Coronavirus

Semnal de alarmă tras de virusologii din Asia: „Este o imensă greșeală că milioane de europeni nu poartă mască!”

Publicat: 01 apr. 2020

Cei mai cunoscuți epidemiologi din Asia critică dur comportamentul europenilor față de pandemie și spun că europenii fac o mare greșeală că ies din case fără mască. „Este o imensă greșeală!”

Coreea are o rată relativ mică de infecţii, iar acest lucru se datorează disciplinei populației care a înțeles să poarte mască de protecție la ieșirea din casă și să se spele foarte des pe mâini, a spus recent  profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul.

El a criticat aspru că populația din Europa sau America este învățată că purtarea măștii nu este obligatorie. „Este o mare greșeală!” a spus epidemiologul.

Și directorul general al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, condamnă ignoranța europenilor, dar și a americanilor de a nu folosi masca de protecție.

”Marea eroare făcută de SUA și Europa e că oamenii nu poartă măști. Virusul e transmis prin picăturile de salivă, iar o mască te împiedică să le transmiți când vorbești sau tușești. Multe persoane infectate sunt asimptomatice, iar mască îi împiedică să transmită virusul”, a declarat George Gao pentru ScienceMag.
Adauga un comentariu