Titlurile zilei

Simigeriile „Petru” din Iași încearcă să oprească ofensiva „Luca”! Au apărut primele oferte de extindere prin franciză în trei cartiere. Ce taxe cere patronul la o investiție de minimum 60.000 de euro – FOTO

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 24 Comentarii
Simigeriile Petru din Iași încearcă să oprească ofensiva Luca Au apărut primele oferte de extindere prin franciză în trei cartiere. Ce taxe cere patronul la o investiție de minimum 60.000 de euro  FOTO
Cel puțin 60.000 euro costă o franciză ”Petru” la Iași

Patronul de la simigeria „Petru” vrea să contracareze apariția pe piața din Iași a simigeriei „Luca”, o afacere de patru ori mai mare. Dragoș Mancaș promovează agresiv o idee de afacere pentru antreprenorii care vor să deschidă o franciză „Petru”. Investiția minimă este de 60.000 de euro, la care se adaugă o taxă de franciză, plus 5 la sută din vânzările lunare

Afaceristul Dragoș Mancaș, patronul rețelei de simigerii „Petru”, încearcă să facă față concurenței, după ce, în octombrie 2022, simigeria „Luca”, controlată de doi asociați, Cosmin Mircea Postole și George Adragăi, a pătruns pe piața de profil din Iași. Afacerea lui Mancaș este de 11 milioane de euro, în timp ce a concurenților este de 40 milioane de euro.

Recent, cei de la simigeria „Petru” au promovat oferte de dezvoltare a unor afaceri cu franciză, ca să mai oprească tăvălugul concurenței. Conform informațiilor publicate pe farncizapetru.ro, viitorii antreprenori trebuie să asigure o investiție inițială de 60.000 – 80.000 de euro, la care se adaugă o taxă de franciză, de 12.000 de euro, plus o redevență lunară de 5 la sută din cifra de afaceri.

Mai mult, se mai percepe o taxă lunară, de 2 la sută din cifra de afaceri, pentru serviciile de marketing. Cei de la „Petru” estimează că viitorii antreprenori vor avea vânzări lunare de 120.000 – 160.000 de lei, cu un profit net de 13 – 20.000 de lei, cu un număr de opt angajați. Este estimat și un termen de recuperare a investiției, de 24-30 de luni.

Dragoș Mancaș nu a putut fi contactat pentru a oferi lămuriri suplimentare. La finalul anului 2021, un client a acuzat că la simigeria „Petru” din Copou au fost comercializate produse expirate.

Simigeriile „Petru” din Iași încearcă să oprească ofensiva „Luca” stabilind mai multe condiții

În municipiul Iași, patronul de la „Petru” cere taxă de franciză pentru locații din cartierele Vișoianu, CUG și Nicolina. Deja sunt negocieri pentru pornirea noilor afaceri. Contractul de franciză va avea o durată de 5 ani. În cazul în care antreprenorul nu are un spațiu propriu (45-50 mp), cei de la „Petru” se angajează pentru găsirea locației optime.

„Oferim consiliere în alegerea unui spațiu potrivit nevoilor de dezvoltare a unei simigerii: vânzare, producție, depozitare. Punem la dispoziție layout-ul standard al magazinului, consiliere și asistență în amenajare. Asigurăm legătura cu partenerii și furnizorii agreați pentru achiziționarea echipamentelor necesare la prețuri preferențiale”, se mai arată în oferta lanțului „Petru”, care deține peste 60 de locații în țară, din care 33 sunt la Iași.

„Luca” a investit în amenajarea locațiilor

Afacerea „Luca” este în prezentă în 14 orașe din țară, iar acum se încearcă o extindere și în Iași. Deja au fost deschise cinci magazine în Tudor Vladimirescu, Sfântul Lazăr, Târgu Cucu, Podu Roș și bd. Independenței. Noile locații „Luca” au atras atenția prin amenajarea modernă și firmele luminoase.

Printre produsele comercializate se numără covrigi, pizza, croissant, ștrudel, sandviș, crenvurști înveliți cu aluat de covrig. „Luca” a înregistrat, în 2021, un profit de 6 milioane de euro și un număr de 1.364 de angajați la nivel național, față de profitul de 2 milioane de euro de la „Petru” și 436 de angajați. Asociații de la „Luca” nu s-au uitat la bani. Pentru prima locație din Iași, cea din Tudor Vladimirescu, se plătește o chirie lunară de 10.000 de euro pentru un spațiu de 200 mp, deținut de afaceristul Corneliu Nistor, care administrează și restaurantul Cornelius, implicat în proiecte imobiliare.

