Prima pagină » Local » Simulare BAC 2022: Elevii ieșeni se pregătesc pentru proba scrisă la Limba și literatura română

Simulare BAC 2022: Elevii ieșeni se pregătesc pentru proba scrisă la Limba și literatura română

26 mart. 2022, 00:01,
Ana Crețu în Local

Luni, 28 martie 2022, elevii ieșeni vor susține simularea pentru Bacalaureatul 2022, la proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii din clasele a XII-ași XIII-a se pregătesc pentru probele de simulări naționale. Aceștia își vor testa cunoștințele și deprinderile acumulate în toți acești ani, în vederea susținerii, la potențialul lor maxim, a examenelor naționale din anul școlar în curs.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale. Prin aceste simulări sunt urmărite aspecte care să țină de familiarizarea elevilor cu rigorile examenului.

elevi care stau cate unul in banca

Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică

Simulare BAC 2022: Cum se vor desfășura testările

inspectoratul scolar judetean iasi

Luni, 28 martie 2022, elevii din clasele terminale, atât din ciclul gimnazial, cât și din cel liceal își vor testa cunoștințele în vederea examenului de Bacalaureat 2022 prin elaborarea unei lucrări scrise la proba scrisă la Limba și literatura română. Aceștia se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus și cu redactarea subiectului. Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât obiectiv colectivele de elevi să nu fie amestecate așa prevede procedura.

În procedură se mai arată că

„rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

Proba de simulare are rolul de a asigura o pregătire psihologică tuturor candidaților, aceștia vor putea să își gestioneze emoțiile pentru a reuși să se concentreze cât mai bine, în vederea scrierii subiectului propus.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale.

o fata care studiaza in biblioteca

Elevii își vor testa cunoștințele și deprinderile acumulate în toți acești ani, în vederea susținerii, la potențialul lor maxim, a examenelor naționale din anul școlar în curs

Modele de subiecte pentru elevii de la profil real, umanist și pedagogic

rezultatele probei scrise afisate pe geam

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase

Elevii pot găsi pe site-ul oficial edupedu.ro, modelele de subiecte pentru proba scrisă la Limba și literatura română. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, iar fiecare elev  va trebui să respecte structura propusă de Ministerul Educației.

În județul Iași conform ISJ sunt 48 de unități școlare care vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț a declarat reporterilor de la BZI că în acest an numărul elevilor înscriși pentru probele de simulări naționale este de 5.900 dintre care 5.380 de elevi sunt în învățământul de zi.

„Simularea se va desfășura în condiții identice cu cele ale examenelor reale, elevii se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus, cu redactarea subiectului pe foi standard, cu documentele și instrumentele de lucru necesare. Astfel, simularea are în egală măsură și rolul de a asigura o pregătire psihologică tuturor candidaților, de a-și gestiona cât mai bine emoțiile, încât, la finalul anului școlar, rezultatele să fie cele dorite atât de viitorii absolvenți, cât și de familiile acestora sau de profesorii care au contribuit la pregătirea și îndrumarea lor”, a declarat Antonina Bliorț.

Elevii ieșeni vor putea afla rezultatele probelor scrise pe 14 aprilie 2022.

Simularea examenului de Bacalaureat va avea loc după cum urmează:

  • 28 martie 2022: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`