Cancan ultimă oră

Simona Halep a primit wild card pentru un nou turneu important, de categorie WTA 1000

Publicat: 03 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Simona Halep a primit wild card pentru un nou turneu important de categorie WTA 1000
Simona Halep a primit wild card pentru un nou turneu important, de categorie WTA 1000

Organizatorii Mutua Madrid Open au anunţat, miercuri, că i-au acordat un wild card Simonei Halep, fost lider WTA care a revenit recent în circuit, după ce TAS i-a redus la nouă luni suspendarea, transmite News.ro.

Alături de Halep, au primit wild carduri şi Caroline Wozniacki pe tabloul feminin şi Martin Landaluce şi Kei Nishikori pe tabloul masculin.

„Muchas gracias @MutuaMadridOpen pentru această oportunitate de wild card. Madridul a fost întotdeauna un turneu special pentru mine, cu amintiri fericite şi sunt recunoscătoare că pot face mai multe. Pe curând”, a reacţionat sportiva pe X.

Turneul de categorie WTA 1000 va avea loc în perioada 23 aprilie – 5 mai.

Halep a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017.

De la revenirea după suspendare, Halep a primit wild card la Miami Open, tot un turneu WTA 1000. Ea nu a trecut acolo de primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3.

Simona Halep a primit „Lingura de lemn”. Pentru ce se acordă „trofeul”

Succesul lui Danielle Collins de la Miami i-a adus Simonei Halep o ”distincție” rar acordată în tenis. Este vorba de „Lingura de lemn”, care nu se acordă pentru o contraperformanță, ci ca urmare a unui șir de rezultate cu șanse minime să se producă. Și care, în cazul românei s-a întâmplat de două ori, la două concursuri consecutive!

Mai exact, Halep a devenit prima jucătoare din istorie care a fost la un moment dat pe locul 1 WTA și care „câștigă” „Lingura de Lemn” la două turnee la rând. Acest „trofeu” are o conotație ironică, asemănătoare cu „Zmeura de Aur” în cinematografie. Nu se acordă oficial în tenis și trebuie să se întâmple o înlănțuire de rezultate pentru ca un jucător să primească această titulatură.

„Lingura de Lemn” e „câștigată” de o jucătoare care pierde în primul tur, învingătoarea acesteia se oprește în turul secund, și tot așa până în finală. La Miami, s-a întâmplat exact astfel: Simona a pierdut în turul 1 cu Badosa, iberica a fost învinsă în turul doi de Sabalenka, bielorusa a cedat în turul 3 contra Anhelinei Kalinina, ucraineanca a fost scoasă în optimi de Putintseva, care a fost bătută în sferturi de Azarenka, iar aceasta a fost eliminată în semifinale de Rybakina. Iar kazaha a pierdut finala contra Daniellei Collins!

Ironia sorții face ca Simona să primească două „linguri” consecutiv

Ironia sorții face ca Simona să primească două „linguri” consecutiv. La ultimul turneu la care a participat înainte de scandalul de dopaj, US Open 2022, românca a avut parte de același scenariu: a fost bătută în runda inaugurală de Daria Snigur, care a pierdut în turul doi cu Rebecca Marino, care în turul 3 a fost învinsă de Shuai Zhang, care în turul 4 a fost eliminată de Cori Gauff, care în sferturi a cedat în fața Carolinei Garcia, care în semifinale a fost scoasă de Ons Jabeur, iar tunisianca a pierdut finala cu Iga Swiatek.

Situația este amuzantă și o transformă pe Simona Halep în singurul fost lider WTA din toate timpurile care „cucerește” în două turnee succesive „Lingura de Lemn”.

Comentarii
  • Păi, nu mai e… accidentată?!… Că federația numai ce a exclus-o pe acest motiv din lotul României pentru meciul cu Ucraina, din cadrul Billie Jean King Cup… Sau e „accidentată” „la stat” și validă „la particular”???

Adauga un comentariu