Simigeriile „Petru” din Iași încearcă să oprească ofensiva „Luca”, dar rămâne de văzut dacă ideea va da roade.

Comentarii
  • Nu cred ca Petru invarte 33% din afacerile lui Mandachi de la SV. Dar, este posibil.
    Cat despre franciza, o mare panarama. Eu nu vad logica sa preiau de la el o viitoare franciza. Mai bine imi deschid o afacere de gen in nume propriu, cu alt nume, nu ca al sau. Daca o dau bine, bine, daca o dau naspa, aia e. Oricum pierderile nu le plateste cel ce francizeaza, deci ..
    Si mai este o faza la franciza, daca vrei sa-ti mearga afacerea, trebuie ca cel ce francizeaza sa stea mereu pe afacerea celui francizat, daca nu, se duce gherla ..

  • O turta ți se pare la un preț exorbitant? Pai vinde-ti telefonul, scăpa de abonamentul la net, dacă ai un trai asa de amărât. Ești prea nevoiaș ca să-ți permiți sa casti gura pe net.

  • Daca cumperi covrigi rumeni de la Petru și îi mănânci a doua zi îți dai seama cat de cruzi sunt de fapt; simți efectiv aluatul crud.

    E foarte greu sa găsești un covrig făcut bine la ei.
    Nu pot sa ii dau așa ceva copilului.

    Până sa vina Luca cei de la Petru au avut monopol și au făcut ce au vrut cu preturile și calitatea.

    S-a terminat petrecerea.

  • Este loc pentru toată lumea pe piața din România !
    Să nu vă imaginați că dacă apare un nou nume cel care era se stinge. Se va stinge cel care oferă produse mai proaste din punct de vedere calitativ !În cartiere sunt câte 2-3 magazine alimentare de la care poți cumpăra pâine de exemplu și toate trăiesc sunt mai multe mărci de pâine și toate se vând.
    Concurența selectează valorile ! Concurența așează prețurile !
    De exemplu telefonia. Până prin 98 99 era doar romtelecom care s-a dus în cap din două motive: servicii ff proaste și dispreț pt consumatori ! Cum s-a reușit ? Simplu, concurența ! Au fost și firme de telefonie mobilă care s-au dus în cap, din același motiv !
    Concurența trebuie să regleze piața !
    Revin la exemplul cu pâinea. Eu cumpăr pâine de la o brutărie mică, e un pic mai scumpă dar e altă calitate decât cea din alimentară ! Și mai iau de acolo niște covrigi ff buni, care sunt pe gustul meu, pt alții poate nu sunt.

  • totate s puscarie sunt pline de zahar; plm piza dulce? mancati de la chiosc din italia si comparati; in fine; cale mai mancabile(dar tot oribile) sunt de la matei

  • Nu-i mai ajung banii lu duoamna Gabriela de la petru-dopo poco care a imbucito pateonu si a ieșit nardodu ala alintat si prost din ei doi

  • da sa se duca si petru si dopo poco ca s-au nesimtit la preturi si oferte, sa-i loveasca falimentul poate isi aduc aminte ca nu ei tin afacerea in picioare ci clientul final.

  • S-a deschis o patiserie-cofetarie ( au si o vitrina la care se vinde carne, nu stiu cum sunt alea ) noua in Zimbru. Produsele sunt intotdeauna proaspete si delicioase. Nu se compara cu restul.

  • Din martie apare o noua covrigărie în Iasi::: Noe,,,,,, cu gust și arome de la toate animalurile de pe arca sa, nepotul lui o va administra,,,,, așteptăm botanist care sa pună botul sa cumpere franciza NOE, cu gust de excremente de la diferite animalurile,, afacere garantata,,,,,,,, așteptăm botanistii dornici de imbogatire

  • Petru și Luca produce și vinde produse artificiale și cancerigene tuturor fomistilor din aceasta tara bananiera, cu largul concurs al autorităților și statului mafiot ce ne conduce

  • Nu mi place la petru pt ca toate produsele sunt carbonizate. Iar pizza mai nasola decat la ei, nu prea mai vezi. Dar e coada la petru, nu ma bag, gusturile nu se discuta.

  • Ani de zile a facut ce a vrut din noi. A urcat preturile după pofta inimii dumnealui si calitate îndoielnică . Cum a venit concurenta, cum apare putin morcovul.Uneori chiar e bine sa mai fie competitori pe piata

Adauga un comentariu