Diete si regimuri

Sfecla este contraindicata in diabet! Iata 4 contraindicatii si 10 beneficii ale sucului de sfecla rosie

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfecla este contraindicata in diabet Iata 4 contraindicatii si 10 beneficii ale sucului de sfecla rosie
Sfecla este contraindicata în diabet, deoarece are un indice glicemic ridicat.

Prezenta vitaminelor, a zaharurilor si a mineralelor face ca sucul de sfecla rosie sa fie deosebit de potrivit pentru sportivi, ca sursa de energie si pentru a sprijini construirea muschilor. În plus, sfecla are proprietati dietetice, deoarece este capabila sa absoarba toxinele din celule si sa faciliteze eliminarea lor. Este purificanta, mineralizanta, antiseptica, reparatoare, ajuta organismul sa lupte împotriva infectiilor, promoveaza digestia si protejeaza mucoasa gastrica.

Sucul de sfecla este, de asemenea, bogat în nitrati naturali care au capacitatea de a îmbunatati conditiile de circulatie a sângelui, ajuta la controlul tensiunii arteriale, iar cantitatea de fier este utila în anemie.

Sucul de sfecla rosie este un adevarat aliat al sanatatii femeilor: pe lânga proprietatile deja enumerate, este într-adevar excelent pentru tratamentul tulburarilor menstruale.

10 motive pentru a bea suc de sfecla

Iata 10 motive pentru care va sugeram sa includeti sucul de sfecla în dieta dumneavoastra:

Sfecla rosie curata ficatul si vezica biliara.
Este sanatoasa, deoarece are un continut scazut de calorii.
Stimuleaza sistemul limfatic.
Îmbunatateste circulatia sângelui prin prevenirea bolilor cardiovasculare si ajuta la reconstructia celulelor rosii din sânge
Scade tensiunea arteriala
Este un puternic antioxidant datorat prezentei flavonoidelor.
Sucul are proprietati remineralizante si este util în fazele de convalescenta.
Are proprietati diuretice
Este util în conditii de anemie, tulburari menstruale si menopauza, deoarece favorizeaza absorbtia fierului, mai ales atunci când este combinat cu suc de lamâie.
Îmbunatateste performanta fizica, fiind excelent pentru cei care fac sport.

4 contraindicatii ale sucului de sfecla rosie

Sfecla este contraindicata în diabet, deoarece are un indice glicemic ridicat si, prin urmare, activeaza productia rapida si masiva de insulina.

Utilizarea controlata este recomandata si persoanelor cu pietre la rinichi, deoarece proportia mare de saruri minerale din sfecla poate facilita depunerea pe rinichi.

Utilizarea moderata este, de asemenea, recomandata persoanelor cu gastrita, ulcer duodenal sau probleme de stomac, deoarece sfecla stimuleaza productia de suc gastric.

Consumul frecvent de sfecla, datorita prezentei carotenului, poate determina schimbarea usoara a culorii urinei in rosu închis. Fenomenul nu este o indicatie a insuficientei renale sau a unui efect secundar indus de sfecla, dar ar trebui raportat deoarece, în caz contrar, ar putea înspaimânta unii oameni.

Adauga un comentariu