Actualitate

Situație alarmantă la Suceava! Laboratorul de testare DSP nu mai are teste pentru COVID-19

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație alarmantă la Suceava Laboratorul de testare DSP nu mai are teste pentru COVID-19
Bilanț coronavirus 4 august 2020

Situație alarmantă la Suceava! Laboratorul de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai testează pentru coronavirus. Instituția a rămas fără kit-uri de testare. Acest lucru survine numărului ridicat teste efectuate la cerere de la izbucnirea pandemiei. Conducerea instituției a anunțat că situația nu se va schimba, durând și săptămâna viitoare. Testările din județ se vor face într-un alt laborator.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi” a explicat joi după amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean.

Ar fi fost efectuate peste 200 de teste la cerere din momentul în care a intrat în vigoarea testarea la cerere. Este vorba de perioada 10-15 iulie până în prezent. Până la sfârșitul săptămânii viitoare Direcția de Sănătate Publică Suceava ar urma să primească kit-urile și consumabilele necesare.

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Acesta a precizat că laboratorul partener al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava „face faţă fără probleme” în acest sens.

Monica Pop și-a manifestat revolta cu privire la protocolul de testare pentru SARS-CoV-2

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București, a vorbit despre testele pentru depistarea infecției cu coronavirus. Aceasta a afirmat că existp un procent de eroare recunoscut. Medicul și-a manifestat indignarea cu privire la faptul că, la internare este nevoie de un singur test pozitiv însă, la externare, trebuie două rezultate negative consecutive. Monica Pop consideră că, dacă s-ar efectua două teste și înainte de internare, s-ar evita infectarea unor falşi bolnavi în spital.

„PROCENT DE EROARE RECUNOSCUT LA TESTE! SI NU NESEMNIFICATIV!
ATUNCI, DACA PT EXTERNARE E NEVOIE de 2 TESTE NEGATIVE SUCCESIVE,, PENTRI CONFIRMARE DE CE NU AR TREBUI TOT 2 TESTE, POZITIVE SUCCESIVE, LA 24 de ore interval? NU ASA AR FI MAI CORECT NUMARUL (ZILNIC AL) POZITIVILOR??!!Ar mai fi fluctuatiile procentula atit de diferite de la o zi la alta? Adica raportul TESTATI- POZITIVI? CIND 5%, CIND 15%? Nu are cum sa fie corect!

Normal ar fi ca orice test pozitiv sa fie repetat dupa 24 de ore. La acelasi sau la alt laborator. Ar fi MUUULT MAI CORECT si MUUULT mai putin costisitor. Si s-ar elimina marea majoritate a erorilor!
Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si el sa fie internat sanatos! Perfect pt a se infecta in contact cu adevaratii pacienti!”, a declarat Monica Pop.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat faptul că, până astăzi, 29 iulie 2020, au decedat 2.269 de persoane din cauza infecției cu SARS-CoV-2. La secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt internați în prezent 377 de pacienți. Numărul a crescut cu 24 de persoane față de ieri.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga un comentariu