Titlurile zilei

Șoferii din Iași sunt revoltați! Petrec trei ore în trafic pentru a ajunge la muncă: „Chiar nu poate fi găsită o soluție și pentru această porțiune de drum” – FOTO/VIDEO

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 53 Comentarii
Șoferii din Iași sunt revoltați Petrec trei ore în trafic pentru a ajunge la muncă Chiar nu poate fi găsită o soluție și pentru această porțiune de drum - FOTOVIDEO
e câteva săptămâni, situația s-a înrăutățit și mai tare pe șoseaua Nicolina

Șoferii din Iași care trec pe șoseaua Nicolina pierd câte trei ore pe zi în trafic, pe această porțiune de drum. De o săptămână, în special dimineața, lucrurile s-au înrăutățit, iar oamenii s-au săturat să rămână blocați în mașini

Oamenii care locuiesc în cartierul CUG și înspre Lunca Cetățuii trec în fiecare dimineață printr-un calvar. Cozile de mașini se întind pe sute de metri, cei care pleacă din Lunca Cetățuii ajung în oraș abia într-o oră și jumătate, iar povestea se repetă când se întorc spre casă. Situația a scăpat de sub control, iar lumea așteaptă o soluție care să mai elibereze strada.

Șoferii pierd câte trei ore în trafic pe o singură stradă

În dimineața zilei de ieri, 17 aprilie 2024, de la Tehnopolis și până în Podu Roș, mii de mașini au stat în coloană, iar fiecare om reușea să înainteze câte 10 metri la câteva minute. Mulți șoferi și-au pierdut răbdarea și au reacționat. Având în vedere că la periferia orașului s-a construit foarte mult, numărul de mașini a crescut, dar străzile au rămas aceleași, astfel că fluxul înspre oraș este prea mare. Totuși, Primăria Iași privește acest dezastru fără a lua o hotărâre concretă.

„În urmă cu câteva săptămâni, parcă se mai reglase situația, făceai cam 40 de minute până în oraș, era decent, având în vedere cât așteptai în unele zile. Doar că de săptămâna trecută, cam de luni, parcă, totul a fost dat peste cap. Din nou, cozi interminabile și stai în mașină până te plictisești.

Cred că ăsta e destinul șoferilor din Iași, să piardă câte 2-3 ore pe zi în trafic. Când pleci pe la 5 spre casă, dacă ai noroc să stai prin CUG, stai doar o oră în trafic, dacă stai mai departe, ai cam încurcat-o. Nu sunt expert, însă mă gândesc, chiar nu poate fi găsită o soluție și pentru această porțiune de drum, trebuie să fie niște specialiști”, povestește Cosmin, un șofer din Iași.

În medie, un șofer care trece prin această zonă pierde aproximativ 12 ore în trafic în fiecare săptămână.

„Eu cred că mereu a fost jale pe acest drum. Stau în Lunca Cetățuii, iar dimineața, când plec după ora 7, cozile de mașini sunt de la Lidl Vișoianu până la Tehnopolis. Am ajuns să fac câte o oră jumătate sau chiar două ore până în Târgu Cucu. Cineva mi-a zis că de ce nu merg cu tramvaiul sau autobuzul. Dacă s-ar prelungi linia de tramvai până în Lunca Cetățuii sau ar fi mai multe autobuze pe traseele din zonă, atunci eu las imediat mașina acasă și folosesc transportul în comun.

Ar fi mai simplu să plătesc un abonament lunar de 100 de lei, decât să consum de patru ori mai mult pe benzină. Nu mai zic că după-amiază este la fel, când plecăm spre casă, mai bine mai stai prin oraș, îți găsești de treabă ca să pleci pe la 8 acasă, când e mai liber”, a precizat Alexandru, un ieșean care stă în Lunca Cetățuii.

Primăria nu are încă soluții

Problema a mai fost discutată în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași. Totuși, nu s-a luat încă nicio măsură clară pentru a mai elibera traficul din zonă, iar situația se creează, în mare parte, din cauza rondului din Podu Roș.

