile de la secțiile de Terapie Intensivă, dr. Bubenek spune că „am plecat cu 1.300 de paturi şi acum avem 2.600 de paturi cu ventilatoare”.

Care este situaţia Terapiei Intensive la Iași

Între timp, pe toată raza judeţului Iași avem, în aceste momente, doar 5 paturi de Terapie Intensivă disponibile. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, la UPU Iași ajung, de la o oră la alta mai mulţi pacienţi care pot avea nevoie de ATI. De altfel, în prezent la UPU Iași sunt 7 pacienţi care au nevoie de ventilaţie non-invazivă dar şi de ventilaţie mecanică.

A crescut capacitatea ATI pentru pacienţii COVID-19, cei care au nevoie de operații specifice dar şi pentru cei care sunt doar infectaţi cu COVID-19 la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași. Totuşi, în aceste momente sunt 5 pacienţi pe ventilaţie non-invazivă şi doi pacienţi cu necesar mare de oxigen.

Într-o altă declaraţie, dr. Florin Roșu afirma faptul că la Iași a ajuns o Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care va deservi persoanele care au nevoie de ajutor.

” De mai bine de 1 an de zile, Spitalul de Boli Infecţioase se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Din aceste considerente am luat decizia de a venit incă odată în sprijinul pacienţilor şi a sistemului de Terapie Intensivă. La Iași a ajuns o Unitatea Terapie Intenivă Mobilă care este amplasată în parcarea Spitalului de Boli Infecţioase.

Asta în timpul în care Secţia de Terapie Intensivă de la Lețcani rămâne închisă din cauza numeroaselor probleme semnalate.

Adauga un comentariu