Local

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă a fost sancționată disciplinar și nu are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Senatoarea de Iași Diana Șoșoacă a fost sancționată disciplinar și nu are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne
O săptămână va fi blocat canalul de YouTube al Senatului după intervențiile Dianei Șoșoacă

Sancțiunea emisă ieri de Comisia Juridică din Senat pe numele Dianei Șoșoacă vine și cu mai multe consecințe. Vorbim despre faptul că senatorul de Iași nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe dar și interne.

Vă aducem aminte că Diana Șoșoacă a fost protagonista unui scandal în Senat, scandal în care a fost implicată și senatoarea PNL Iași, Laura Scântei.

Diana Șoșoacă a fost sancționată de Iulia Scântei și nu are voie să reprezinte Senatul României

Diana Șoșoacă a fost sancționată de Iulia Scântei pentru conflictul în care a fost implicată acum mai bine de o săptămână. Șoșoacă a primit un avertisment scris iar decizia a fost votată de majoritatea membrilor din cadrul Comisiei Juridice dar au existat și 5 persoane care s-au abținut. Din perspectiva avertismentului primit, senatoarea Șoșoacă nu mai poate reprezenta Senatul României timp de 3 luni la evenimente externe și interne.

Potrivit documentului, „Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”. În sprijinul acestei acuzații, sunt prezentate extrase din stenogramele mai multor ședința ale Senatului.

De la ce a pornit întregul scandal în care a fost implicată Diana Șoșoacă dar și Iulia Scântei

Întregul scandal a izbucnit în urmă cu aproape o săptămână atunci când Șoșoacă s-a certat ca la ușa cortului cu un alt personaj controversat și anume senatoarea Iulia Scântei. Cele două femei și-au ” aruncat ” cuvinte grele. Cu toate că nu fac nimic pentru judeţul Iași, cele două senatoare se fac remarcate prin conflictele din spaţiul public punând Iașul sub o lumină proastă.

Totul a pornit de la faptul că Diana Șoșoacă purta o mască neconformă, în opinia Iuliei Scântei care nu a permis accesul acesteia într-o ședință de la Senat. În replică, Șoșoacă a explicat că totul este un abuz și că nu există nicăieri în regulament ideea de a prezenta conformitatea măștilor:

Singurul ordin care spune cum arată mască că trebuie să îmi acopere nasul și gura. Majoritatea parlamentarilor poartă mască albastră. Le-am cerut să îmi arate certificatul de conformitate al măștilor. Să fii tu parlamentar și să vii să spui că o mască e conformă sau nu e încălcare a legii. Doar pentru că eşti președinta Comisiei Juridice, să spui tu că nu e conformă, înseamnă un abuz. explica Diana Șoșoacă.

Pe de altă parte, senatoarea Diana Șoșoacă a afirmat că totul este un abuz și că a fost amenințată, ba chiar bruscată de Iulia Scântei. Aceasta a arătat faptul că o să depună plângere penală împotriva senatoarei Iulia Scântei.

„Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă”, a mai spus Diana Şoşoacă, vizibil supărată de faptul că a fost interzisă, pe data de 13 aprilie 2021, la o ședință care urma să aibă loc la Senatul României.

Adauga un comentariu