Cancan ultimă oră

Simona Halep, eliminată în optimi la US Open de Elina Svitolina

Publicat: 05 sept. 2021
Simona Halep pe terenul de tenis
Simona Halep a fost eliminată în optimi la US Open de Elina Svitolina

Simona Halep a fost eliminată în optimi la US Open de Elina Svitolina, la capătul unui meci de o oră şi 17 minute.

Simona Halep (13 WTA) a fost eliminată în această seară de pe tabloul principal al turneului de tenis de Grand Slam de la Flushing Meadows, fiind învinsă de sportiva ucraineană Elina Svitolina (5 WTA).

Elina Svitolina s-a impus cu un dublu 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat doar o oră și 17 minute și s-a jucat pa Arena Arthur Ashe, al cărei acoperiș retractabil a fost tras, din cauza ploii.

Simona Halep a început bine, luând un break în debutul meciului, pe care l-a cedat apoi imediat.

La 3-3, românca a ratat două ocazii de a se impune pe serviciul lui Svitolina, care a profitat, câștigând următoarele 3 game-uri și implicit setul (6-3).

Setul doi a început în oglindă cu primul. Halep a cedat un set pe propriul serviciu, recuperând apoi imediat, pentru 2-2. La 3-3, după un game disputat, cu 3 situații de egalitate 40-40, Svitolina a făcut break-ul și a fost de neoprit ulterior, Halep nemaigăsind soluții de a reveni în joc.

Simona Halep, eliminată în optimi la US Open 2021

Svitolina a câștigat confruntarea la a treia minge de meci pe care și-a procurat-o, trecând în sferturile de finală, unde va întâlni câștigătoarea meciului dintre Kerber și Fernandez.

Simona Halep face un turneu peste așteptări, dat fiind faptul că a revenit după o accidentare destul de gravă și o perioadă de recuperare de aproape 4 luni.

Pentru prezența în optimile de finală, românca va fi recompensată cu 265.000 USD și 240 puncte WTA.

A fost a 10-a întâlnire dintre cele două sportive, Svitolina conducând acum cu 6-4.

 

Adauga un comentariu