„Pentru sensul de mers înspre CUG, noi am luat acele măsuri în care am interzis virajul la stânga în intersecția de la Belvedere, de asemenea, s-au schimbat timpii de semaforizare pentru a asigura un flux mai mare de mașini. În ceea ce privește traficul dimineață înspre Podu Roș, acolo nu prea sunt soluții imediate. Problema este la rondul din Podu Roș, pe aici trec foarte puține mașini, iar efectele se văd pe toată șoseaua Nicolina. Trebuie luată o măsură serioasă cu modificarea rondului și introducerea unei intersecții semaforizate”, a transmis Radu Botez, membru în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași.

După ce pierd câte trei ore pe zi în trafic, pe aceeași stradă, șoferii din Iași nu mai rezistă și vor să se acționeze cumva.

Comentarii
  • Tramvaie,autobuze electrice,trenuri urbane.=solutii
    Mai coborâți si voi din mașinile personale,poluați orașul,este costisitor și dupa cum vedeți, pierdeți timp

  • Mai scoateți rablele din oraș. Impozit mare: non euro 10000 lei, euro1 9000 lei, euro2 8000, euro3 7000 lei, euro4 6000lei, euro5 din 2026 5000lei, euro6 din 2030 4000 lei

  • Sa construit fără cap.
    Șpaga să trăiască….
    Soluții ar fi ….
    Dar cine să la pună în practica?
    Cei care ne conduc nu știu cum sa își scape pielea lor.

  • Solutia este in poza: autobuzul! Ia uitati-va ce banda frumoasa libera are in fata.
    Si mai sunt si alte solutii: biciclete, scutere, trotinete, masini electrice mici late de vreun metru.
    Da’ daca sunteti snobi si vreti sa stati in trafic acolo uitandu-va la banda goala de autobuz de langa voi, mergeti cu masina pe acolo, va meritati soarta!

  • solutii sunt, dar sugeti din masele cand auziti si scuipati zeflemitor. se numeste tramvaiul 9 si autobuzele 41, 503, 501, 23, 23b, chiar si tren Scanteia – Iasi. v-ati luat masini toti si urlati ca primarul nu va mai face strazi si parcari.

  • Abia cand o sa se stea 5 ore in trafic probabil vor cere oamenii benzi unice pt bus pe toate arterele si piste de biciclete. In loc de benzi pt masini (care oricum, cand ajungi in oras, nu ai unde le parca)

  • Un abonament Ctp costă 300 lei și vine un autobuz la 25-30 minute. Același autobuz stă în trafic din Lunca Cetățuii până în capăt CUG, are undă verde până în Podu Roș după care stă iar în trafic.

  • De biciclete, trotinete au auzit? Personal am redus timpul de deplasare cu 70%!.Primaria daca ma aude sa rezolve cu trecerile prea abrupte la traversarea strazilor.

  • Primaria sa faca bine si sa mai comande niste studii de impact,mediu,circulatie,largire.Da,de largire a buzunarului lui Kikirica!

  • Neamțul își face întâi drumul și după aia construcțiile, la noi au dat aprobări pe șpăgi și acum se sufocă în trafic.

  • Cauza nr.2, dupa Chirică…e faptul că unele mașini sunt conduse de niște specimene aparte, care n-au creier dezvoltat pentru a locui în comunitate.

  • Câinii latră, caravana trece.
    Nu o sa se schimbe nimic în bine, ci în rău. O sa se ajungă ca în București, atunci să vedeți panarama.
    Dar oare de ce nu plecați dimineața de acasă mai devreme ? Va îmbulziți toți la ora 8 că întârziați.
    Nu există sensuri giratorii in marile intersecții pt fluidizarea traficului, nu se încurajează folosirea scuterelor ( peste 50% din mașini au o singura persoana), etc.

