Local

Dezastru într-o familie din Iași: „și-a incendiat bebelușul și iubita!” Autoritățile au intrat în alertă! – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 oct. 2019

Un scandal izbucnit într-o familie din Iași a pus autoritățile în alertă. Un apel la 112 avea să anunțe că un bebeluș și o tânără s-ar fi aflat într-o locuință cuprinsă de flăcări, din comuna Lețcani. În urma incidentului, un bărbat a fost condamnat. Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mircea Hriscu la doi ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Mai mult, judecătorii au menținut măsura arestării preventive a lui Hriscu, dispusă pe 21 martie 2019. Totodată, instanța a confiscat de la individ o brichetă de culoare albă. De asemenea, a constatat că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă.

De la ce a pornit totul

Pe data de 19 martie 2019, un apel la 112 avea să alerteze autoritățile. Potrivit apelantului, într-un imobil incendiat din comuna Lețcani s-ar fi aflat o tânără, cu bebelușul ei.
A fost luată decizia ca elicopterul SMURD să plece către locul solicitării. Câteva echipaje de pompieri au plecat spre satul Cogeasca.
Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit incendiul lichidat de vecini. În locuință nu a fost găsită vreo persoană. Oamenii legii au constatat că, de fapt, Mihai H., de 27 de ani, ar fi ajuns la casa în care locuia cu o tânără de 17 ani, în concubinaj. Împreună cu aceasta a adus pe lume o fetiță de câteva luni.

Între concubini ar fi izbucnit o ceartă, iar, în acele momente, în casă era și tatăl tânărului. După un schimb de replici dur între cei doi bărbați, femeia a luat copilul și a plecat. La scurt timp, spun anchetatorii, tatăl tânărului, Mircea Hriscu, ar fi incendiat două camere din imobil. Vecinii au observat incendiul și au sărit în ajutor, reușind să-l stingă în scurt timp.
De asemenea, casa nu a fost avariată foarte tare, aceasta fiind în construcție. Ulterior, polițiștii au deschis un dosar penal și i-au audiat pe cei implicați.loading...

Adauga un comentariu