National

Situație deosebită în Olt! Candidat cu zero voturi la secția în care s-a votat

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație deosebită în Olt Candidat cu zero voturi la secția în care s-a votat
Candidatul USR-PLUS la Piatra Olt, Sandu Crăciun, a avut zero voturi la secția în care s-a votat

Situație deosebită în județul Olt, după aflarea rezultatelor la alegerile locale. Candidatul USR-PLUS la Piatra Olt, Sandu Crăciun, a avut zero voturi la secția în care s-a votat.

Sandu Crăciun susține că nu și-a regăsit nici măcar propriul vot pe procesul verbal al secției la care și-a exprimat opțiunea. Mai mult, acesta a fost la urne alături de soție și copii, însă nici votul acestora nu apare pe procesul verbal. Candidatul a semnalat neregulile pe pagina lui de Facebook. Acesta a postat câteva fotografii în care se observă că la alegerile locale care au avut loc în weekend nu a primit niciun vot.

„Cu toate că având prieteni mulți, neamuri, rude, familie, sunt în stare unii să jure pe Biblie că m-au votat, nu apare nimeni. Nici membrii familiei, copiii mei s-au deplasat din București ca să mă susțină, și-au făcut viza de flotant, m-au votat și nu apar nici ei. Practic, nici zero, că pe procesul verbal încheiat e tras o liniuță în dreptul rubricii Alianța USR-PLUS pentru care am candidat”, a declarat Sandu Crăciun.

Situație deosebită în Olt! Candidat cu zero voturi la secția în care s-a votat

Candidatul USR-PLUS precizează că la vot au venit și membrii familiei sale și nu poate spune cineva că au bătut atâta drum de la București doar pentru a vota un contracandidat.

„Sunt în jur de 1.000 de voturi, din care nu am luat niciunul. „Păi făceau drumul de la București, 200 de kilometri, ca să ce? Să voteze un contracandidat? „Nu cred că e o eroare umană, cred că e o fraudă, pentru că luni dimineață am luat legătura cu reprezentanta noastră în secția respectivă și mi-a spus clar: noi am fost puși pe grupuri, noi am desfăcut niște buletine, iar buletinele pentru primar și consilieri locali au fost desfăcute de către președintele de comisie și alți membri”, a precizat Sandu Crăciun.

Plângere la BEC

Candidatul USR-PLUS a spus că va depune astăzi o plângere, deoarece primarul care a fost ales a câștigat cu peste o mie de voturi peste candidatul PNL, care stătea foarte bine aici.

„Toată tărășenia ține de moralitate, vreau ce pe viitor să nu se mai întâmple așa ceva. Că e un vot, că-s 100, că-s 1.000… să fie concretizate în procesul verbal. primarul care a fost ales a câștigat cu peste o mie de voturi peste candidatul PNL, care stătea foarte bine aici”, a menționat Sandu Crăciun.

Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1

PSD a organizat un protest la Biroul Electoral Sectorul 1. Protestatarii cer renumărarea voturilor, la fel ca și primarul în funcție, Dan Tudorache. Azi-noapte, Clotilde Armand și-a proclamat victoria în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Clotilde Armand a precizat că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor.

Biroul Electoral Central va lua azi o decizie privind eventuala renumărare. Gabriela Firea vorbește și ea despre fraudă și renumărare, iar astfel de solicitări au început să vină și din alte zone din țară. Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, prezent la protest, a declarat că Biroul Electoral Central trebuie să ia decizia de renumărare a voturilor.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat (de Clotilde Armand, n.red.) că aș fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranță e o mare problemă… sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a declarat Dan Tudorache.

Renumărarea voturilor nu doar în Sectorul 1?

Primarul în funcție din Sectorul, Dan Tudorache, 1 a declarat că BEC ar putea decide ca voturile să fie renumărate și în alte localități din țară, dar și la Primăria Capitalei.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, au mai fost solicitări din toată țara, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Vă spun doar un temei legal: eu am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toți reprezentanții unui partid, a fost prezentat și la politie, îmi puteți explica cum a ajuns un proces verbal semnat în alb? Și urma ulterior să fie completat cu ce cifre doresc”, a menționat Dan Tudorache.

Adauga un comentariu