Sport

Simona Halep s-a retras de la Turneul WTA de la Doha

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Simona Halep s-a retras de la Turneul de la Doha, anunțându-i pe organizatori că nu va participa în acest an la turneu.

Nu se cunosc motivele care au determinat-o pe Simona Halep să ia decizia de a se retrage de la Qatar Total Open, asta este denumirea oficială a turneului. Din câte se pare nu ar fi vorba despre motive medicale ci aceasta a fost strategia sportivei.

Nume grele, absente de la Turneul de la Doha

Simona Halep nu este singura tenismenă de top care lispește de la Turneul de la Doha. Și Bianca Andreescu, dar și Sofia Kenin au anunțat că nu vor fi prezente. Acestea vor lipsi din cauza unor accidentări, canadianca venind după o perioadă de mai bine de un an în care a stat departe de teren. În ceea ce o privește pe campioana de la Australian Open 2020, aceasta s-a operat de apendicită.

Ashleigh Barty, cap de serie numărul unu la Doha

Ashleigh Barty va fi cap de serie numărul unu la Doha, din primele 10 clasate în ierarhia WTA urmând să mai participe Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Aryna Sabalenka și Petra Kvitova.

În urma absențelor anunțate, organizatorii au anunțat că au fost primite direct pe tabloul principal Ons Jabeur, Amanda Anisimova și Yulia Putintseva.

Simona Halep a coborât pe locul al treilea în clasamentul WTA

Naomi Osaka a câștigat pentru a doua oară în cariera sa Australian Open, după ce a învins-o cu 6-4, 6-3 pe Jennifer Brady, după o oră și 17 minute de joc, în finala disputată la Melbourne. Naomi Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziție, până pe locul 3. Lider WTA rămâne Ashleigh Barty. În vârstă de 23 de ani, Naomi Osaka și-a trecut cu această ocazie în palmares al patrulea titlu de Grand Slam, după cele de la US Open 2018 și 2020 și Australian Open 2019.

Câștigătoarea Australian Open 2021 se întoarce acasă cu un cec în valoare de 2,75 milioane de dolari australieni, în timp ce finalista a fost recompensată cu 1,5 milioane de dolari australieni. Simona alep a fost eliminată în sferturi la Australian Open, după 3-6, 3-6 cu Serena Williams.

Ce șanse are Simona Halep la Roland Garros

Următorul turneu de Grand Slam la care Simona va participa este cel de la Roland Garros, programat între 17 mai și 6 iunie. Simona este una dintre favoritele la pariuri pentru a obține un nou titlu de Grand Slam.

Astfel, Simona este cotată cu a doua șansă la câștigarea trofeului, având cota 6.50. Favorită este văzută poloneza Iga Swiatek, câștigătoarea de anul trecut și sportiva pe care Simona Halep a învins-o în optimile de la Australian Open. Swiatek are cota 6.00.

Ashleigh Barty și Naomi Osaka au cota 11.00, Garbine Muguruza și Bianca Andreescu au cota 12.00, Elina Svitolina și Sofia Kenin au cota 13.00, iar Petra Kvitova și Serena Williams au cota 15.00.

Dintre toate turneele de Grand Slam, Roland Garros este cel la care Simona Halep se simte cel mai bine. Sportiva noastră are un total de 31 de victorii și 10 înfrângeri. Procentajul victoriilor este de 76%. Spre exemplu, Simona are la Wimbledon un procentaj de 75%, la Australian Open de 72%, iar la US Open de 63%. Roland Garros este și locul în care Simona Halep a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră. În 2018, sportiva noastră a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens, la capătul unui meci de mare luptă.

 

Adauga un comentariu