Boli si tratamente

Semnele unui metabolism (prea) lent

Publicat: 17 mart. 2021
femeie cu durere de cap
Migrena reprezinta o tulburare neurologică cronică care are ca rezultat episoade majore de cefalee.

Metabolismul este reprezentat de numărul de calorii pe care corpul le consuma pentru a-și îndeplini funcțiile de bază în timp ce este odihnit. Un metabolism lent este legat de scăderea cantității de energie pe care o folosește corpul, indiferent dacă vă alimentează creierul sau o face pentru respirație. Corpul tău nu arde suficient caloriile pe care le are în rezervă: va tinde să le stocheze și să producă mai puțină energie.

De ce avem un metabolism lent

Paradox, dar realitate: cu cât pierzi mai mult în greutate, cu cât organismul tău are mai puțină energie, cu atât metabolismul tău încetinește, deci depozitezi mai mult. Pe scurt, dacă pierderea în greutate se dovedește a fi prea rapidă, riști să o recâștigi mai repede.

Dacă reduceți drastic numărul de calorii pe care le consumați de obicei, metabolismul poate fi afectat. La fel, dacă vă reduceți activitățile fizice în timp ce urmați o dietă, riscați să pierdeți masa musculară și, prin urmare, vă reduceți metabolismul.

Cum sa va accelerati metabolismul

Adoptarea unui stil de viață nutrițional echilibrat cu exerciții fizice regulate, o bună hidratare și un somn bun vă va stimula metabolismul. Cu toate acestea, metabolismul depinde de vârstă sau chiar de genetică. Ar începe să scadă treptat de la vârsta de 40 de ani.

Pentru a-l stimula și a începe pierderea în greutate, este totuși recomandat să consumați grăsimi bune. Uleiurile vegetale presate la rece sunt excelente pentru buna funcționare a organelor. Proteinele precum pieptul de pui sau ouăle vor ajuta la menținerea masei musculare și la accelerarea metabolismului.

Semnele unui metabolism (prea) lent

Oboseala cronica

Oamenii al căror metabolism încetinește experimentează multă oboseală și o lipsă de energie. Dacă dormiți suficient, dar vă simțiți slabiti fără niciun motiv, acesta poate fi cauza.

Pierderea dificila in greutate

A avea un metabolism rapid înseamnă că arzi grăsimile mai repede. Dacă, în ciuda eforturilor de a pierde în greutate, observați creșterea în greutate sau chiar și cel mai mic exces are un impact asupra echilibrului, metabolismul este probabil lent.

Extremități reci

Dacă temperatura corpului tinde să fie scăzută, nu vă puteți încălzi sau extremitățile sunt frecvent reci, acestea sunt semnale ale unui metabolism lent.

Păr fragil

Părul uscat sau fragil vă poate alerta, de asemenea. Dacă aveți pierderi semnificative sau fragilitate, metabolismul probabil încetinește.

Unghii fragile

Când tiroida nu produce suficient hormoni, aveți hipotiroidism. Acești hormoni îți influențează metabolismul. Unghiile fragile pot fi semnul unui metabolism încetinit.

Piele uscata

Dacă pielea ta se simte foarte uscată, este posibil ca metabolismul tău să nu-și facă datoria. Puteți observa acest fenomen pe coate sau pe calcaie.

Pofta de zahăr

Dacă aveți o mulțime de pofte sau pofte de alimente cu zahăr, în mod regulat, aceasta poate fi legată de o scădere a cantității de energie pe care corpul o folosește pentru a menține funcțiile vitale.

Ai peste 60 de ani

Metabolismul depinde și de vârstă. Persoanele peste 65 de ani ard cu până la 30% mai puține grăsimi decât persoanele mai tinere. De la vârsta de 40 de ani, este recomandat să practicați activități fizice regulate pentru a remedia acest lucru.

Migrene frecvente

Migrena reprezinta o tulburare neurologică cronică care are ca rezultat episoade majore de cefalee. Poate, printre altele, să fie promovata de un metabolism energetic modificat.

Adauga un comentariu