Prima pagină » Local » Soc! O deputata ieseanca si-a ruinat copilul. Intreaga familie este amenintata de executari silite
Soc! O deputata ieseanca si-a ruinat copilul. Intreaga familie este amenintata de executari silite

Soc! O deputata ieseanca si-a ruinat copilul. Intreaga familie este amenintata de executari silite

31 iul. 2016, 20:55,
Vlad Alexa, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:565676;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda din Iasi are grave probleme cu banii, dupa ce firmele controlate de aceasta au intrat una dupa alta in faliment @ Institutiile statului au incercat in zadar sa recupereze prejudiciile create de societatile Cristinei Nichita, fiind vandute toate bunurile societatilor, insa fara a se acoperi integral datoria de cateva milioane de euro @ Pentru recuperarea prejudiciului, statul ar putea scoate la vanzare averea familiei

Dupa ce firmele controlate de deputat Cristina Nichita au intrat una dupa alta in faliment, a urmat ca si firmele inscrise pe numele fiicei si rudelor sale sa aiba parte de aceeasi soarta. Asta se intampla deoarece societatile controlate de aceasta nu si-au platit datoriile, iar statul, cel mai important creditor al acestor firme, incearca acum sa recupereze prejudiciul. Problema este ca, pentru recuperarea acestui prejudiciu, statul vrea sa execute averea fiicei Cristinei Nichita, dar si a unei rude pe nume Lenuta Geanina Nechita, banii urmand a fi recuperati prin procedura de „angare a raspunderii patrimoniale”.

Este vorba despre procedura reglementata de legea nr. 85/2014 privind insolventa, care prevede ca administratorii societatilor comerciale care au dat faliment pot raspunde cu averea personala pentru acoperirea pasivului firmei. Cu alte cuvinte, averea acestora poate fi vanduta pentru plata datoriilor catre creditorii societatii comerciale aflate in faliment. Ptrivit legii, vor raspunde cu averea personala numai afaceristii care in perioada in care au condus, au gestionat in mod fraudulos afacerile firmei, au folosit bunurile in interes personal, au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit în mod fictiv pasivul acesteia si asa mai departe. De aceasta data, este vorba despre societatile Nichi. CN SRL si Nechita Group, doua firme controlate de fiica, respectiv o ruda apropiata a deputatului Cristina Nichita.

Astfel, in cazul societatii Nichi. CN SRL, detinuta de fiica deputatei, Madalina Ruxandra Nichita, a fost deschisa procedura de faliment la Tribunalul Iasi, urmatorul termen in acest dosar fiind fixat pe data de 10.11.2016. Totodata, in cazul firmei Nechita Group SRL, detinuta de Lenuta Geanina Nechita, o ruda a familiei Nichita, a fost deschisa procedura de faliment la Tribunalul Iasi, urmatorul termen fiind fixat tot pe data de 10.11.2016. In cazul Nichi. CN SRL, DGRFP-AJFP Iasi are de incasat 299.704 mii lei, Administratia Fondului pentru Mediu Bucuresti trebuie sa recupereze 1.522 lei, Fundatia Terramold Iasi 21.000 lei, iar SC Nicky SRL 429.589 lei.

De precizat ca, datoria inregistrata catre Nicky SRL, firma detinuta de Cristina Nichita, este de natura chirografara. Totalul datoriilor pe care le inregistreaza Nichi CN SRL sunt in valoare de 751.896,80 lei. De cealalta parte, in cazul firmei Nechita Group, Administratia Finantelor Publice a Municipiului Iasi s-a inscris la masa credala a creditorilor cu suma de 238.365 lei, aici fiind inscrisa si Directia Economica si Finante Publice Locale Iasi, fiind vorba despre creante totale generale in valoare de 251.845 lei. Practic fiica, Madalina Ruxandra, dar si cealalta ruda, Lenuta Nechita, au de returnat peste 1 milion de lei statului roman si altor creditori. Se pune insa problema daca cele doua detin bunuri de o asemenea valoare, pentru a rezolva problema datoriilor celor doua firme.

Vila din Copou ar putea fi vanduta

Institutiile statului au inaintat deja procedurile de vanzare a bunurilor detinute de firmele respective, insa prejudiciul adus statului roman este departe de a fi recuperat. Drept urmare, ANAF ar putea inainta demersurile de vanzare a bunurilor proprietate personala inregistrate pe numele persoanelor implicate, putandu-se ajunge chiar la vanzarea locuintelor acestora.

Ieseanca Cristina Nichita a devenit cunoscuta prin intermediul casei de moda „Nichi Fashion”, insa afacerile sale au picat una dupa alta, la un moment dat fiind inregistrate peste 20 de dosare de recuperare a datoriilor de la creditori. La acel moment, in anul 2012, Nichita a gasit ca solutie de scapare intrarea in politica, fiind propulsata deputat imediat, prin influenta exercitata de Gheorghe Nichita. Intr-un final, creatoarea de moda a solicitat singura insolventa firmei pe care o controla. Aceasta detine o vila cu o valoare considerabila in zona Copou, care ar putea fi vanduta pentru a se putea plati datoriile catre cei peste 30 de creditori inscrisi la masa credala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024