  • De mai bine de o luna, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
    Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
    Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
    Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
    Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
    Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
    Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
    Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
    Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
    Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

  • Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie, consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si directorul cel mai mare pina la ultimul sef sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu transportul in comun, cu taxiul, pe jos etc. Veti constata in acest fel ce conditii ofera transportul in comun, veti sta la coyi si in statii cit trebuie, veti vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte, veti vedea si cit de indisciplinati sint soferii de autobuze,cei de taxi, firmele de livrare mincare la domiciliu etc. Veti lua contact cu situatia din teren si veti vedea astfel realitatea. Asa, cum nu platiti un leu din buzunarul vostru ca sa veniti la serviciu, ca va plateste institutia masina, ca aveti loc de parcare la institutie, ca dimineata va puneti fundul in masina si tup la
    serviciu e foarte simplu sa dai din gura sau sa ai initiative care dupa foarte scurt timp se dovedesc proaste . Sinteti de acord Domnule primar sa votati aceasta masura ? Dar Cei din Consiliul Local ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa 3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD Domnule primar? Daca nu, sa vedem cine preia initiativa ?

  • Toți sunt tărani-navetiști…nu sunt ieșeni….sa se pună bariere cum a pus Mazăre la Constanța….sa vedeți atunci ce se va elibera orașul…

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • Tinerii trebuie sa înțeleagă un lucru: nimanui nu le pasa de ei. Nici un politician nu este interesat de bunastarea lor. Pentru a-i face sa fie interesati, politicienii trebuie fortati. Ca sa-i fortezi, trebuie să fie dependent de votul lor. In acest moment, pe politicieni nu-i interesează ca un tinar nu-și poate permite o chirie din salariul de debutant, ca sta aiurea ore in trafic pentru a ajunge la serviciu ori ca sa-si duca copilul la scoala, ca nu are acces la servicii corecte de sanatate si alte servicii publice, ca sint furati zi de zi prin investitii de proasta calitate si foarte scumpe, pentru că tinarul nu voteaza. In schimb, daca 70% dintre tineri ar vota, politicienii și-ar face campaniile electorale în mall-uri. L-am vedea pe Chirica la Iulius Mall, vorbind cu tinerii care stau la coada la cinema, si pe Bodea, Chichirau etc pe la Palas. Atit timp cit tinerii nu voteaza, sa nu astepte sa fie bagati in seama. Cind vine vorba de tineri, celor mai multi nu le pasa.

  • Limitati transportul alternativ uber bolt si are să vedeți ce liber se face! Nu vedeți ca toată Moldova e la Iasi? Chiar nu se vede ca din cauza acestor pampalai puturosi care dorm prin parcări suferă tot orașul?

  • DETIN DOUA MASINI DE LUX MERCEDES NOI !!!! SI MERG CU BICICLETA ELECTRICA LA MUNCA IAR SOTIA CU TROTINETA ELECTRICA LA BIROU DECI SE POATE !!!!!! AVEM VENITURI DE PESTE 20.000 LEI IN CASA!!!! Da? Cine se plange inseamna ca nu vrea sa incerce metode rapide, eu pe ploaie, vant, frig, salvez timp cu bicicleta, suport 10 minute de frig decat 2 ore de stat in coada, corect?

  • si eu detin o masina scumpa, un 4×4 cumparat in 2022 si il las in parcare, folosesc bicicleta cu asistare eelctrica, o investitie rentabila, recomand

  • si sunt solutii, dar voi cei din afara orasului nu le luati in seama si doar aruncati cu noroi. Exista tren, exista autobuze, tramvai, dar na … comoditatea asta …. doar de comentat sunteti aici

  • Pai atunci la ce mai ocupati locurile de parcare aiurea mai javrelor faceti miscare mergeti pe jos,de asta nu sunt locuri de parcare ca le cacati in strada cate doua luni …sunteti soferii pulii numai de sambata si duminica …vai da mama voastra care va cacat

  • Există soluţii: alegem Chirica. Vom avea un oraş blocat si pentru trotinetele electrice, vor circula/zbura cei care au elicoptere, se vor asfalta doar parcările dintre blocuri – ca să nu stea maşinile în glod, traficul va fi permis doar pentru tiruri pe benzile speciale alături de autobuze şi taxiuri. Se va schimba doar culoarea la pistele de biciclete. Din roşie gen PSD, în galben stil PNL.
    Alegem Chirica…

  • Sa mergeti voi cu copilul la dentist si cu baxul de apa si punga de cumparaturi inapoi acasa pe trotinete si biciclete. Astia care comenteaza idilic despre ce frumos e sa mergi pe bicla probabil nu au copii si responsabilitati si se cred in Olanda. Lasa vere… stau 1h in trafic si nu 2 ca sa schimb 3 autobuze prin ploaie si fara climatizare in ingramadeala si risc ridicat de a fi facut la buzunare.

