Local

Șocant! Un șofer al CTP Iași ar fi avut un comportament agresiv față de călători: „A urlat la noi și a prins în ușă mâna unei doamne”

Publicat: 25 feb. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Șocant Un șofer al CTP Iași ar fi avut un comportament agresiv față de călători A urlat la noi și a prins în ușă mâna unei doamne
Zeci de călători au fost nemulțumiți de modul în care șoferul s-a purtat cu ei

În cursul zilei de 16 februarie 2023, pe traseul Doi Băieți – Ruseni, la ora 10:45, un șofer al Companiei de Transport Public (CTP) Iași ar fi avut un comportament agresiv față de călători. Ieșenii acuză conducătorul autobuzului 401 că ar fi avut un limbaj vulgar și că ar fi prins mâna unei doamne în ușă, când încerca să urce în mijlocul de transport

Întrebat de reporterii BZI cu privire la incident, șoferul Marius Goldum neagă acuzațiile și menționează faptul că a vrut doar să se facă auzit. Reprezentanții CTP Iași nu au primit sesizări în legătură cu cele întâmplate.

Călători revoltați de comportamentul agresiv al unui șofer CTP Iași

Călătorii care se aflau în autobuzul 401, pe traseul Doi Băieți – Ruseni, spun că au fost agresați verbal de către șoferul mijlocului de transport în comun, Marius Goldum, după ce acesta s-ar fi enervat din cauza aglomerației care s-ar fi format la ușa unu.

„Am luat autobuzul din Doi Băieți, iar, până să ajungem în Dancu, totul a fost bine și normal. Când am ajuns în Dancu, o bătrânică a dat să urce prin față. El (n.r. – șoferul autobuzului), foarte revoltat, a început să înjure, să țipe și să spună că nu mai suntem cu particularii cu care am fost până acum. A urlat la noi și, când femeia a dat să urce în autobuz, șoferul a închis ușa cu totul și i-a prins mâna femeii acolo”, a declarat Andrei G., călător în acel moment.

Zeci de călători au fost nemulțumiți de comportamentul șoferului.

„Eu cred că domnul (n.r. – șoferul) era nervos de dimineață, deoarece a reacționat într-un mod foarte urât. În stația din Doi Băieți, șoferul stătea în autobuz, la căldură, iar, pe partea cealaltă, oamenii așteptau în frig. A coborât în Dancu să semneze foaia, iar când s-a întors a început să țipe și mai tare, spunea că lui nu are nimeni ce să îi facă. A zis că putem chiar să îl și înregistrăm, că lui oricum nu îi pasă”, a mai adăugat un alt călător.

Șoferul, Marius Goldum, se apără: „Recunosc că vorbesc mai tare, dar am vrut doar să mă fac înțeles”

După toate cele întâmplate, șoferul autobuzului, Marius Goldum, a negat acuzațiile aduse de către călători.

„Când vorbești pe un ton mai ridicat nu înseamnă că ai fost agresiv. În stația Dancu spre Ruseni trebuie să vizez foaia de parcurs și tot atunci coboară din autobuz 15-20 de călători buluc pe la ușa 1. La cei din stație le transmit că urcare se face pe ușa 2 și 3.

Fac comanda de închidere a ușii și fug către dispecerat. La revenire, persoana în cauză, ofensată că nu i-am permis accesul pe ușa 1, a început să mă acuze că urlu la ea. Recunosc că vorbesc mai tare, dar ea, ca și călător, dacă ar fi urcat în autobuz pe unde îi este permis, tot dialogul nu ar mai fi avut loc. Pe viitor și alți colegi vor refuza traseul, întrucât călătorii nu sunt ok, nici strada și timpul alocat traseului”, a declarat Marius Goldum pentru BZI.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții CTP Iași menționează faptul că nu au primit sesizări cu privire la incident.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că am verificat sesizările înregistrate atât în data de 16.02.2023, cât și pe 17.02.2023. Nu avem, în niciuna din aceste zile, înregistrate sesizări referitoare la aspectul menționat”.

Comentarii
Adauga un comentariu