Culinar

Sirop de salcâm pentru iarnă. Un asistent perfect pentru prevenirea și tratarea răcelilor

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop de salcâm pentru iarnă. Un asistent perfect pentru prevenirea și tratarea răcelilor
Pentru a reuși să pregătești un sirop de salcâm este bine să adunați flori albe departe de drumurile prăfuite și de instalațiile industriale

Pentru întărirea sistemului imunitar trebuie să pregătești sirop de salcâm pentru iarnă. Florile albe înfloresc începând cu sfârșitul primăverii și începutul verii timp de aproximativ două săptămâni. Florile sale parfumate sunt o plantă excelentă de miere și au multe proprietăți vindecătoare.

Siropul de iarna preparat după această rețeta este plin de vitamine și miroase a vară. În sezonul rece de iarnă, siropul poate deveni un asistent în prevenirea și tratarea răcelilor, un minunat agent astringent și antiinflamator. Pe lângă scopuri medicinale, acest sirop poate fi folosit cu succes pentru a face deserturi și ceai parfumat de flori. Pentru a pregăti siropul parfumat vei avea nevoie de flori de salcâm în cantitate de 60 de ramuri, 1 kg de zahăr, 4 pahare de apă, 3 linguri de miere de preferat de cea de salcâm și o bucată de lămâie.

un borcan cu sirop de salcam pentru iarna inconjurat de mai multe flori de salcam
O dată ce borcanele sunt pregătite se strecoară siropul infuzat prin mai multe straturi de tifon

Sirop de salcâm pentru iarnă. Când este momentul potrivit pentru a aduna florile albe

Pentru a reuși să pregătești un sirop de salcâm este bine să adunați flori albe departe de drumurile prăfuite și de instalațiile industriale. Cel mai bine și de preferință este să aduni florile într-o stare pe jumătate suflată și pe vreme uscată.

Ulterior, întindeți ramurile adunate cu flori pe hârtie albă sau ziare și lăsați 1-2 ore pentru ca insectele persistente pe flori să dispară. Apoi spălați florile și uscați-le bine. După care se toarnă apă într-o cratiță încăpătoare, se adaugă zahăr, se pune pe foc, se aduce siropul la fiert și se fierbe câteva minute până când cristalele de zahăr sunt complet dizolvate.

un borcan cu sirop de salcam pentru iarna inconjurat de mai multe flori
Din moment ce siropul s-a răcit complet, puneți florile de salcâm uscate în el, amestecați, acoperiți și lăsați la infuzat timp de 24 de ore

Ulterior, lămâia se spală bine cu o pensulă, se opărește cu apă clocotită, se usucă și se taie felii împreună cu coaja. Adăugați miere și feliile de lămâie în siropul fierbinte, amestecați bine și lăsați să se răcească.

Când se pun florile de salcâm. În ce să depozitezi siropul

Din moment ce siropul s-a răcit complet, puneți florile de salcâm uscate în el, amestecați, acoperiți și lăsați la infuzat timp de 24 de ore. Între timp, pregătiți recipientele pentru sirop. Este foarte bine să depozitezi siropul în borcane mici sau sticle cu capace cu filet strâns. Pentru a le pregăti este bine să le spălați bine, sterilizați-le în orice mod convenabil pentru dvs. Astfel se pregătesc borcanele și pentru conservarea roșiilor sau a legumelor asortate. De asemenea, se fierb și capacele și se usucă ulterior.

o cana cu ceai din flori de sacalm pe o masa
În sezonul rece de iarnă, siropul poate deveni un asistent în prevenirea și tratarea răcelilor

O dată ce borcanele sunt pregătite se strecoară siropul infuzat prin mai multe straturi de tifon. Apoi se toarnă în recipientele pregătite, se pune într-o cratiță cu o cârpă densă pe fund, se umple cu apă până la ¾ din înălțimea borcanelor sau sticlelor și se acoperă cu capace.

Sterilizați siropul de flori de lăcustă timp de 10 minute din momentul în care apa fierbe, apoi sigilați bine sau înșurubați capacele și întoarceți-le cu susul în jos până se răcește complet. Depozitați într-un loc întunecat, de preferat la temperatura camerei sau cu 3 grade mai frig.

Este foarte important să știi că atunci când pregătești un sirop de salcâm pentru iarnă, infuzia de flori cu petale în recipient în rezultatul final va da preparatului o oarecare amărăciune picantă, care produce un efect plăcut. Dacă nu vă place gustul, puteți să extrageți toate petalele albe din sirop.

colaj un borcan cu sirop de salcam si o cana de ceai cu sirop de salcam langa un fund cu flori de salcam si o lamaie pe el
Siropul de iarna preparat după această rețeta este plin de vitamine și miroase a vară

 

Adauga un comentariu