  • Vezi ca exista aplicatii care sa iti aduca alimentele si mancarea acasa iar sa ti duci copilul la dentist il trimiti frumos cu un taxi sau autobuz. Dar na daca ai mentalitate din comunism ramai asa

  • Vezi ca exista aplicatii care sa iti aduca alimentele si mancarea acasa iar sa ti duci copilul la dentist il trimiti frumos cu un taxi sau autobuz. Dar na daca ai mentalitate din comunism ramai asa

  • :))) vere…. si daca copilul are 2 ani? si in plus… ala care vine cu produsele de la bringo sau care o mai fi… nu tot cu masina vine? sau cu taxiul … sa vezi tu ce rentabil e … ca de aia am luat masina … sa nu mai platesc taxi :)))

  • Daca sunt interzise in oras mașinile fara numar de Iași, care nu au cel puțin 3 oameni in ele IS(sub 200 dioxid de carbon), iar autobuzele/ tramvaiele puse mai des (platiti corect=angajari, autobuze mai mari(2 etaje) sens unic), la intrari facute paecari supraterane , nu se va rezolva nimic. Sunt locuri in care se pot construi parcari mari, la supermarketuri gen Felicia si puse spre inchiriere.

  • Da’ cand au cumparat acolo, nu au vazut aglomeratia? Ca nu e asa doar de ieri. Pretul mic vine la pachet cu inconveniente. Asta e unul dintre ele: bani mai putini, dar timp pierdut mai mult.
    Bizar este ca se plang de propria prostie. Au cumparat de buna voie, nu i-a silit nimeni.

  • Ieri si azi a fost o vreme numai buna de mers cu bicla, troti si scuterul. Mai ales pt mamele voastre, care adora ploaia rece. Le intareste sfarcurile.

  • EU SUNT UN OM DE AFACERI DIN IASI AM MAI MULTE MAGAZINE ALIMENTARE DE CARTIER, AM DESTUI BANI SA-MI TRIMIT COPII CU TAXIUL LA SCOALA MEREU DAR II TRIMIT CU AUTOBUZUL IAR EU MERG IN MARE PARTE PE JOS SI CU AUTOBUZUL DESI DETIN MASINA BUNA

  • Eu locuiesc in zona și ați fi surprinși ca am vecini care și au vândut apartamente in Iasi și s au mutat aici iar acum cumpara tot mai mulți ucrainieni care stau pe banii statului roman teoretic…dimineata la 8 de o săptămâna se sta cate 25-30 de min sa astepti un autobuz,care evident ca la Horpaz când ajunge e deja full…deci ori cu mașina ori cu autobuzul ca timp e tot ala

  • Mancati cacat ca sa aveti ce linge.
    Pacurari- baza 3 in 40 minute. Daca mergeti ca boii cu ochi-n telefon este normal sa faceti 1 h sau 2 h..boilor

  • Daca ITP are fi pe bune, ar fi mai putine masini in trafic. Daca politia rutiera si-ar face treaba, ar fi mai putini soferi. Daca nu s-ar mai muta toti țăranii in Iași, strazile ar fi mai libere. 😮‍💨

  • În legătură cu Nicoliță,pana nu se rezolva cu fluidizarea rond Podu Ros,ar trebui cel puțin la orele DE varf sa circulam și pe linia tramvaiului.Fiind multi nu au domnii de la politie ce face.Dar noi stam la cozile infernale,pe timpul și combustibilul nostru.

  • Uai tarlane daca ar gandi ca tine si bucurestenii sau constantenii sau brasovenii a…?,ai mentalitate de neadertalian prostovane!

  • Am dat doua masini de 20 si 18 ani vechime la rabla. Am luat o masina noua. Nu mi-au dat nici un ban pe masinile vechi. Nu ar trebui sa scapam de masinile vechi cat mai repede?!…

Adauga un comentariu